Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. AlmedinaDina88

AlmedinaDina88 Активен член

Abe aman pa ti si dete vo rastejne zosto vakov problem sto ti se slucilo za vaka da razmisluvas dali tboite roditeli znaat za tvojata situacija

2. emma the oncer

emma the oncer Активен член

знаат ама тие ми кажуваат да се опуштам ама јасnemozam mnogu mi e tesko zatoa sto mi e strav Od povrakanje mi se slucuva ova

3. Smotko

Smotko Истакнат член

https://www.facebook.com/kostapetrovauthor/videos/985011404975016/ :)

Trojca luge se zaglaveni vo temna prostorija.Prviot covek pocnuva da gradi crkva i sekojdnevno da mu se moli na tvorecot za svetlina.Vtoriot covek ja idolizira svetlinata i gleda na nea kako na nesto sveto.Znaete li sto pravi tretiot covek ?? Odi do prekinuvacot i jas vklucuva svetlinata.. toa sme nie, dragi moi. VREME E DA JA VKLUCIME SVETLINATA.. imajte prijatna vecer :)

Last edited by a moderator: Oct 27, 2017
    GirlLove and Cleonika like this.
  4. AlmedinaDina88

Ne be dusicke nema potreba da se plasis od povrakajne sve ke si pominit uzivaj vo tvoite najubavi godini te molam

5. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Душиче. Жал ми е што го читам ова. Баш поради тоа што си дете, несмеат да ти дадат било каква терапија и не во големи дози. И мене ме фати мн млада јас имав само 16 год (Манична депресија).

6. *ketul4e*

*ketul4e* Активен член

Dali nekoj ima preskoknuvanje na srceto? Eve jas veke cel den, I vo glava mi e deka nešto ke mi se sluči, deka nešto ne e vo red!

7. hellocity

hellocity Популарен член

Дали има некој искуство со психолози од Скоппје пишите кои ..?

8. Filozofkata

Filozofkata Активен член

Мој совет ти е да си почнеш со психотерапија, иако имам сеуште стравови и секоја една болка ме потсетува на нешто лошо, се убедувам дека ќе помине и дека се зависи од мене, иако знам и низ плачење некогаш да го поминам тоа. Резервирав и патување и мислам дека што повеќе ризикуваме побрзо ќе се соочиме со ова ‘чудо’.

emma the oncer and La diabla like this.
  9. tasikike

tasikike Истакнат член

zdr decki kako ste?mene me ubiva bolkava vo grbov me omalaksuva problemi so disejne i seto sobrano mi ja zgolemuva anksioznosta i zgora na se zeludnikov

10. AlmedinaDina88

I toa golemo.cudo kako da pomine i jas ne znam psihata nie obolena nemat spas izgleda ne da setam ne da bidam so luge jas sum odsutna mojte misli se na loso i samo na loso

emma the oncer likes this.
  11. AlmedinaDina88

I mene me interesira mene nedela ipol mie mnogu loso ne znam.kako da se spravam so mislive sekoj den poloso i poloso imam problem so zolckata sreda treba da pravam operacija i mnogu mie strav i si mislam uste uste poloso deka imam i nekoj drugi bolesti ko da mi nema spas i deka sekoj moment ke umram nema spas mnogu mie tesko nemozam.veke

12. zaki96

zaki96 Истакнат член

Девојки би ве замолила за помош и совет. Од пред еден месец ми се појави страв да не станам депресивна личност, ме утепаа многу негативни настани поврзани со друштво и хоби, постојано ме опседнуваат негативни мисли, тахикардија, душевен немир, глава ме боли, понекогаш имам вртоглавица и во моменти како да се исклучувам од реалноста. Свесна сум, но од толку негативни мисили мислам како да не ги перцепирам сите работи добро како кога си загледан во една точка, концентрацијата ми е нарушена.
    Бев на психијатар она ми препиша Бкомплекс и витамини за смирување. Своеволно и побарав упат за психолог. После психијатарот мислам дека се растревожив, а психологот ми помогна да ми биде малку подобро.

Но матичната ми кажа дека за да идеш на психолог мора прво психијатар да ти закаже, а психијатарот ми рече од сега само по потреба да идам кај неа. Не сакам да одам на психијатар, но како да закажам на психолог? Сакам да одам на ПСИХОТЕРАПИЈА. Како да стигнам до таму, како да закажам??
    Кажете како сте ги поминувале овие тешки периоди, јога нешто??

Nigredo Odor likes this.
  13. ivano3

ivano3 Активен член

Некој/а да ми каже која работа е погодна за ние вака депресивни/анкциозни што сме?Јас моментално работам во фабрика веќе 8месеци и многу ми е неубаво и досадно исто како во затвор да сум и неможам да се изначудам каков глуп народ постоело каде што работам...унапред ви благодарам за секој совет поздрав :)

14. Sv. Nikolka

Верувај, не е до фабриката каде што работиш.До Анксиозноста е. јас работам во Државна институција, елитна, па Анксиозноста си ја имам. Малку повеќе ќе поработиш на себе, повеќе дружење, прошетки во природа, витамини и повеќе на сонце (витаминот Д бил добар за нас депресивните).

ivano3 likes this.
  15. AlmedinaDina88

Tesko mnogu nemat spas iskreno mozno e da skrenime

16. Sv. Nikolka

Има спас, редовно зимање на пропишаната терапија и редовни контроли. Пожелно е и Психотерапија, ама скапи се тие пакети. Лековите како лекови за Анксиозност, не се скапи, на рецепти одат, ама Психотерапиите се огин.

17. AlmedinaDina88

• Ве молиме пишувајте кирилично
    Da ne mislis na losi raboti na smrta deka ke umris sekoja minuta imat spas

18. ginger

ginger Истакнат член

Бодежи, вибрирање и треперење на мускули - Анксиозноста се појави кај мене заради тоа (после стресен настан), сметајќи дека имам невролошки прблем, се случува кај мускулите на лицето, нозе, раце, секогаш на различно место, секогаш зависи од тоа на што јас ќе се фокусирам, ако се запнам на окото, само тоа трепери, ако се запнам на рацете оди тамо, може да се видат тие контракции, кога имам проблеми со спиење се почести

Две години, неверувајќи на доктори, сменив неколку невролози, сите со ист став - психички поттикнати

Посетував психијатар, сметав дека помина потоа, ама трае, се појавува

Filozofkata likes this.
  19. AlmedinaDina88

Mnogu loso i jas sum istata vospalena zolcka imam i mislam deka kuznajt so drugo ke mi.bidit mn strasno a.sreda ke se operiram.kako ke.izdrzam.ne znam

20. zaki96

zaki96 Истакнат член

Дали знаеш која е цената за психотерапија на Клиника?