Траума, стрес, грижи....Можеби се работи за настан пред 5 години, кој останал во твојата потсвест.... Никој неможе да ти ја каже точната дефиниција зошто....Одговорот лежи во тебе и со помош на психолог го наоѓаш коренот на проблемот.
ako ne si imal nikakov korisen efekt togas se isto e, a so ad a bez ad, ja gi prekinav posle 3 meseci vo dogovor so psihijatarot dva dena piev pola doza i tolku ..
Се согласувам Причината е индивидуална, кај секого посебно. И затоа е најдобро - кај психолог психотерапевт. Затоа што овие проблеми настануваат поради некој психолошки конфликт, за кој може и да не сме свесни. И ако сакаме да го решиме тоа со лекови само, ние ќе го смириме само физичкиот симптом, на пример ќе се смири тахикардијата, гушењето или што и да имаме како физички симптом. НО, лековите нема да го решат психолошкиот конфликт. Некој се обидува со позитивни мисли да ја надмине анксиозноста. Џабе позитивни мисли, ако во душата имаш страв некој Кај анксиозноста е поважен психолошкиот проблем, отколку физичкиот симптом. Иако физички може имаш чувство дека нешто страшно ти се случува, тоа не е вистина.
dali na nekoj mu se slucuva postojana zagrizanost za svoeto zdravje neznam vise kolku dijagnozi si imaam postaveno i potreseno ke procitam nekoj se razbolel ili ke doznaam i odma kaj mene gi baram simptomite celo vreme na bolesti mislam i od sto moze da bidam bolna sega me nervira bolkata vo gorniot del od stomakot me izluduva ima li nekoj vakov problem celo vreme da e prekupiran so bolesti i da misli deka e bolen i deka ke umre
Da ja sum takov veke 6 godini i se losi misli stravovi i se za gjabe niss mi se nema sluceno sami mislite nikako nemozam da si gi sredam....
Ne si sama ista sum i jas po stopati vo denot si naogam bolesti sega momentalno me stega vo gerlo i mislam imam rak na grlo.Kakvo prokletie e ova a nisto ne pijam osven B6 i po nekoj demetrin..i ne planiram da pijam..Mi dadoa Zanfexa i mislam deka poveke me mrdna fativ ja frliv pa ke vidime resiv sama da ße boram so pozitivna misla i druzenje so luge koi ne mi doVoluvaat dà dojdam do takva misla ednostavno drustvo kade pistojano se zezame i smeeme.. Tigar dali pies nedto..Ad
Da momentalno elicea i lorsilan vise skoro mesec i ness gi pijam ama nema nekoj poseben efekt... Inaku 20 vrsti apcinja imam pieno i nikako da ja iskorenam anksioznosta po celi denovi me maci zivotot mi go krati...
Јас денес се вратив од одмор супер си поминав првите два дена имав некои симптоми но некако прекарав не се напив ниту еден седатив мислам дека и топлото време и морето баш убаво делуваат на нас анксиознтите
Prokletstvo...znam kako tie samo sto jas ne pijam Antidep. Sama nekako se boram.pa ke vidime..t.e mora da ima spas od ova..ke uspeeme eden den..so Bozja ponos.. Moreto dava Negativni joni.sto pozitivno deluvaat na covekot pogotovo vo raspolozenieto.i seratoninot..
Zdravje Gospod samo da ni e na pomos... Samo cudno mi e sega nemam napadi dolgo vreme ama mislite raspolozenieto za nigde sum samo se tresam stravovi nekoi
Мене периодов ми е ужас, како и секое лето. Мислам дека топлово ја храни анксиозноста. Се нервирам што сум нервозна, ако има тоа смисла. Со душа чекам одмор, на море за мене нема анкскозност..
Zdravo jas sum nova i sakam da go spodelam svoeto iskustvo so vas za mojot problem so anksioznosta i napadite na panika jas so ova cudoviste se boram veke 10 godini prvite nekolku godini mnogu lesno potkleknuvav i pagav na napadite ma anksioznost i panila no so tekot na vremeto svativ deka jas sum taa sto treba.da.upravuva so sopstveniot um i deka jas sum taa koja mora da se nauci da gi kontrolira cuvstvata poslednite 5-6 godini mnogu poretko gi imam napadite recisi i da pocna da gi nema no od vreme na vrdme me potsetuvaat deka se moj pratitel kako srnka koga stane tisina i se smiri vo mojata okolina mili mi e deka postoi vakvo nesto bidejki jas koga prv pat ova go pocuvstvuvav bese srambo i nemase so kogo da se spodeli toa grozno cuvstvo a uste pomaljy da pivaras pdiholog jas sama barav literatura i knigi od oblasta i so sekoe utvrduvanje na mojot maticen deka kaj mene e se vo red svativ vo sto e poentata i deka jas sama miram da se boram so ovaa miderna bolest pozdrav i pak ke vi pisam
Леле и јас сум пак катастрофа, пак напади, пак дереализација, ни на небо ни на земја , гадење, страв од смрт , црни мисли.. леле не сакам пак да минувам низ ова , немам сила веќе
Јас ова со години веќе си го утврдувам и затоа мразам лето. Секогаш во лето анксот ми е поизразен со панични напади, со се. Општо, доволно е само да излезам надвор и да гледам сите раздвижени и шетаат, ме фаќа неубаво чувство, не можам да го опишам добро. Штом дојде есен се чувствувам многу подобро, можам да кажам дека најмалку напади имам тогаш. Зимоска знае да ме здрма кога ќе ме фати нервоза од премалку ден и затворена во една просторија. Ама летово не го можам, ниту се дише ниту нешто се прави. Нервоза константно па уште анксот ми фали.
Неподнослива сум летно време. Зимно време анксиолитици скоро и ич да не пијам. Од Мај до Септември секое сабајле со Асентрата и Хелекс 0,25, понекогаш ако е баш спарно и навечер. Вчера морав да пијам и вечерта. Зимно време скоро заборавам на анксиозноста. Знае да ме здрма, ама тоа е толку ретко, што не ме ни уморува. А вака сум константно уморна од трудот што го вложувам за справување. А од прв ден на море, ни а од анксиозност немам. И по пештери шетам, по бродови се возам... сѐ можам. Се вратам ли во Скопје на жештини, стара песна...
Podobro da nemas jas koga sum nadvor od doma mi e super drustvo razgovori druzba..se e ok.ama koga doagam doma pekol..napnatost misli gusenja steganja..ama pominuva.nekako i pak ke kazam ne pijam nisto od anti depresivi..Mora da uspeeme ima izlez..
Од петокот вечерта ми се вртат негативни мисли во главата, дека нешто ќе си направам лошо, кога ќе мислам на позитивно ми поминува ама пак ми се враќаат негативните мисли во главата. И порано ова ми се случуваше и траеше четири месеци па ми помина, сега пак ми идат тие мисли во главатта Кога ќе помислам на тоа дури ми се повраќа и почнувам да се тресам од страв.
Гледај повеќе весели работи да гледаш периодов,гледај да си со позитивни луѓе,на интернет пуштај работи што се за смеење,пример филмови комедии.Ке помине све не се секирај,само гледај во тие моменти да бидеш присебна и само викај си во себе,ке помине,ке помине.