Ona sto periodov mi pomaga se videata na Ana Bucevic na youtube i rebt psihoterapija koi gi slusham intenzivno. Gi preporacuvam od srce. Me smiruvaat,ubavo e objasneto za negativnite misli,za opsesivnite misli kako polesno da izlezeme na kraj so toa. Ne e lesno no mora da se borime luge...
Здраво луѓе.. сакам и јас да го споделам со вас мојот проблем со кој се мачам еве веќе една година. Имам врска со дечко ми 2 години и тетка ми ми се јавува ми вели ме сонувала ќе сум останела бремена, ќе сум се омажела рано постојано секој ми вели. А животот е пред мене сега се запишав на факултет па стравот да не останам бремена се вгнезди во мене.. во никој случај не пробувам да имам незаштитен однос но какви и симптоми да добијам јас помислувам на бременост. Во мај паднав се онесвестив на патот до болницата не можев да дишам докторката ми кажа од истоштеност на оранизмот дехидрирање и слично.. но после тоа нападите ми зачестиа се потам срцето брзо ми чука во секој момент мислам дека ќе паднам устата ми трпне се тресам... колку ноќи само ненаспани имам се будам еднаш пак со помислата дека ќе умрам јас или некој мој близок.. а најчесто ми се вртат негативни мисли од тоа што ако останам бремена.. од дечко ми имам разбирање но ме страв да не му се смачи и да го изгубам пошто после секој однос му паничам да не сум бремена.. разбирање од моите дома немам што ми е најтешко инаку пијам Relaxan i B6 Ми се случи пред неколку дена да немам апетит да ми се гади од миризба на некои јадења се уплашив отидов дури и на гинеколог се беше во ред.. имам и лоши соништа пример денеска сонував облечена јас во бел невестилник и се уплашив да не ќе се разболам од нешто или пак се омажам... пред 2 дена имав мала незгода при односот со партнерот ако можам и да кажам така. Ставил некаков си спреј за одолжување на свршувањето и по одредено време забележаб бела течност низ целиот кондом испаничив и не видов дали е од надвор или одвнатре притоа тој вели дека не свршил и сега повторно паничам ми се смачи не можам повеќе вака да продолжам мала сум за вакви стресови осеќам како температура да имам и одма ми се врти во главата мислата да не се оплодува внатре оф не знам како да си помогнам?? Ве молам одговорете побрзо фала ви однапред
Бев на контрола денес...и Др.ме искара дека само Депрезолот го пијам без Деметринот...и еве почнав од денес пак.Симтомите ми се тотално намалени...само мн.ми пага притисокот се ми се спие...
mene taka mi bese eden period koga rabotev i znam kolku e loso cuvstvoto,znaci se gubev mislev sekoj moment ke padnam,odev vo wc i placev.se molev samo da izdrzam dodeka si odam doma i posle kako nisto da ne bilo.probaj da go drzis umot aktiven so rabota koga ti e taka razgovaraj so kolegite za bilo sto i sekogas imaj na um deka toa e samo cuvstvo i nisto loso nema da ti se sluci.otvori na you tube KAKO IZLECITE SVOJ ZIVOT toa e edna preraskazana kniga od eden psiholog samo slusaja i ke ti stane podobro jas taka pravev sekoj den pred da odam na rabota,i si kazuvav molitva vo sebe i pomagashe.
ne znam kolku godini imas no mislam znaes deka taka lesno ne se ostanuva bremena i ako imas zastiten seks ne treba da se grizis,konsultirajse so lekar da ti prepise kontaceptivni apcinja.a toa so napadite na panika mislam ti e od toa sto si preokupirana so toa da ne zatrudnis.
Во никој случај не пробувам секс без заштита бременоста настрана тука се инфекциите што можат да се пренесат така да не го практикувам.. али некогаш чудно ми е како да ми се превртува нешто во стомакот како да осеќам некоја болка во јајниците не знам до психата ли ми е или пак тоа е како последица од односите не знам
za bolkata vo jajnicite ke ti kaze najdobro genikologot mozno e cista,mozno e da ima ovulacija i red drugi raboti....moe mislenje e toa
Bev na ginekolog od koga cel den me bolea mi rece deka veke se slucila ovulacijata ali deneska taka naednas nekoja ostra bolka imav za kratko i tolku
Istiot problem go imav i jas,otsekogas imav problemi so zeludnikot,megutoa stana nepodnoslivo,a se zapocna posle dieta.Vo pocetokot se macev kako vas,gadenje povraknje,odbivnost na hrana,se plasev od sekoja hrana da ne povratam,imav panicni napadi so povrakanje,i pocna vo golem del da se razviva anksioznosta.I piev i jas triptofan,megutoa samo odreden period mi bese podobro i potoa anksioznosta se vrakase,taka da dojde period sto nemozev da izdrzam,a apcinpja nesakav da pijam iako mi gi preporacaa na psihijatar megutoa koga probuvav polovina od apceto sostojbata bese nepodnosliva probav 3 vida na depresivi,samo po 1 den i se izmacuvav pet meseci,imase momenti koga ne znaev kade sum,koja sum,nerealnost,i mnogu dr stravovi.Se dodeka ne mi bese prepisan seroxatot koj go pijam 8 mesecii fala bogu sum mnogu podobra,ima momenti pred ciklus da ne mi e vo red ili posle ciklus.Megutoa e minimalno vo sporedba sto preziveav.Depresivite treba vreme da pomine najmalku 3 meseci da pocnat dobro da deluvaat,barem kaj bese bese taka,nus pojavi si niv nemav mnogu,voznemirenost mala,se cudno okolu mene kako dr covek,megutoa so tek na vreme se prikagoduvame na niv.Od moe licno iskustvo vi preporacuvam,da ne gubete vreme i da pobarate pomos,jas mnogu se protivev,i izgubiv vreme taka sto ja vlosuvav sostojbata,posle se kaaev sto ne se lekuvav porano iako od moi prijateli sto pominale niz istoto bev sovetuvana za toa.Odev i na bionergii sto ne probav megutoa problemot bese prisuten.Sekoj covek minuva niz los period,mora da se borime,citanje na knigi druzba poveke,aktivnost,megutoa jas preporacuvam i strucna pomos.pozdrav
