Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Trish

Trish Активен член

Eте видиш се е до мислите, веќе почнуваш да размислуваш позитивно, реално.....:)

MasterSk and Nalayan like this.
  2. MasterSk

MasterSk Активен член

Дa, и јaс мислaм декa е дo мислите. Мислaм декa стрaвoт не пaрaлизирa, и зaтoa не се чувствувaме кaкви штo вистински сме. Верувaјте, стрaвoт е тoј штo пaрaлизирa, a негo гo нoсaт стрaшните мисли. Ајде пoлaбaвo луѓе, имa излез, мoјoт психoлoг мнoгу луѓе извaдил oд тoј мaгичен круг и ги врaтил вo кoлoсек и верувaјте, дoбрaтa психoтерaпијa е пoпрoдуктивнa oд aпчињa.
    Акo сoстoјбaтa е нa физиoлoшкo нивo, тoгaш твoите стрaвoви и деперсoнaлизaции ќе ги имaше и сo другaркaтa.
    Еве зa пoчетoк, пуштете дoбрa лaбaвa музикa , легнете вo удoбнa пoлoжбa, исклучете мисли и уживaјте. Прoбaјте. Јaс си купив JBL слушaлки зa тaa нaменa ;)

Еве, oвa мене ме oпуштa мoментaлнo ☺:

LUCI 99 and Trish like this.
  3. MasterSk

MasterSk Активен член

Дaјте вие некoј предлoг зa музиче штo ве oпуштa и прaви среќни ☺

4. Trish

Trish Активен член

MasterSk likes this.
  5. Trish

Trish Активен член

Еве нешто повесело unisex музиче....

Krik likes this.
  6. MasterSk

MasterSk Активен член

Еве еднa пoеуфoричнa. ☺

Дoдекa јa слушaте, сетете се нa мoментите кoгa сте се чувствувaле нaјубaвo и нaјиспoлнетo и нaјсaкaнo сo личнoстите штo нaјвеќе ги сaкaте и цените. Врaтете гo филмoт.
    Сигурнo ќе пoчувствувaте гoлем дел oд тaa пoзитивнa енергијa и немa шaнси дa се чувствувaѕе депресивнo/aнксиoзнo ☺
    Кaј мене oвa и те кaкo функциoнирa ☺

Krik likes this.
  7. Krik

Krik Активен член

Никој од нас не не е глупав Nalayan едноставно сме болни и понекогаш не можеме против тоа. Јас тоа понекогаш го сваќам како некој кој има скршена нога во гипс да го тераш да учевствува на трка:smirk::smirk::smirk::smirk::smirk::smirk:

stelaohrid, Nalayan and Trish like this.
  8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Jas koga piev terapija Asentra sosema zaboraviv deka sum anksiozna se mi bese normalno nemav derealizacija posle nesakav da pijam terapija sakav da se lecat prirodno no eve pak se vrati taa derealizacija nemozam da se pomiram da pijam terapija I nekako od terapijata toa cuvstvo na sreka ne go osekam crlosno cudno kako na nekoja droga da bev anksioznosta ja nemav no I realnite cuvstva izceznaa Abe nikako ni so terapija ni bez terapija , eve sega vo momentov pisam I kako na son da sum, Abe se raduvam sto ve imam deka ne sum sama vo ova , ve sakam drugarcina samo vie me rabirate , samo vie znaete niz kakov pekol pominuvame , ke bideme site dobro veruvam vo toa .

Nalayan and Krik like this.
  9. natemila

natemila Популарен член

Ете тоа е тоаа...сами од мозокот си патиме....и после се прашуваш како бев ок како сега ништо не ми беше.... се е во ред физички со нас...само кога ќе решиш и се убедиш дека ти можеш против твоите мислии анксиозноста ќе ја снема. Искачај што почесто, дружи се...не гуглај за ниеден симптом...вети си дека од утре ќе размислуваш позитивно. Кажи си можам јас- место не можам. Место лошо ми е- добро ми е. Мозокот навикни го на позитивни мисли и уживај

10. Krik

Krik Активен член

Знам, во право си...ама таман ќе речам а бе ништо не ми добра сѕм се е во ред!!!!!! Црвот ќе почне да работи и пак се враќа она што ако не е така!!!!! Многумина викале ништо не ми е па излегло дека им е. Ем едвај чекам да одам на лекар да ми кажат дека ништо не ми е, ем ми е страв па да не ми кажат дека има нешто е тек тогаш ќе шизнам!!!! Сега во моментов си мислам да можам да си дозволам да отидам во некоја болница во која за 3-4саати ќе ми испитаат се!!! Од малиот прст на ногата до косата. Да ми откријат се што имам или немам!!! Оваа агонија да престане!!!

11. Nalayan

Nalayan Истакнат член

@Krik

Оди, нека ти испитаат се. Можеби така ќе се смириш кога ќе ги видиш резултатите, и сфатиш дека не ти е ништо.

Krik likes this.
  12. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Дечки, ви се случува ли на вас кои имате деперсонализација да добивате визија како во тунел? Одеднаш сопствениот глас да ви се причини далечен, и да се почувствувате дистанцирано од оние околу вас, и тоа да трае некои 5-7 секунди и биде пропратено со пеперутки во стомакот (страв), и одеднаш да помине?

bubic.k and stelaohrid like this.
  13. MasterSk

MasterSk Активен член

Јaс личнo не, нo дoстa луѓе тaкa гo oпишувaaт. Чим ти трaе тoлку крaткo прoбaј дa гo игнoрирaш и дa гo прифaтиш кaкo симптoм штo ќе прoјде брзo, a и вooпштo немa дa се пoјaвувa зa некoе време.

14. Trish

Trish Активен член

Мене не...

15. Krik

Krik Активен член

Сте чуле ли за фибромијалгија?

16. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Da

Nalayan likes this.
  17. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Denes se osekam porealno

natemila, Krik and Nalayan like this.
  18. Trish

Trish Активен член

Фибромијалгија е хронична состојба која се карактеризира со замор, болки во мускулите, зглобовите и тетивите, повеќе точки на зголемена чувствителност на телото, придружена најчесто со ниски нивоа на серотонин. Употребата на 5-хидрокситриптофан подобрува и помага за спречување на симптомите на фибромијалгија во отсуство на несакани ефекти.

По ова што го прочитав.....
    НЕОЛЕКСАН е лекот за тебе драга моја....се издава без лекарски рецепт...станува збор за амино киселина...
    покрај што ќе ти помогне за ова ќе ти помогне и ако имаш депресија, несоница, анксиозност и вознемиреност, мигрена и главоболка, гојазност, фибромијалгија и штетни навики....
    http://www.novamed.mk/archives/производ/неолексан

Но, ти консултирј си се ако пиеш нешто од наведените лекови може да има контраиндикации....

19. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Koja e cenata na tabletive? Ima nekoj pieno?

20. Krik

Krik Активен член

Jas samo od guglanje si zaklucuv deka moze ova da e!!! Ako prodolzam da baram bolesti uste kojznae so ke imam:( od simptomive nemam glavobolka i nesonica drugo se imam. Ustvari jas nemam problem so spienjeto jas postojano i samo bi spiela moze i od helexot toa...