Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. mays

mays Активен член

Go imam pieno ne mi pomaga,neznam sto e rabotatA,nisto ne mi pomaga

2. boy111

boy111 Истакнат член

Hahaha isto i mene, me fakja i navecer ama ne kako denski. Ili koga kje idam vo prodavnica, dodeka cekam red mislam gotovo kje se srusham, race mi se potat, mi se secat/omalaksuvaat nozete, stom dojdam na red za plakjanje odma osmeh na lice :)) Ednaska na bankomat me fati panika, nemase da gi zemam parite za malce haahah

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Lunerba probaj da pies ako ne matocina no prvo sovetuvaj se so Dr

4. mays

mays Активен член

A dali vi se I zamagluva pred oci

5. boy111

boy111 Истакнат член

Pa ne sum primetil da mi se zamagluva, ama sum cital deka i takvi simptomi ima anks. Mene mi e mutno vo glava, kako tenzija osekjam. Mislam deka kje padnam, nestabilnost...

6. tasikike

tasikike Истакнат член

zdravo decki kako ste?jas denes mn loso ,bolka neizdrzliva vo grbot racete mi se tresea pa sega pocna da mi se losi pa povrativ,uzas a gi otkazav AD veke mesec dobro pominav ama denes nekako losos mi bese

7. boy111

boy111 Истакнат член

I jas sum deneska KATASTROFA. Mng nestabilen. Paniki...

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Книгава може доста да ви помогне.[​IMG]

само не знам зошто барем мојата психијатарка не ми дозволи читање на ваква литература....

9. mays

mays Активен член

Dobra vecer decki,nesto ve nema

Meckicja likes this.
  10. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Некој со искуство со грчеви и болки во екстремитети како се справувате и дали сте пиеле нешто или дали сте прегледувале нешто. Неможам да иЗдржам веќе

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Magnezium so b6 zemaj na synergy toa ti e od tiroidata

12. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Не сум сигурна дека ми е од тироидата. Имав покачено тсх 4,9 некаде од мај месец пијам еутирокс во јули бев на контрола тсх беше 2,9 докторката ми рече да продолжам со еутироксот, така и направив и сега во декември сум пак на контрола. Инаку други промени на ехо на тироидата не се пронајдени, се е во ред. Денес сум на доплер на вени сакам да го исклучам секој сомнеж, но во меѓувреме едвај се справувам и само таму ми се мислите бидејќи имам јаки болки а незнам од што. Бев на психијатар и матичен лекар ми викаат од психа ти е. Неможе од август месец да ми е на психа ... Бар да сум сигурна дека ми е од психа мислам одма ќе ми помине, а вака.... Инаку зимам магнезиум цитрат на хелт аид два пати во денот и посебно б6.

13. Tanjice 123

Tanjice 123 Нов член

I jas sum ista!Uzasni bolki vo race nozi vratot,povremena slabost i jas pijam magnezium i mene isto mi velat na psihicka baza neznam veke kade da go baram izvorot na mojot problem pozdrav

monka_bonbonka likes this.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Јас пред 4-5 години имав период во кој патев од несоница, имаше ноќи кога не склопував око, ми се случуваше да не спијам ни 1 час, кај мене тоа беше од преголема вознемиреност и депресија, незнам која е причината за несоницата кај вас но мој совет е под итно на лекар!

mays likes this.
  15. boy111

boy111 Истакнат член

Dali mi e od Anks?!
    - Koga treba da odam nekade, ili sum nekade, custvuvam nemir, tenzija vo glavata, mi se zatnuvaat ushite, mislam deka vo sekoj moment kje padnam. Koga kje se dvizam kako nestabilen sum..
    Ova pocna da mi se slucuva mesec - dva pred svadbata ( za srekja svadbata pomina super ) Mislev kje pomine otkako kje pomine svadbata, ama seuste ne e.. od sabajle pijam helex 0.25 ama nekako ne me smiruva skroz..

16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Јас само што ја средив анксиозноста, имав една стресна случка што после неа пак ми бидна се исто како и пред 5-6 години.
    Во петок имав испит и цела се тресев пред да отидам на испит, рацете ми се потеа, имав чувство како да ќе повратам ми се превртуваше во стомакот, срцето забрзано ми чукаше.

17. mays

mays Активен член

Dali napravi nekoi ispituvanja

Decki, dali za panicen napad se smeta tresenje na noze, vibriranje vo noze, steganje vo vilica I tilot I zasemeten pogled

Last edited by a moderator: Nov 27, 2018
  18. boy111

boy111 Истакнат член

Krvna slika da, se’ si beshe OK

Tresenje na nozete, steganje vilica ( toa ti e od strav ) a, toa sto te stega vo tilot izmeri si protisok pri panika :) Za ocite zamagledni napravi krvna slika i proveri si sheker. Ama mislam deka se bi ti bilo OK, sve e od anks !

mays likes this.
  19. mays

mays Активен член

A tiroidna zlezda,obicno e kaj zeni no se slucuva imaski da imaat pronlem so tiroidnata

Pritisokot mi e nizok 90 so 50 bese denes,a seker nemam ispitano treba da ispitam,ama pusti strav od ispituvanja

20. Ruza34

Ruza34 Активен член

Zdravo decki bi sakala da spodelam nesto okulu ankcioznosta i panicnite napadi.Znaci vaka pred okuli 3 4 meseci neznam tocno koga bese posto ne ni sakam da se sekavam na toj period no za zal ke ostane vecno vo mene prv pat mi se sluci napad na panika bev vo brza pomos bla bla inekcija mi pustija i od taa vecer se smeni se kaj mene ednostavno se zavtvoriv vo sebe nejkev da izleguvav celo vreme mislev deka ke mi se sluci nesto ednostavno si pravev strasni filmovi deka ke umram deka nesto ke mi se sluci ako ispadnam od doma ne spiev po celi veceri spiev samo denski izgubiv apetit toa bese strasno iskustvo za mene sakam da vi kazam deka pominav po iljada lekari so site mi prepisuvaa diezapami heleks leksilium i takvi gluposti edna vecer sedev obicna kakko site veceri so strav sedev i razmisluvav zosto go pravam ova zarem jas ne zasluzuvam da ziveam kako site drugi zarem jas ne zasluzuvam da bidam ubava i doterana da nie site so imame napadi na paniki zasluzuvame ama se toa go pravime od nasite misli od nasata glava frlete gi tie apcinja tie apcinja ve upropastuvaat zemete edna solja caj od bilo so napijte se istusirajte se nasminkajte se doterajte se zivejte go zivotot eden e nema 2 zivoti da ne dozvolime napadite i ankcioznosta da ne ne sprecat da bideme srekni toa ne e nisto site nie sme pojaki od toa pozdrav devojki i uste nesto pustete ja ana bucevic na youtube mozebi del od vas ja znaat mene licno mnogu mi pomogna i ve molam dokolku nekoj saka privatno da me prasa za napadite i za ankcioznost neka pise ke mu odgovoram

@Sunshine12345, gicka and Tanjice 123 like this.