Da prasam dali ovie dva dena od koga se smini vremevobse custvuvate po napnati i anks? Jas pijam terapija ama evo ovie denovi mi se poteski.pa vie sto ste na terapija dali i pokraj nea promenava vi smeta i voopsto dali i pokraj terapijata imate poteski periodi ?
Mene mi trae so meseci ama sega ja osekam poveke ednas do dvapati nedelno samo ne primam nikakva terapija koga imam slobodno vreme i koga sedam vo mesto togas me faka samo..
Да мене кога има пример сонце ми смета повеќе, зошто обожавам есен и зима. А да и со терапија имам полоши периоди
Претходно имам пишувано за поврзаноста на кафето и анксиозноста. Батали секаков тип на кафиња, особено оние кои содржат голем процент на кофеин. Еве неколку години не пијам кафе, освен капучино и какао и немам никаков проблем. Но, кога ќе конзумирам турско или нес, веднаш чувствувам немир и тресење на дланките.
I jas go imam istiot problem mnogu loso custvo epten ladna rabota e da mislis na sekoj cekor deka ke umris kako se smiri te molam kazimi
Исто ијас кога пијам кафе се тресам а пијам на пример со другарка и пијам само за да бидам како нормалните луѓе што без проблем пијат малку да се почувствувам како дел од нормалниот свет некогаш ми е добро а некогаш и зажалувам што сум се напила.
Јас чувствувам само болки во грбот и грчеви во мускулите. Паничните напади скоро и да ги нема. Знае да ми се смени расположение само после пладневно преспивање. Мислам дека сум на добар пат да ја избркам оваа “болест” поздрав до сите и бидете добри, мислете на убави нешта за себеси.
Anksioznosta trae kolku vie ke i dozvolite.Eve primer mene ne da ve plasam mi trae 15god.Ima periodi koga sum dobro nekogas loso no trae posebno koga se soocuvam so stresni situacii pocina majka mi pred 3godini tatko mi lani i toa e toa.Zivotot si pominuva se nasocuvam na ostvaruvanje na celite i pokraj glupavata anksioznost.
I jas go isto samo ako e suprugot do mene mozam da spijam inace odma se budam mislejci deka ke umram ova e stresna i mn losa rabota kako da se oporavam ne znam
Kako.da se spasime od ova mislejne jas ke puknam nemozam veke sve mi skokat i celo vreme sum napnataa
Денес сум никаква, цело време сум нервозна. Ме боли грбот и мускулот од левата страна. Од болката помислувам дека не е нешто во ред со срцето. Како сте вие денес? Дали имате бодежи и стегање на мускулот кога ќе имате ден со неубави мисли?
Ве прочитав за кафето. Јас 10 години може и повеќе се немав напиено, пред еден месец порачав нескафе, малку појако беше, и цел ден се тресев, желудникот ми се стегаше и сите други симптоми што сте ги пишале. Јас цело време мислам дека не сум толерантна на кофеин (и од зелен чај имам исти симтоми, и кока кола пример, исто не ги конзумирам никогаш) ама во никој случај не сум помислила дека се поврзани со анксиозноста.
nemozam poveke.sekoj den mi e se potesko I potesko. celo vreme sum okupirana so moite stravovi. nemozam Da se opustam. placam za se. me boli dusata. se plasam Da Mislam pozitivno zatoa sto mi e strav deka ke se sluci nesto loso. sakam eden den Da se razbudam I Da si recam ova e ubav den. amw ne. jas se budam I velam sto ako nesto mi se sluci stoako se razbolam Od nesto I najstrasno sto ako povrakam. e molam ako nekoj moze Da mi pomogne ve molam daj te mi sovet. znam deka sto pati pisav Ama stvarno Me boli.
Ova e golem problem mnogu golem problem probaj so caj od matocina i vo apteka postojat kapki za uplav jas deneska zedov ne znam i.jas sum mnogu loso nemozam.na sebe da si pomogn.veruvaj mnogu e grdo ova custvo da se molime na gospod toa samo ni preostanuva