da znaes ke te poslysam denes ke odam vo apteka i ke gi pobaram inaky imam koristeno kapki od valerijana i persen forte mi pomagaa no koga naednas dobiv golem panicen napad mislam deka ne mi e dovolno samo toa ''prirodno''
Zemi Saricka probaj i ke kazis ajde ke bidi se morame samite ednas da zastanime na zdravi noze i da stavime kraj na ova !!
асифлората е нежен природен седатив и најдобар пријател на квалитетниот сон. Неговите балансирани лековити моќи доаѓаат од алкалоиди и биофлавоноиди на растението, единствени соединенија кои се во позитивна интеракција со сопствените методи на организмот за одржување на менталното и физичкото здравје и рамнотежа. Против несоница Ја ублажува анксиозноста Против депресија Природен третман против стрес Природен третман за смирување на тахикардии Ја подобрува концентрација Против симптоми на менопауза Против Паркинсонова болест Ги намалува грчевите и болките во стомакот Пасифлората ги релаксира грчевите и напнатоста на мускулите без да влијае на дишењето или психолошка функција на начинот на кој повеќето седативи тоа го прават, што го прави моќен, а сепак лесен и пријатен за употреба. Ви ги презенитираме најмоќните здравствени придобивки од пасифлора: Против несоница Најчестите медицински употреби на пасифлората е помогне во ублажување на несоница, што е константна спреченост да се заспие или да се остане заспан во текот на целата вечер. Поконкретно, последните истражувачи открија дека нивните откритија се однесуваат на употреба на мали дози пасифлора кои придонесуваат за квалитте и мирен сон кај возрасни лица и тоа без чувство на поспаност во текот на целиот ден. Ја намалува болката Поради антиспазмолитични и седативни ефекти, физичката болка, исто така, се намалува со пасифлора на безброј начини. Пасифлората е најдобриот избор за предменструални грчеви или за намалување на слната мигренска главоболка. Исто така, може да ги ублажите мускулните болки и грчиви па дури и силните забоболки. Помага при стрес и анкциозност Нервоза, анкциозност секојдневен стрес и притисок предизвикан од модерното и брзо живеење ќе бидат драстично намалени и ублажени благодарение на редовното користење на Пасифлора. Дополнително на тоа, пасифлората не предизвикува поспаност или влошување на работните перформанси следниот ден што е специфика на седативите. Анти-депресант и олеснувач при менопауза Совршен двоен избор во перидот на менопауза кој покрај тоа што го олеснува овој период на промени во телото на жената во таа фаза дополнително делува и како антидепресив кој ги отклонува „топлите бранови“ и непријатните периоди типични за периодот на менопауза. Испитаници во една студија земале додатоци со пасифлора секој ден во текот на шест месеци. Значителни симптоми на подобрувања се појавиле по третата недела. Истражувачите открија дека цветот од пасифлора може да обезбеди предност кај жените со менопауза кои не можат или ќе одлучат да не користат било какви видови хормонски замени. Пасифлората е растение кое за првпат е откриено од шпанските конквистадори во Перу во 1569 година, и има долга историја на примена во олеснувањето и ублажувањето на мноштво состојби, како што се несоница, анксиозност, епилепсија, висок крвен притисок, проблеми со варењето и многу други. mnogy ti blagodaram eve najdov i link za pasiflorata
Здраво Миа 5, слично како кај тебе и мене анксиозноста ми е од доживеан стрес или повеќе стресни ситуации стрес комплекс де инаку речиси секоја втора личност денес има одреден степен на анксиозност и панични напади тоа е состојба со која мора да научиме да живееме. Јас немам пиено АД користам чај валериан микс, некогаш таблети сентис, треба повеќе физичка активност, релакс во природа и све шо те прави задоволна и среќна. Пред 3 дена прочитав на нет за Пасифлора и планирам да ги зеам деновиве, пошто чувствувам нервна напнатост, нервозен сум, и овие неколку дена малце депресивен, па сакам да пробам да видам дали ќе ми биде подобро, бидејќи напомена дека си почнала да ги пеш ме интересира ако може да ми кажеш колку се пијат на ден како пред јадење, послем јадење, кои подобрувања ги чувствуваш, дали на пр.може да се управува возило ако се пијат, или ги пиеш исклучиво пред спиење или одмарање. Биди упорна,верувај во себе, потребна е голема мотивација и волјата е многу битна и се ќе биде добро. Поздрав се најдобро
