Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Dali mozete da gledate video kako se nekoi sto umiraat lugeto na emisi neocekuvano? Oti mene mi iskoci takvo video na fb i nikako nemozev da ja gledam..zs tolku slaba ://///

2. smatka

smatka Истакнат член

Луѓе како ви влијае времето незнам дали е до него или навистина нешто лошо ми се случува некакокако да ме стега во гради грло и грб , и денеска сабајле после толку време ме фати многу гаден напад многу се исплашив, претисокот 130/80 ама ми рекоја висок дека е атоа што сум со низок притисок постојано и дека всушност од претисокот така ми станало , некој да му се случило нешто слично ?

3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Jas se razbudiv so nekakva voznemirenost kako da nemozam vo mesto da stojam, vi se ima sluceno? Mnogu e gadno sto da pravam ?:(

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

За жал временските промени многу влијаат на нашата состојба. Особено пролетта знае да биде тешка, не само за нас, туку и за останатите луѓе.

Не е невообичаено во нашата состојба да се доживува повишување на притисокот и пулсот. Не знам дали си на некакви лекарства, но ако не си - купи чај од маточина, пасифлора и слично и пиј кога ќе почнеш да осеќаш некакви симптоми. Навистина помага.

Има и погадни работи, ама да, мислам дека нема нешто што немам искусено. Чај. Маточина или мешавина од маточина, пасифлора и уште нешто имаше, во ДМ. После може малку и да ти се дреме, ама барем мирна ќе бидеш.

smatka likes this.
  5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Ова гадно нешто ни се немаше случено 4 години, како некој наркоман никаде не ме собираше , испив еден дијазепам во 6 сабајле немав избор после се смирив малце но сега како да ни е тешко на душата , мора со сила да излезам некаде да се прошетам , сето ова ми е како резултат од преголема загриженост нон стоп сум загрижена за нешто амааан.Ke пробам со чај од маточина имам свежа маточина се надевам дека може и свежа

Lady Phoenix likes this.
  6. Anuska-ana

Anuska-ana Нов член

здраво, нова сум на форумов.
    Јас веќе подолго време се борам со анксиозност поради стрес од работното место. Дури сум на работа само нервози, стресови, тресење на цело тело, воопшто немам апетит, постојано ме боли главата, ми се намалува имунитетот, пијам апој нонстоп дури сум на работа дали аналгин, кафетин и др. Од кога ќе си отидам дома се ми поминува, супер се чувствувам. Особено се чувствувам прекрасно за време за викендите. Значи мојата анксиозност е во периодот од работното време од 8 до 16 часот секој ден.
    Решенето би било да ја напуштам оваа работа, но знаејќи ја ситуацијата во државава каде тешко може да се најде друго работно место, а потребни се парите од плата за живот, незнам што да правам.

7. viki_23summ

viki_23summ Активен член

I jas isto denes.

8. smatka

smatka Истакнат член

Neznam dali ste slusnale vo Bugarija ima edni apchinja sublingvalni , ne se silni a ubavo deistcuvat za 10 min , baza na valeriana se ama se mnogu poobar variant od se , smiruvaat nevna sistema opushtaat pri stres i predpazuvaat od mnogu srcevi zaboluvannja Validol se vikaat ako imate nekoj koj se dvizi vo Bg da vi donese mnogu pomagaat i ne se skapi oklu 40 denari po potreba stavas pod jazik i si top :)

9. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Кај нас ги нема?

smatka likes this.
  10. perla24

perla24 Истакнат член

Dali nekoj od vas cuvstvuval cesanje po teloto kako rezultat na anks?

11. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Da jas cuvstvuvav

12. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Дали боцкање во грбот позади срцето на левата страна е резултат на анксиозност ? Болкава ми трае веќе 5 часа со прекини.
    Со анксиозност се борам подолго време, таман ќе си помислам сега веќе е се во ред, во најтивкиот период се враќа повторно и така се во круг.
    Ви благодарам

smatka likes this.
  13. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Јас цело време се чешам незнам од што ме чеша цело тело. Некако чудно се чувствувам како некоја леснотија на душата а од друга стана безволност, многу вежбав изминатиов период, незнам да не му треба одмор на телото , ни сама незнам што да правам , чудно се чувствувам.

14. zoceeee

zoceeee Истакнат член

zdravo na site podolgo vreme ne sum pisala a so anksioznost se boram dolgo sakam da ve prasam dali nekoj of vas IMA kosmari skoro sekoja vecer I uzasni sonista I dali I toa e nekoj simptom na anksioznost

15. zoceeee

zoceeee Истакнат член

jas isto se cesam duri po nekogas se vcrvenuvam cela od cesanje

smatka likes this.
  16. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Денес се ми се собра ПМС плус депресија анкс. цело време ми се плаче .Дали нас анксиозните ни е дупло потешко пред да ни дојде циклисот? Јас многу тешко го поднесувам ПМС

17. smatka

smatka Истакнат член

Neznam jas iveam Bugarija zatoa vi kazuvam inache kaj naas ne sum sigurna dali gi ima il ne :/

18. smatka

smatka Истакнат член

Imav i jas cela godina trpki i bocki na leva strana kaj lopkatka isceznuva i se pojavuvaat posle 6 7 dena gi imam pak posle gi nemam i na sekoe taka bev na lekar mi rekoa deka nishto ne mi e zashto proverivme se i vika nervniot sistem pod stress si dava nekogasi bolka i bockanje bez da e opasna

BurstBerry likes this.
  19. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

dali ima sansi ako eden antidepresiv ti prai poloso . drug od istata grupa (selektivni inhibitori na prevzemanje na serotonin ssri) da deluva? ima nekoj vakvo iskustvo? fala pozdrav

20. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Да да...