Дечки,поздрав до сите најпрво. Тука сум само да дадам поддршка на сите што треба,јас сум сега за сега стабилна,но терам напред. Со ова чудо доста се измачив себе а и другите. Сакам да ви кажам дека има излез,редовна терапија,природа,дружба,книги.серии,филмови. Неодамна ја најдов оваа книга и сакам да ја споделам со вас. Се вика Квантен Успех од Sandra Anne Taylor. Значи секој ден мора да работиме со себеси,мора. Мора самите себе да се мотивираме,како знаеме. Значи се произлегува од нас. Јас не незнам зошто психијатрот не ми дозволи читање на вакви книги,психолошки. Еве еден дел. EMOCIONALNO ODAŠILJANJE Vaša je emocionalna rezonancija vaš daleko najupečatljiviji izražaj. Vaši svakidašnji osjećaji odašilju jasne i glasne signale o tome tko jeste i što očekujete od svijeta. Primjerice, ako ste kronično plašljivi, to ćete odašiljati te privlačiti sve više situacija koje će u vama izazivati strah. Ako je gnjev vaša prevladavajuća emocija, odašiljete signal očekivanja nesnošljivosti - i upravo to primate. A l i , ako odaberete vedriji, sretniji stav, odašiljete poruku o toke kako očekujete da svijet bude veseo pa svojom energijom i očekivanjem privlačite više veselja. Ako sebe doživljavate samopouzdano i smireno, ti će osjećaji odašiljati vrlo privlačnu vibraciju, privlačeći ljude i iskustva koji u vaš život donose još dublje spokojstvo. (Page 15). Нмв,заминав јас да гледам уш една епиоза на Friends. Позз
jas ne se cuvstvuvav nas ubavo na promena na vreme.a da ve prasham denes koga bev na shoping pocna da mi se zema ubot od levo desno vrtenje i izlegov ,dali vi se slucilo i vam?
Здраво, ме интересира како стоите со циклусот додека конзумирате антидепресиви. Јас никогаш не сум имала обилен циклус ми трае по 3 дена, но сега еве еден месец и една недела сум на антидепресиви и циклусот ми е уште послаб. Не знам дали треба да се загрижам или ива е нормално додека не се стабилизирам целосно.
Искуства со Seroxat ? Многу се плашам од нус-појавите :/ Секој мора да ја помине таа фаза или е индивидуално?
Здраво девојки. Јас сум нова на форумот. Се зачленив бидејќи минувам низ тежок период, а немам некој што ме разбира. Веќе година дена има откако го добив првоот паничен напад . Беше тоа веднаш после смртта на близок роднина, во период кога минував низ развод. За кратко време татко ми се оперираше од тумор, а маж ми не доведе до судски развод. Имам и мало дете. Цело време собирав во себе се што ме мачеше и еден ден почнав да чувствувам немир, одеднаш многу почна да ми студи, неможев ни да лежам ни да стојам. Набрзо почнав да се тресам. Ме одведоа на лекар, инекција. Во еден момент ми помина се, посебно болките во желудникот. Утредента неможев да јадам, и утредента... Силни болки во градите желудникот . Постојано чувство дека ќе умрам, во огледало се гледав како лицето ми е некако модро, ќе испиев диезапам и веднаш ми поминуваше. Без апче пак така. Со тек ма време почна да ми игра секое делче од телото БУКВАЛНО. Ладни бранови во главата, трнење, зуење халуцинации. Луѓе мислев дека ќе умраѓ со секој напад на срце биење ладна пот и како да бев во друг свет. Немав некој да ме зеде и да ме одведе кај стручно лице. Се стопив 12 кг. За една недела. Знаете што... Кога мислев дека ќе умрам по незнам кој пат си помислив, господе боже да умирав ке умрев, ова ќе да поминува. Во најтешките моменти се молев да преживеам, и одев се движев дури и појдов на работа. Многу ми беше тешко но ете издржав, ме држешеаедна мисла, јас сакам да живеам, јас сум борец и несе давам . Ама.... Многу време помина и сум подобра, само пак ми се случува да имам вртоглавица, и кога ке се изнервирам за нешто се губам во смисла како да не сум тука. Немам концентрација. Патем не ви кажав дека мажот се опамети, ме викна назад со детето, на раце ме носи сега.... Само доцна... Патешествија.... Бидете истрајни во борбата девојки. Мора да помине. Моментално ја намалив каликста, се мислам што да правам најдобар ефект имаа витамините што ги пиев четири месеци. б6, спирулина, гамалон, неурофорте.
Здраво на сите...Вчера ми се случи нешто што мн ме исплаши...Спиев и околу 1h по полноќ се разбудив нагло и не знаев каде се наоѓам...Ја гледам собата дека е мојата ама како да не можам да се освестам...станав и уште не ми беше јасно што ми се случува...Нормално паника и срцебиење...Дали сум сонувала нешто не знам не се сеќавам...Искуства некој?