Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Можно е,само не го изоставувај процесот на навикнување.Пак мораш да почекаш,ако ги пиеш некое време,сега ти е покачена дозата така да почекај некое време недела две би требало да се стабилизира.

zaki96 and gogimica like this.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Хај! Го пронајдов лекот... С. Е. К. С. Луѓе, не знаете шо му се случи вчера,, му велам остави ме да одморам после работа.. Не, ми вели сакам сега,, и ти за 5 мин работа хаха. Папсана, ме допапса тој... После одморивме, и уште една партија.

3. StiflerMeister

StiflerMeister Активен член

Zdravo,nemam pisano 3 meseci sigurno.Od.februari do sea nekako prekarame na pocetoko mi bese loso ama april maj mi bese top,do dusa imase I nekoj losi denovi ama u 30 dena 2 bea takvi,da ne dolzam vo poslednite nedela dve me tepat misli prvo deka imam problemi so srceto deka kje dobijam srcev udar I uste so ne,od tolkava panika otkazav I cigari I se ama posle praev muabet so drugar so ima problemi so srce I go.prasav.sto moze da.bide.mojata bolka toj prvo edno ubavo mi se iznasmeja zatoa sto ispanicen uste kakvi filmovi ne napraviv,mina go prelezav srceto ajde haha,sega pak doodeka rabotam I sum fukusiran na drugo se okej no ete poslednata nedela me tepa film deka imam tumor na mozokot,stanuvam nasabajle mi teknuva pravo I odma osekjam pritisok vo glavata na.razlicni strani,I taka nedela dena mavanje film za tumor na.mozokot vikam.denes ke gi procitam.simptomite I ko za inaet od toa od sto.procitav sea si gi vadam.sam.simptomite eve toa e so.procitav lele ova e lele ona e.Inaku ne koristam nikakva terapija nikad u zivot nemam.odeno na psihijatar I sl,sea ozblina panika me fati za ova posledniot film,I sakam da.prasam dali.na.nekoj isto.vaka mu se slucuvalo,duri se.mislam.da.pojdam na.lekar.zatoa so ova veke ne se trpi

4. Tanjicka123

Tanjicka123 Нов член

Povtorno toa custvo vkocanetost i slabost na levata raka custvo na gumeni noze prokleto me izmacuva 5 dena nikakov simptom sega povtrono......

gogimica likes this.
  5. gogimica

gogimica Истакнат член

Offff isto potpuno istoooo 100000%

Asterion likes this.
  6. hellocity

hellocity Популарен член

Дали ви се некогаш случило да ви се заматува видот или да ви се тресе главата ама вака неприметливо?

bubic.k likes this.
  7. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Вечер летам за Америка, не можам да спијам многу ми се повраќа се тресам цела .... ваква возбуда сум немала

gogimica likes this.
  8. gogimica

gogimica Истакнат член

Има таб.за во авион напи се и уживај...убав престој

9. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Какви се тие

10. gogimica

gogimica Истакнат член

Jas sum so Deprezol tab.sabajle i demetrin pola navecer...no znae levata raka da ko nekoja slabost...i mi se trese palecot najveke...a za nozete imam custvo koga stojam ko da mi se podkolenicite
    Odi vo apteka i pobaraj ima dve vrsti

11. gogimica

gogimica Истакнат член

Zdravo.jas sum na terapija Deprezol 20mg sabajle i Demetrin pola navecer...i mi e po ok.

12. Katty52

Katty52 Истакнат член

Zdravo na site. Dali nekoj od vas imal pokacheni limfni zhlezdi? Jas imam na vratot edna, porano mi beshe kako cresa mn golema i mn ni se poznavase i majkami na infektivno me odnela i 2 virusa mi ispitale i nishto, negativno ispadnalo. A projdoa nekolku godini od togash, nikogash skroz ne mi se trgna no razlikata e co goleminata, sega mi e mn malecko topce kako grashok ne ni se gleda tuku na dopir samo go osekjam. Ne me ni boli ni nishto. Pred edna godina mnogu go studirav i barav informacii na net i mi iskacase sve i svashta i toa mi beshe opsesivnost. No ajde go zaboraviv toj strav duri i dvajca doktori prasav ednata kaza nishto ne e mozhe i od karies na eden zab so iam pa od toa, i drugata isto kaza taka. I sega posle godina dena pak pochnav nekako da me fakja strav da ne e neshto opasno a so godini da sum go imala.. Nekoj vakvo iskustvo neshto?

