Абортус

Discussion in 'Бременост' started by Spidy, Dec 8, 2009.

?

Дали го поддржувате абортусот?

1. Да, секој има право на избор

1,629 vote(s)
    73.0%
  2. Не, никако

602 vote(s)
    27.0%
  1. FVP

FVP Популарен член

Ако си 5та недела бремена тогаш се врши хемиски аборсул со пилула или инекција. Поприлично безболно и брзо.

2. Dora18

Dora18 Активен член

добро вечер, ме интересира како одат цените за абортус
    до колку недели како е абортусот и
    најбитно шо ми е дали ако си малолетен можиш така или мора родилет, дали можи пример само возрасен со тебе?
    кажете и некој совет препорака незнам шо да прам, до душа не е ни сигурно дали сум бремена само да знам одприлика како е работата како оди се.. фала ви однапред и без предрасуди

3. basketball9696

basketball9696 Истакнат член

А каде се прави тоа, доколку знаеш некоја информација би ми помогнала

4. FVP

FVP Популарен член

Оди кај твојот матичен гинеколог. доколку немаш разговарај со матичен лекар и тој ќе те насочи кон некој добар во твојата околина.
    Прво, оди кај твојот матичен гинеколог, доколку немаш прочитај погоре. Откако ќе се потврдиш дека си бремена. За да извршиш абортус ти треба одобрение од родител или старател бидејќи си малолетна.
    https://www.pravdiko.mk/wp-content/uploads/2019/02/predlog-zakon_za_prekinuvanje_na_bremenosta.pdf

5. Dora18

Dora18 Активен член

vo sekoj sluchaj nekoj ako mozhi neka mi pishi privatno da mi razjasni nekoj raboti

6. basketball9696

Денес утрово абортирав. Се помина во најдобар ред, thank god.Е сега сакам да прашам дали е нормално тоа што воопшто не крварам. Имам некои слаби, тапи повремени болки али ништо страшно. Со оглед тоа што читам феминки со искуства со многу крварење (и тоа сите од нив) се прашувам дали е возможно да не крварам и колку е сето то нормално,или само преувеличувам.... Имал ли некој вакво искуство??

7. violetblue

violetblue Популарен член

Можно е да има крварење и после ден-два, не веднаш истиот ден. Не е страшно доколку нема, опасно е ако е интензивно крварењето. Плус и дека си била само 5та недела.

8. basketball9696

Сега веќе бев 6та недела и некој ден. Интервенцијата беше со вакум. Се надевам немам простор за грижи.Фала ти на одговорот

violetblue likes this.
  9. Gospoga-di

Gospoga-di Активен член

Vi blagodaram mnogu vo 5ta nedela go vrsev abortusot na 4ti ovoj mesec I seuste nemam dobieno men's. E ne krvarev mnogu

baba Rada likes this.
  10. Eciptr88

Eciptr88 Активен член

Nema zasto da se grizis posle den dva moze malo krvavenje da se pojavi normalno e na kontrola posle prv menzis da ti potvrdat deka se e ok

11. dalibor111

dalibor111 Истакнат член

Ke moze li da mi kazes na koja klinika go praveshe abortusot i koja e celata procedura i kolku plati ?

12. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Devojki powle kolku vreme of abortusot dobivte Jas na 13 Maj pravam 2 meseci I seuste nemam dobijano ke poludam

13. Emilijaema##

Emilijaema## Нов член

Ne interesira dali nekoj ima abortirano vo Bolnica Plodnost i kakvi iskustva imate

14. Alisa22

Alisa22 Популарен член

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Someonespecial and WildMk like this.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

https://www.theguardian.com/us-news/2019/may/14/alabama-abortion-ban-white-men-republicans

Ми иде да си испечатам скриптиче со информации за ова лудилово околу закони за абортус во америчкиве држави, и следен пат кога некој „моралист“ ќе ми ја спомне со потсмев Америка како потекло од кај ни биле модерните вредности, да го гаѓам со него.
    Одвратно!

17. Animali

Animali Популарен член

Ми излезе сега на Фејсубк, ме полазија морници особено од таа сликата со стапчињата во Африка, па си викам да го гледаш на слика и пак да е незаконски, комплетно лудило. На што се се приморани денеска жените, оти некое мажуле рекло да не се легализира нешто што не го засега него :envy:
    https://www.nane.mk/10-mokni-fotografii-koi-ja-pokazhuvaat-vistinata-za-nelegalnite-abortusi/

Alisa22 likes this.
  18. hellocity

hellocity Популарен член

И така и така, не го поддржувам ако го абортираат бебето на пример ако е женско не им се допага го абортираат. Зошто? Што е тоа бебе помалку, или ако е инвалид а абортусот го поддржувам ако родителите не се достојни да одгледуваат дете т.е ако се занимаваат со проституција, дрога и такви работи ако не се спремни или на пример ако затруднее 18 годишна девојка и ке и се униште автоматски живото ако роде дете ни факултет ни повеке да смене дечковци ни ништо нема да виде.

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Не можат ни да знаат до 12та недела дали е машко или женско.

20. hellocity

hellocity Популарен член

Денес можеби не толку ама порано според полот многу ги абортирале, и затоа дури и во Македонија во селата заостанати се се мажи и затоа се женат за албанки.Сепак строго го негирам абортусот ако абортираат бидејки е машко или женско или познавам ајде имаат две машки што и треба трето и абортираат.Исто така и за инвалидите и тие се живи суштества.