Da bas taka isto ....pominuva za nekolku sekundi ama mislata ostanuva i kako vo grloto i disnikot da ima nesto i si mislam pak ke se sluci sto e ova...
Znam deka e anksot ...ama znaes nekako pogolema sigurnost cuvstvuvas koga ke slusnes deka i na nekoj drug mu se slucilo,ne si edinstveniot ...
Ke pomine li ova nekogas? Mir nemame ... steganje vo gradite cudna bolka,nagoni za povrakjanje ...strasno
Ke pomine koga nie ke odlucime da zivime i uzivame vo mladosta, a da ne mislime na smrt na koja treba da mislime koga ke napunime 100 ka
Знаеш,треба да правиме нам што ни одговара,пример јас си бојам боенка си пуштив блуз ,тишина и поубаво ми е. Ако нешто ме мачи одма запишувам во дневникот на лаптоп. Почнав да истражувам и за законот за привлечност,има доста вистина,има и на англиски канали кои ги следам и на српски,имам за ова зборувано на темава.
Дали ви се случило прв ден кога ќе добиете циклус да ви е ептен лошо, значи вртоглавица не сум стабилна, цело време ме занесува и имам чуство дека секој момент ќе се срушам, болки во желудник и гадење и цело време сум вознемирена, главоболка, притисок во глава и врат. Оваа анксиозност ми здосади Некој анксиозен со слични симптоми на прв ден циклус?
И некој ден пред и баш првиот ден исто ми е како што пиша, се надевам трае додека ни се стабилизираат хормоните.
A sto e toa serotonin potocno Ako znae nekoj da mi objasni,neznam dali toa jas go imam,kako see ispituva.
Ajde I jas da see nadovrzam so vas znaci veke dva meseci se macam so takvi napadi duri I pritisok mi se pokaci a 32god.sum ajde tableti za pritisok dr.antidepresivitreti tableti no jas nikako dobra srce dobro teroidna ok bubrezi nadbubrezi krv se ok a jas so visok pritisok nisto ne mi pomaga see me nervira nikoj ne sakam I red dr.raboti da ne nabrojuvam e denes bev pak na bolnica I mi dadoa RELAX AN I пароксетин PA ke videme ponatamu kako ke e iskustca so tabletite da mi kaze nekoj
Еве и ја сум истата, болки и во грб и стегање во гради плус се ти што наброја..поради хормоните е ваљда, јас секогаш сум вака 2-3 дена пред да ми дојди и првите неколку дена откако ќе добијам. Серотонинот е хормон кој што влијае многу позитивно на нас доколку е 'активен' . Значи доколку серотонинот (наречен е хормон на среќата) е на 'нормално' ниво тогаш сме среќни и исполнети, убаво влијае врз нашиот мозок. Е сега доколку не е баш на некое задоволително ниво, не сме баш среќни и исполнети и најчесто тогаш се појавува и анксиозност и депресија и сл. За да го поттикниме да 'работи' како што треба треба да мислиме позитивно, да јадиме црно чоколадо, лути работи..ова е за без некакви си апчиња, скроз природно. Иначе појди си кај матичната и кажи и дека сакаш да го испиташ тој хормон и тоа е тоа.
Одамна неам пишано пак ме факи ова мене по читањето на коментарите малку ми е полесно бидејки не сум едниствена.. Заклучив дека анксиозноста ја добив од 3 4 месецистрес цело време од кога почнав да ппишувам во темата. Утре патувам многу ми е страв...
Ako se spravuvas so sotojbata na depersonalizacija koja jas ja nadminav sakam da ti pomognam i da ti kazam kako mi pomina.Prenesuvajte si edni na drugi.Jas za dva meseci se vrativ.Neceli.Citaj Biblija(edno evangelie i edno poslanie sekoj den).Posetuvaj liturgija.Moli se.Oce nas.Simbol na verata.Pricestuvaj se.Gospod e so tebe.Isus Hristos isceluva.Ne znam dali si pravoslavna hristijanka,jas sum i za ovaa sostojba narecena depersonalizacija nema terapija.Ne sakam nitu da se potsetuvam kako mi bese.Uzasno,nepodnoslivo.Bori se toa se demoni.Imaj trpenie so molitvata ke gi plukas sekoj den kako vo filmot so Isus Hristos koga go lekuva ludiot i toj pluka pena(vsusnost e besomacen).Imajte verba luge.Imame zlatna vera iscelitelna koja za zal ne si ja poznavame nitu ja sledime dovolno kolku sto treba.