13. zaki96

zaki96 Истакнат член

Мислам дека после 12 дена пиење Елицеа од 10мг поспаноста е малку намалена. Ама и времево приметив дека ми влијае ме омалаксува топлото и зевам.
    Само работете на себе и вложувајте во социјалниот живот, многу ќе ви помогне.

Bunny2 likes this.
  14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Дефинитивно.И јас спијам секој ден преку ден.Барем по пола саат,ама не се издржува.

zaki96 likes this.
  15. celineparis

celineparis Популарен член

Луѓе синоќа пред спиење имав некој неопислив страв од нигде никаде бидејќи треба да одам на пат и нерационален страв знае да ми се јави и еве денес цел ден имам како некоја грутка во желудникот ништо не ми се јаде, јадев нешто преска малку со сила колку да се каже дали мислите дека може да е од анксиозност?

gogimica likes this.
  16. martin01

martin01 Истакнат член

Pojke lici na vozbuda :) podsvesno raboti mozokot deka treba da odes na pat i op, odma idat gusenjata vo gradi, nesonica, se kini apetitot, se osejka prenajadenost. Slicen problem imam koga treba da odam ohrid na kapenje i od vnatresna vozbuda navecer tesko zaspivam :D:rofl:
    Zvuci ludo no kaj nekoj lujge se javuva i to. Neznaci deka e anksioznost ako se oseti od nigde nikade treperenje na race, noze, gusenje vo gradi, nemir, voznemirenost.... I pad na glikogen vo krvta se osejkat slicni simptomi :) uzivaj vo patot, nemas nisto 8)

celineparis likes this.
  17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Само еднаш ти се појавило такво чувство или често? Ако е нереален страв, мора да препознаеш дека е „чувство“ - хемиски реакции у мозокот, и да се речеш меххх, ќе помине, да не му обрнувам внимание. Можеш евентуално да се напиеш Б6 витамин или малку млеко пред спиење за добар сон. Или јави се кај другар/ка, кажи и дека не ти е добро и ти треба муабет малку и направи си муабет. Или излези прошетај. Или пушти си некој филм. Битно е да ги смениш мислите, да го окупираш мозокот со нешто друго. Бар ја така мислам и би правел, иако не ми се случило баш страв, ама ми се десило после денска дремка да се осеќам безвезе, ама сум го игнорирал тоа и брзо ми поминувало.

celineparis likes this.
  18. StiflerMeister

StiflerMeister Активен член

Zdravo,konkretno da prasam dali so lekovi e podobro?Dali se menuva nesto? 5 meseci sum vo anksiozna sostojba,od 100% kaj mene od taa glupa sostojba ostana pomalce od 30%,nema budenje navecer so srce bienje,nema paniki,stravovi ostana uste epten malce,da nadogradam samodoverba itn,ne sum odel ni na psihijatar,ne sum pil nikakvi antidepresivi totalno nisto samo izlevanje I rabota.Prasanjeto mi e dali e dobro da se koristat lekovite,dali pomaga za da se custvuvas uste podobro ili sto I kako e,ne znam a nesakam da citam na.wikipedii I sl pa pak da pocnam so filmovi,ako moze da mi odgovore nekoj I da ne stedi na zborovi,da mi opise se sto I kako kje mu bidam mnogu blagodaren

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Прво, психијатар треба да ти постави дијагноза и да каже дали и каккви лекови ти требаат.

Ако ти ги погодат делуваат многу позитивно.

20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Секако дека е подобро и дека помагаат.Но,не му требаат на секој.Затоа мој најчест совет за сите е прво психолог,ако не бива-правец на психијатар.