Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

И јас го пијам [​IMG] [​IMG]

2. pajton

pajton Истакнат член

абе што знам да ти кажам дали и времево ми делуваше имам некоја фобија од невреме и како да ми се собра

3. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

сосема бев нормална без проблеми се до вечерва... ми се вратија повторно оние мисли дека сум ненормална и дека полудувам. Во главава со сила си стварам глупи мисли и незнам што да правам. Во паника сум целата уффф :worried::worried:

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Еве ме и мене тука за жал, многу доцна открив дека имам анксиозност.
    Што да пробам да пијам излудувам, моето излегува од контрола. Диазепам може ли без рецепта? Или Б6 да пробам? Колку чинат?

5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Здраво. Дијазепам оди на рецепт. Почни со Б6, магнезиум, калиум. Здрава исхрана, вежбање и најважно од се промена на мислите. Не знам колку ти е лоша ситуацијата, затоа ако не успееш сама, најдобро е да побараш помош од психолог. Во краен случај и психијатар.

QweenSM likes this.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ти благодарам, а скапо е Б6? Прашувам затоа што сум при крај со пари, па да знам дали ќе ми стигнат.
    Богами ситуацијата ми е лоша. Цело време имам некој страв, наеднаш почнувам да се тресам, срцето ми лупа, во депресија сум. Пробувам сама, зборувам со блиски, сите само де ај што толку секирање, ама сфатив дека никој неможе да те разбере додека не му се случи на самиот себе.

7. Lianna Anna

Ако не се лажам, околу 50 ден. се 20 таблети од 20 мг. Зависи и од која фирма, ама не би требало да се повеќе од 100 ден. Можеш да земеш и неуробион. Ги содржи сите витамини од групата Б. Не им ја знам цената. Најважна е поддршката и разбирањето од блиските. Знам колку е тешко. Мораш да бидеш храбра.

QweenSM likes this.
  8. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Побарај психијатриска помош да не ти се влоши состојбата уште повеќе , и јас сама ке се лечев ама еве преку ноќ се ми се врати , сите симтоми .

Lianna Anna likes this.
  9. Mummy

Mummy Активен член

Draga moja .... Ke spodelam so tebe moe licno iskustvo .... Jas pred dve godini imav panicni napadi i anksioznost, bev na psihijatar piev terapija godina dena i pokraj toa imav decko, toj ja znaese celata moja situacija i pokraj se ostana so mene posle godina dena prekinav so terapijata mi bese podobro i se omaziv so toj istiot sto bese pokraj mene dodeka ja piev terapijata i minuvav niz tie mnogu teski periodi .... Sega imam 6 mesecno bebe i pred 2 meseci pak mi se javija istite simptomi i pak sum na terapija , no i pokraj se mojot maz ne me ostavil i nitu ednas ne mi e rekol nesto povrzano so mojata sostojba osven sto mi dava celosna podrska celo vreme .... Mojata poenta e nemoj da mislis deka nema da si fatis decko i deka ako si fatis ke te ostavi ... Nae razmisluvaj na toa znam deka e tesko i nevozmozno da gi trgnes tie misli no barem potrudi se malku i veruvaj deka dokolku vistinski te saka ke bide pokraj tebe za sto i da treba ... Eve jas sum ziv primer deka mojot maz ja minuvase so mene taa sostojba i dodeka bevme vo vrska i sega

Sunkrik, Scorpio87 and GirlLove like this.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Така ми рече и дека плус ќе се здебелам од апчињата и никој нема да ме сака. Знам дека тој што те сака и во лошо и во добро ќе биди со тебе :)

11. dunja

dunja Популарен член

12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

13. viki_23summ

viki_23summ Активен член

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Луѓе, ќе ја победиме оваа проклета анксиозност, само треба малце трпение!
    И гледајте сега, јас ова на самата себе си го викам, а после некое време пак се враќам на истото, пак стресови, срцето моментално ми лупа, неможам воздух да земам.
    Јас неможам да се изначудам на самата себе. Толку бев позитивна, насмеана, и како сите имав моменти кога бев тажна, ама секогаш стоев цврсто, а сега што?!?!
    И јас незнам зошто е оваа промена кај мене, не ми е јасно. Зошто не сум како пред тоа?!
    Истото и дечкото ми го вика, дека јас не бев вака. Од нигден никаде ќе почнам да се тресам, да се нервирам, срцето да ми лупа силно..
    Почнав со Б6, пред неколку часа ми беше се добро, се смирив, сега пак.. АМАН!

15. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Јас ке почнам со терапија Пароксетин но многу ми е бе некако ,ми рече да пијам една таблета навечер една на сабајле , вие што мислите не е многу ? И како делува пароксетинот има некој пиено?

Last edited: May 5, 2017
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Јас пиев сероксат 20мг и леклсиум од 1,5мг по препорака од Чадловски, првиот и вториот ден толку ми беше тешко, ми се гадеше и ги прекинав. Нз дали е нормално или апчињата не беа за мене

17. Lianna Anna

И мене ми се чини некако многу. Ама слушај го психијатарот. Дозата ја одредува тој. Ако не ти одговара нешто, веднаш консултирај го. Јас почнав со половина таблетка дневно. Ама имам друга терапија.

18. viki_23summ

viki_23summ Активен член

Dva pati sum bil na psihatar i tie lekovi sto mi gi dadoa sekogas gi frlev ma jebi lekovi. Najdobra oruzje e samo aktivnozst i pozitvni misli. Ja imam drugar so tableti i nema nisto smeneto samo poloso

19. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Мислам индивидуално е мене ми помогнаа АД првиот пат ме дигнаја , но ако имаш големи немири и депресија многу јаки физички симтоми тогаш неопходно е терапија , да не си играме сепак може ептем да западнеме ,после уште потешко, а со терапијава ке си почнам по степено наутро првите два дена по пола после по цело ке си продолжам , ми е став вака наеднаш многу .

GirlLove likes this.
  20. sara97j

sara97j Истакнат член

Denes izdrzav cel den vo avtobusi niz Belgrad vo uzasna guzva, sea vo kafana pak vo guzvi i ne vikam deka nemam sekakvi misli ama ako se sakalo se mozelo. Pred nekoj den mi se temnese od pomislata da se vozam vo gradski, a denes stopati kaci se,slezi. Nekogas sepak ke morame da se soocime so stravovite za da sfatime deka se iracionalni :)

GirlLove and LUCI 99 like this.