Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Prirodniot lek e na baza na triptofan ( od nego se sintetizira serotonin vo mozokot ) . Dali konkretno so vakov preparat imal nekoj iskustvo?

2. Sunkrik

Sunkrik Активен член

Јас го пиев еацителопрамот ама како цитрам. Немав никакви проблеми.

Vojdana likes this.
  3. Arabella M.

Arabella M. Истакнат член

Bi vi preporacala da se obidete so meditacija. Mnogu ednostavna meditacija sto pomaga da se podsmirat mislite i organizmot e transcedentalna meditacija. Toa e tip na meditacija sto se uci mnogu brgu. Go nemam vasiot problem i ne mozam od licno iskustvo da kazam, no veruvam deka meditacijata zaedno ili nezavisno od terapijata propisana od lekar moze da pomogne. I sekako pola problem e resen koga ke se priznae i ke pocne otvoreno da se razgovara za nego.

4. lorinda

lorinda Активен член

Pozdrav. Imam 30 godini veke 3 godini imam problem so racete i nozete. Ne gi custvuvam nozete koga pesacam gubat kontrola ne mozam slobodno da se dvizam. Site analizi dobri se ama jas pak imam problem.Nevrologot mi prepisa asentra i heleks plus magnezium so Bcomplex ama vopsto nemam sila na nozete i koga se nerviram mi se vkocat i koga sum normalno pak isto.dali na nekoj mu se ima sluceno ova?

I jas se popraviv 5 kila a se plasam da ne stanam zavisnik od asentra

Last edited by a moderator: May 10, 2017
    smatka likes this.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Не мисли на тоа колку луѓе се откажале па зошто и ти не би. :) со помош од психијатар ќе се среди се

6. smatka

smatka Истакнат член

ti ne gi osekas jas sprotivno neshto bolki vo racei nozee chudni ko da me vratat nekako neznam kako da opisham uzasnoo ...

7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Samo ova ti se slucuva,drugi simptomi nemas?

8. lorinda

lorinda Активен член

Da samo ova poveke sega kaj nozete mie ne mozam da odam podolgo od 10 minuti mi se kocat kako da gi nemam. Se plasam da ne mi e osteten nekoj nerv ama gi imam praeno analizite za nervot normalno mi e

Pa bolkata ne znam kako da go opisam vomomentot koga mi se kocat sakam da padnam vo nesves pocnuvam da kucam katastrofa mie ne znam kaj ne sum bila site doktori mi vikat se tie dobro nemas nisto .ama ne e tocno nemate idea kao e da ne mozete da se dvite slobodno

Last edited by a moderator: May 10, 2017
  9. HeLenna

HeLenna Популарен член

Jas iskreno sum nemala vakov simptom

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

За нервите пијај Магнезан

magnezan-b6-585x585.jpg
    , го фалат, и искрено мене ми е подобро

11. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Hello again... ми остана уште една година од средно школо... ме мачи помислата како ке се справувам со анксиозноста кога ке почнам на факултет... дали некој од тука имал проблеми со анкс додека преминувал од средно на факултет/работа? и како сте се справувале со сите тие испити или работни денови, ви сметала ли мн. анксиозноста, сте имале ли панични напади? многу сум исплашена за иднината, незнам како ке преживувам со мојава анкс... :worried::worried:

12. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Некој кој има со депресија нека пиши во порака за подршка како се справува , навистина ми треба совет.

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

ДАли пред врнење ви се плачи и имате грутка? добро шо ми е?

Happy face likes this.
  14. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

На мене и кога има сонце ми се плаче , ама јас мислам дека времето ич не ни е криво две ни е во главата , но како да се излезе од овај зачаран круг .

15. lorinda

lorinda Активен член

Pa sve e od psihozata. Sama si zamisluvas nesta posle toa imas grutka .mene toa mi se slucuva koga imam nekoja maka nekoj problem .od premnogu razmisluvanja nervoza posle imam bolki vo nozete ne mozam da se dvizam lesno

GirlLove likes this.
  16. smatka

smatka Истакнат член

Ke se spravish ne smees da si zacrtash krug na ogranicuvanje deka nemozes , jas eve iskrckav veke posledna godina :))) cel faks go minav taka duri podobro mi e ko mi e ispolent den i ne mislam ko sum sama tesko....

HeLenna likes this.
  17. solenka123

solenka123 Истакнат член

Здраво на сите

Нов сум на форумов и ете да ви споделам мои совети од аксиозност, значи и јас бев во оваа состојба и ми беше мн лошо но сега сум да не речам супер ама добар, ги променив животните навики одпочеток е тешко ама верувајте после има големи олеснувања, почнав да станувам по рано и здраво да се исхранувам уште пушам цигари што знам не е добро потоа почнав сосила да возам точак значи со 0 енергија се качував на точак и возев по 1 сат, практикувам и црна чоколада што и таа ми помага, ако уште дома ме фаќа паника или лошо чуство одма почнував со вежбањ значи стомачни, склекови за ова треба цврста воља отпрвин сосила после ми стана навика јас мислам најмногу ми помогна возење бицикла, и вечерта еден добар туш удирав, паниките скоро да ми поминаа се чуствувам по релаксирано и црните мисли скоро и да не допираат домене. Фала ви за подршката што ми ја дававте дур ве читав. Поминав без никакви лекарства а имав симптоми на гадење тешко дишење и да не набројувам.

Само цврсто ❤️❤️❤️

Sunkrik, Happy face, GirlLove and 2 others like this.
  18. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Не можам да дишам, се гушам веќе саат време. Се напив 0,25 мг. хелекс и ништо, уште ми е мака. Срцето забрзано ми чука, како кнедла имам заглавено, па ми доаѓа у оваа доба на ноќта да излезам и да трчам надвор без прекин. Цело време мрдам со рацете, се пикам у ќош ко лудача, мајка ми од памет ја извадив.

Доѓавола више. А таман малку подобро бев.

19. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Прашање за тие што пијат терапија , дали н почетокот на терапијата ви се има случено да ви се тресат и рацете и нозете ? цела се тресам 4 ден ми е терапијата:(

Nalayan likes this.
  20. Vojdana

Vojdana Истакнат член

I konecno odluciv...Zemav denes serotinin na prirodna baza...Nekolku doktori so koi se konsultirav mi rekoa deka nema da mi pomogne i duri ne pocnam so Elicea nema da sum podobro...No sepak ke probam...Vredi zatoa sto preparatot e so mnogu klinicki studii i kompletno bezbeden...Ke ispijam edna kutija a ako nemam podobruvanje ke zemam Elicea...