Jas sum nova vo Forumot , ali da ti kazam pravo sve sto boli vo organizmot e rezultat od anxioza , bi sakala da ve pridruzam site vo edna grupa vo fb ( anxiety and depression support group) i da vidite deka ne ste sami ima milion luge sto stradat kako nas Za zal
И јас сакав од овие да земам попладнево. Чувствуваш некоја разлика? Навистина помага при нервоза, има некој ефект? Се надевам навистина имаат ефект посебно при нервоза и вознемиреност.
јас пиев таблетки магнезиум со б6 комбинација и ми помагаше. Не ми играа нерви више по цело тело и така бев малку посмирена. Сега ќе почнам пак.
Dali nekoj e so zepira , jas pijam pola apce od 5mg sega sum dobro ali na pocetok koga pocnev da gi pijam bev mnogo loso ... Kazete mi kako vi idese so zepira
Ако има некој за разговор на темава нека ми пиши во порака , ми треба стварно утеха , само вие можете да разберете.
Lujgenca koi piete podolgo vreme terapija ad i sedativi dali vi se slucilo da skoknete nekolku dena so terapijata i dali vo tie denovi moze da se vratat simptomite kako na primer lupanje na srceto strav prepotuvanje derealizacija...
Е денес ми се здрвија нозете од анкс напнатост...ко укочени едвај одев ама прпдолжив да се движам зошто реално физички ништо не е
Јас кога пиев пред две години асентра прескокав така повеќе денови ништо не ми се случуваше, го прашав мојот психијатар рече дека нема гајле , вејке антидепресивот има оставено траен ефект
luci 99 , mnogo imav stezanje na Vilicata epten ne mirna non stop mislev deka ke poludam , hvala bogu sga sum dobro ama ne 100% znaci uste ima vreme ova mi e 5ta nedela so terapia , mene i celata glava me stezase ne samo Zabi i vilica
Ма,ајде луѓе живо малце А ова посебен позз за анкс Клучната песна за бркање на глупите мисли и сите глупости,навечер ја препорачувам за пред спиење
Cella makedonija vo depresija ... Ajdeeee pa ja mislev deka samo ja stradam od anksioza Kako ne bre duso isti sme site , probaj da gi kontroliras mislite , ja na primer gledam disney filmovi epten me relaksirat
Zdravo na site. Jas vcera bev na zakazaniot pregled na psihijatar...Razgovaravme okolu polovina cas so doktorkata i detalno i ja opisav mojata situacija so depresijata i panicnite napadi...Mi prepisa Escitalopram ( Elicea) i za eden mesec na kontrola... Ve molam dokolku nekoj ima iskustvo so ovoj lek da kaze...Mene mi e mnogu strav da pocnam so terapijata...Ne moze nikoj da me ubedi deka antidepresivite nemaat nesakani efekti...Posebno prvite nekolku nedeli...
Da ima ne sakani dejstva ama nemoj da se predavas 3 nedeli ke ti se tesko posle mnogo donro ke bides veruvaj Daaa mnogo
Ja zamoliv vcera dva tri pati doktorkata da probam prvo so eden priroden antidepresiv sto go znam deka se prodava kaj nas...Ama taa rece deka kaj mene nema da pomogne toj bidejki sum bila vo poteska situacija...Ama jas sepak sakam da probam prvo so toj lek iako e relativno skap...Znam barem deka e kompletno bezbeden...
Jas probav so priroden, mene ne mi pomogna. Iako kaj sekoj e individualno ama nie premnogu sme opsednati so ovaa nasa sostojba i toj priroden ne pomaga. Probaj si so terapijata sto ti ja prepisa psihijatarot. Veruvaj ke ti bide mnogu podobro.