Pomina vo dobar red ova so koleskite...Koga sednavme site vo dnevnata osetiv nemir i voznemirenost ama postepeno mi pomina...Se zezavme, jadevme, muabetevme...I plus so kola otidov sama...Na semafori koga cekav mi bese neprijatno ama izdrzav...Se na se, ova vecerva go racunam kako golem cekor... A sega sum doma i pak ne mi e kako treba ama sto da pravam. .ke trpam...
Veke 8ma nedela so zepira 2.5mg i lorezapam 0.5 mg se custuvam odlicno Da , zagrizhuvanjeto budenje nokje i sve tie uzasno stvare se znak na aksioznost i panicen napad
zdravo devojki prostemi sto sum dosadna a dali na psihicka baza moze da boli stomakot povremno me boli gorniot del od abdomenot po gradnata koska veke neznam sto ne me boli se me ima boleno samo po lekari odam dali nekoj go imam boleno tamu
Некој кој имал искуство со немири во рацете и нозете поготово пред будење наутро нека ми пише во ЛП да поразговараме. Значи 18 ден ми е од терапија немирите ме фаќаат исто како и пред терапија секој ден како да ме тресе одвнатре ме тера од кожа да си излезам ,иако денот го започнувам активно значи не седам се дружам вежбам но ова е стварно досадно .
devojki nikoja poradi anksioznos nemala bolki vo gorniot del od stomakot se mislam dali da odam na snimanje na zeludnikot na gastroskopija neznam dali da se islozuvam i na toj stres mnogu mi e strav na toa snimanje da odam
Zosto da odis na gastroskopija? Toa e stresen pregled i dokolku samiot internist ne te preporaca za toa spored simptomite, nemas potreba ti samata da baras gastroskopija...
zdr. Jas poravno imav strasno teska socijalna ankcioznost. Odev na psihijatri, lekari, BAJACKI i sto ne, ama nisto ne pomagase. Eden den, drugar, kojsto cesto odese vo park za da se "opusti", mi preporaca i jas da pocnam da se "opustam". Prvo bev mnogu skepticna, ama posle nekoe vreme se naterav da probam. Navistina mi pomogna! P.S. Snabduvacot se otseli vo germanija i sega za zal ne mozam da se opustam kako so pravev. Taka so, ako ima nekoj, neka pise poraka.
Ako ne se lazam , pisuvas za zemanje narkotici...I smetam deka ne ti e postov za ovaa tema, nitu za ovoj forum...
Ne, Vojdana, se lazes! Jas zboruvam za meditiranje vo priroda so priroden temjan od istolceni bilki. A, za temata e poso odgovara na prasanjeto. Pozz
Мики колку години си што ти дале толку мала доза на Зепира и дали има зепира од 2,5 мг или ти си ги делиш од 5 или 10мг?
Како ви влијае честата промена на времето на анксиозноста, имате ли поизразени симптоми деновиве? јас имам изразени симптоми, ме дрма анксиозноста деновиве, чувствувам пецкање во градниот кош, грбот, некое тресење, вознемиреност, да ве замолам да споделите како се справувате вие коа имате вакви изразени симптоми, како да ги променам мислите да мислам позитивно коа ми е тешко коа имам изразени симптоми манифестации на анксиозност, да го тргнам вниманието од анксиозноста.Не пијам терапија, само некои витамински комплекси и валеријана
Мене ми е дадена Зепира од 20мг треба 3 дена да ја пијам по 1/4 на ручек, потоа 5 дена по 1/2 на ручек и 1/2 на сабајле и уште 1/2 на ручек се со контрола по 2 месеци Лоразепам 2,5... 1/2 наутро и една цела на вечер, така 2 месеци...
Здраво дечки, јас сум sunkrik...pak samo krik Денес со психијатарот разговарав за форумов ... Вика тоа е одлично како групна терапија! Инаку ми препорача да се распрашам за добар психоаналитичар т.е. дека ми е потребна психоанализа за да го најдеме коренот на проблемот. Не ми препорача никого...мислам дека не смета дека кај нас има таков. Некој со искуство позитивно од кај некого!? Се надевам дека овој пат ќе ти помогне!
Јас имам баш истите симптоми овие 2-3 дена, ич не е лесно Не сум ни јас на терапија, валеријана пијам навечер, не помага целосно, ама по малку, онака... Сакав да медитирам, издржав 30 секунди. Само силен ум, знаеш дека е психа и неишто не ти е, и тоа е тоа. Јас се мислам кај психолог да одам, неќам психијатар затоа што знам кај ми е коренот, сакам тоа од психата да ми се тргне, не да ги прикривам симптомите со лекови (тоа нема да ми ги реши проблемите) Од друга страна ни психолог нема, ама може ќе ми помогне во справувањето и размислувањето на нив... Само силен ум, и се е под контрола
После се што преживеав - добро е што не сум во лудница. И на крај со ситница ќе експлодира. Читај, едуцирај се, ако знаеш што ти е, нема да те загрижува толку, нели? Први научи се тебе, дали ти ја предизвикува некоја личност, некоја случка, некоја состојба во живото, страв некој... Па работи на тоа. Зарем цел живот на лековите ќе се потпираш? Знам дека не е лесно ама јас порадо би се изборила со тоа отколку да го прикривам. Штом можев со многу полоши ситуации да се изборам - можам и со една акнсиозност. Има луѓе кои буквално се парализираат од ансиозност, се онесвестуваат... И јас отрчав во итна со мисла дека имам инфаркт, и ако треба че отрчам пак, ама не знам како лековите би ми помогнале, освен да ги ублажат симптомите...