Zdravo Transporter!! Jas nikogas ne sum piela antidepresivi sekogas sum piela nesto na prirodna baza . Piev caj od matocina i toj pomaga mnogu piev tableti Zen Sen i tie se dobri b vitamini magnezium vitam c. Se imam probano sto e na prirodna baza ama pasiflorata kako sto me smiruva i me opusta nisto drugo taka ne mi deluva. E sega kaj mene se javi eden drug problem mnogu mi paga pritisokot od pasiflorata pa zatoa ja pijam pred legnuvanje oti odam na rabota i ako ja ispijam preku den nemozam da funkcioniram . Mozebi kaj sekoj razlicno deluva probaj jas ja preporacuvam oti stvatno ima golem efekt. Jas sekoe utro stanuvav voznemirena nervozna a neznaev ni samata od sto sega mnogu mi e podobro smirrna sum raspolozena sekako deka nemozi se naednas da pomini treba vreme ama so pasiflorata mnogu mi e podobro !!! Pozdrav transporter ti posakuvam se najubavo i samo napred ☺
Pasiflorata se pie po 20 kapki na den i sekako deka mozis da si vozis so avtomobil i da si gi zavrsuvas ravotite obvski . Jas i rabotam i bebe imam i se pravam doma najnormalno
nz koj ti e problemot Kaja***...no prvo sedni disi smiri se ne panici....edno cajce od nanence vo momentot...kolku sto svativ t.e. procitav...imas problem so povrakanje..posledica na anks?..ili imas problem so ishranata i si naucena da povrakas cesto??.....ne sum dr...ama sum maher za toj problem....ako imas RENGLAN tabletki napise edno ke ti go smiri gadenjeto..ako ne slobodno kupi utre okolu 50 60 den se i probaj ..ako ne e od anks..togas ke moras da go resis problemot trgnuvajki od maticen...jas sum sigurno povozrasna od tebe...i mnooooooogu iskusna na ovaa tema....pozdravce...
Da povrakanjeto mi e poradi anksioznosta do pred 1 mesec se bese ok ama eve denes 3 pati kako povrakam.. Obicna glupava karanica so decko mi i valjda toa go mislam cel den sto mi e vaka. Ama pak i pred nekoa nedela sme se skarale pa ne povrativ .. Neznam sto e ova mnogu se mrazam
Deckii ve molaam helppp...mnogu loso se osekam ovie 2-3 dena. Imam nagoni na povrakjanje nestabilnost osekam nekoncentracija i postojano losi misli. Drugo patam od migrena 2 dena po red me bocka desnata strana od glava ne me boli samo osekam tezina.. veke ne znam sto da pravam tesko mi e od se a sega imam za polaganje treba da ucam a nemam ni malku koncetracija. Si pijam redovno AD i b6. Kazete nekoj dali gi ima istite simptomi
Istaa celi dve godini crnite misli nejkat da prestanat kaj mene se prosledeni i so kosmari od pamet se vadam i posle tolku vreme nemam odgovor od sto mi e taka ali 24/7 sum so crni misli pa tek od stravot sto si go sozdavam me mavaat panicni napad ako vrakas nazad ke vidis dosta imam pisuvano sea malku podzastanav ama pak znaat da me zdrmat ubavo
samo sto se vrativ od psihijatar mi gi prekinaa AD elicea mi rece da prodolzam so diazepam posle vtoroto apce (vtorata cetvrtinka ) mi se vratija simptomite duri i poizrazeni strasno pecenje vo gradite duri mi se prosiri vo vilicata vednas se napiv i toa dva diazepama i za edna minyta se smiriv lele strasno se pojavi nekoi si crvenilo vo predniot del na vratot se napiv loratadin i mi rece edna nedela odmor pa ke mi mene terapija sega mi e strav od reakcijata na apcinjata ako imal nekoj vakvo iskustvo pisete
Srnicka kaj psihijatar odis? kolku vreme gi piese eliceata ? obicno AD ne se ptekinuvaat naednas tuku postepeno zatoa te prasav dali kaj psihijatar odis.Mozno e da ti e od naglo prekinuvanjeto na eliceata a mozda i ne mozda od anksioznosta ti e ,ke pomini bez gajle pozdrav