Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. anetka28

anetka28 Истакнат член

Ferhunde книгата втора е со превод на српски а ако не ти го отвора првиот линк дај ми маил во ЛП да ти ја пратам книгата јас вцера ја симнав мене ми ја отвори и ја имам цела книга, уствари кој сака дајте ми ги мејлловите ке ви ја пратам ако не ви се отвора :) позззз

2. anetka28

anetka28 Истакнат член

Dunja sakate da kazate deka knigata panicaway ne e celosna ako moze da mi kazete do koja strana ja imate jas ovaa shto ja simnav mi izgleda deka e celosna ama sepak neznam :)

3. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

*ANETKA nikako da ti ispratam LP te molam prvo ti isprati mi bilo sto pa na taa mozam da odgovoram .........i prasuvas za knigata dali e cela retko koj ja ima cela ako go ima delot ONE MOVE тогаше e цела

4. anetka28

anetka28 Истакнат член

Devojki jas go imam celiot primerok od knigata nemojte da plakate dajte mi mail da vi go pratam

5. anetka28

anetka28 Истакнат член

ti pushtiv porace :)))

ferhunde9 likes this.
  6. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

devojki ova go preprakam vo slucaj da ne ste go procitale a znam mnogu bevte zagreani za rastenieto

7. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

ADELA еве за што е а има тука за повеке билки кој е заинтересиран (преводот е малку катастрофа али ке разберете) ;)

Липе цвату (Алиас: Липа цвет, цвеће креча) - његов опуштајуће особине помаже да се смањи нервне напетости, депресије и анксиозности. Она такође помагала за спавање.

Страст Цвет - врло ефикасан биље за многе услове као што седатес, смирује и опушта.

Камилица - помаже да се опустите мишиће и тонова нервни систем. Његова седативног дејства су блажи него Пассион цвет.
    Анти-анксиозност биља:
    Асхвагандха - стабилизује расположење и поремећаја понашања. Његова анксиозност-анксиозност ефекат може се упоредити производе лоразепам.

Кава Кафа или Кава Екстракт - Његов опуштајући ефекат помаже да се смањи анксиозност. Делује као рецепт за борбу против анксиозност лекова који садрже, као што су бензодиазепини валијум или лоразепам. Најбољи део свега је што не изазива зависност! Препоручена доза је 120-240мг на 2-3 подељене дозе на дан. Ипак, можете полако да подесите ниво дозу вашим потребама.

Валеријана корен - познат по својим директним седативно дејство на централни нервни систем (ЦНС), то је корисно за смањење анксиозности (када се узима у умереним дозама) или поремецај сна (када се узима у већим дозама).

Бацопа - помаже лакоћом анксиозност у вези проблема. Ефекти су идентични лоразепам.
    Антидепресива биља:
    Кантарион - његове предности и ефекте ради као ССРИ лекова (нпр. Прозац). Међутим, то не узети са стварним антидепресив дрога.

Рходиола Росеа - она помаже подржавају здрав функцију неуротрансмитера у мозгу. Помаже анксиозност и многе друге проблеме!

Савет: Каже се да Кафа Кафа Кафа или екстракт је велики анти-анксиозност биљка да ублажи анксиозност и панике-напада. Кава Кафа се може узети са Ворт Светог Јована за веће и ефикасније резултате.

8. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

ANETKA фала срцка многуууууууу за книгата конечно ја добив :rofl: :rofl: и сега напред во подобар живот со PANIC AWAY :lol: ;) .........ве сакам сите иако ме заборавивте ;(

anetka28 likes this.
  9. dunja

dunja Популарен член

Анетка мила...ако е до 42 страна значи не е целосен...го нема делот со ,,One move,, ...нам ни е потребен баш методот.,,One move,,
    Сиело рече дека платила...чекаме да видиме дало ке и ја пратат остатокот ..???кој знае???
    Поздрав... :inlove: :*

10. anetka28

anetka28 Истакнат член

Dunja srcka ic ne se sekiraj se ima jas ushte malku sum i gotova so citanje ovaa e celosnata verzija ti ja pushtiv na mail :* ferhunde ic nemaj gajle samo da pomogne i se ke bide super za siteeeeeeeee ve sakammmmm koj saka slobodno neka mi pushti mail u LP i ke gi dobie 2 te knigi

11. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Сите кои ја сакаат целата книга PANIC AWAY нека пуштат маил на ANETKA или на мене ке ја добијат јас почнав да ја читам па ке ви пишам кога ке се ослободам од оваа проклета анк. :@ ......гуш гуш за сите :hug: :hug: :*

dunja likes this.
  12. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

девојки помагајте
    многу ми е лошо
    ми се врти ми се лоши и страшен пролив имам :puke: :sweat: :worried: :( ;(
    заминав порано од работа неможев да издржам
    и друго пракајте ми и мене од тоа што го читате ме интересира

13. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Адела вирус е мила, ич не му а мисли, ама ич, значи мајка ми исто е еве ја дома, само напиј се чај од мерудија ако имаш, а ако не, напиј се апче против пролив, дека можно е да почне да ти се гаде..Битно значи вирус е, свари си чајче, апче напиј се, и лежи си пушти зумата ајде :)

14. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

;( утрово станав со болки во стомакот а тој надуен многу
    проливот почна па потоа повракав

отидов до аптека и ми дадоа AQUA MENTA за лошењето и линекс за проливот и во 1 часот се напив и од двете ама ете поминаа саати и лошо ми е многу
    незнам што да правам

15. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Да, исто и е и на мајка ми, таа цела вечер повраќаше, и пие линекс и она, и чаеви нонстоп, ништо срце не можеш, вирус е, лежи и одмарај само, ќе помине, стомакот и неа многу ја боли, ја витка, нонстоп трче до wc, ама од линексот ќе се смири и гадењето и проливот, до вечер ќе ти помине колку толку, не се секирај, ајде смири се малку :*

16. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

АДЕЛА ај пробај земи една лажица кафе и малку шекерче измешај го тоа и голтни тоа е за против пролив .....обично се меша кафе и ракија али ти си пиела апчиња па неможеш ракија и обавезно чајче од нане или камилица,земи свари си ориз испиј ја водата,чоколадо за готвење ,леблебија ајде пробај нешто мора да помогне ;)

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

кафе и шекер онака без вода?
    нане пиев скоро 1 литар имам испиено леблебија јадев ете сега и банана
    уф каков страв ме фака

18. martinuska

martinuska Популарен член

Не јади благо и мрсно, јади солено. Солта ја задржува водата во организмот. Можеш да јадеш потпечени кришки, кисело млеко, јогурт (тоа јадам јас при такви состојби и брзо ми поминува). Се тоа ја регулира столицата. :)

19. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

абе срцка јас и онака не јадам благо воопшто од што не го сакам
    денеска јадев леблебии и 1 банана
    ми се намали проливот но сега мн ми се мокри многу
    за тоа што да правам

20. martinuska

martinuska Популарен член

Сигурно ти се мокри од чаевите/течностите што ги пиеш. ништо страшно :)