Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Здраво дечки, како се држите? Јас имав доста добар период последно али последните 2 дена некако повторно почнав да чувствувам симтоми во главно физички и кога се чувствувам така секако и стравот е присутен. Премногу сум оптоварена, имам колоквиумска сесија, а веднаш потоа и испитна. Не знам главата кај ми е, а јас чувствувам огромна слабост, како зашеметена сум не можам да функционирам не знам како ќе постигнам се. Исто и желудникот не ми е океј, како постојано да работи нон стоп го чувствувам како работи и ако сум јадена. Досега барем проблем со него сум немала. Дали и тоа може да е од анксот или друго нешто? (Во глобала се хранам здраво) Од сите симптоми најмногу ме измачува слабоста, мислам дека до продавница не можам да идам. Не знам дали е до промената на времето (метеопат сум), до анксот или нешто друго..Ако некој се соочува со истово или знае начин како да се справам со слабоста, и да си го средам желудникот советувајте ме, секој совет ќе ми е од помош.❤

2. Alexat

Alexat Истакнат член

slabosta sto ja osekas ne e vistinska. taa e iluzorna, a e rezultat na adrenalinot niz tvoeto telo koj se manifestira i na toj nacin.
    kako da se spravis?
    nema potreba da se soravuvas so slabosta, prifati ja, veruvaj mu na teloto deka samo od sebe ke se opusti. Ne se trudi na sila da se opustis. Vezbaj go ova, ne obrakjaj vnimanie na simptomi na anks (dokolku e utvrdeno deka e anks od strucno lice, a jas veruvam deka e toa slucaj so tebe :)

Babygirll3 likes this.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Zdravo lugenca ,trgnav na rabota treta smena za nigde sim pogledot kako da mi se pomestuva uzas otkako gi ostajv ad kako nus pojava e ova kazuvajte sto da pravam ;(

4. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Ako znaes deka e nus pojava togas ne sme sekiraj ke pomine. I sekako ke pomine:) ne davaj mu znacenje.

LUCI 99 likes this.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Gadenje, i postojano odenje pogolema nuzda, krkorenje na crevata, kiselini, gubenke apetit, nasabalje e anks?

Brinetka likes this.
  6. flower_88

flower_88 Истакнат член

I mene mi krkorat i me seci stomako nz dali od toa ili da odam na pregledi..

7. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Utvrdeno e, eve vekje godina i nesto kako se boram so anks. Imav mnogu dobar period ali se nekako se vrakja. Kako i da e vekje sum podobra vcera i denes. Fala ti na izdvoenoto vreme. :)

8. snegce

snegce Истакнат член

Како да не мислам на болести веќе??? Ова станува неподносливо. Бев на свадба, бебето го оставив на чување кај моите. Место да се опуштам, јас сите ги гледав како заразни. Недај Боже на некој нос да му тече или да е настинат, а да имал контакт со бебето, веднаш мислам на најлоши болести, што ќе биде сега. Мислам дека почна стравот да ми се манифестира и физички веќе. Прв пат во живот ми се појавува јачмен на око (бар мислам дека е тоа), а негова причина можела да биде стрес, имам болки во стомакот, ми се зголемија белите влакна на косата. Значи, се измачувам деноноќно мислејќи на болести. Еве сега преспивам кај моите, татко ми се накашл неколку пати во другата соба, а јаа со бебето спијам во соседната. Умрев од страв, дури и влегов да го прашам што му е немој нешто да му биде на бебето...И еве сега нема спиење. Договорени сме утре на ручек, јас не сакам да одам, страв ми е за бебето. Цела недела тоа го мислам и се нервирам. Претерав со пишувањево, ама морав негде да се искажам во овие саати. Веќе никој не ме сфаќа сериозно, ме знаат како ПАНИЧАР и толку...

9. lovely girl M

Значи вака, загриженоста околу бебето посебно ако ти е прво донекаде е ок.
    И јас не оставав секој да е бакнува, ако беше некој настинат е држев понастрана... и ред др работи. Ама едно мораш да сфатиш дека не се може да биде под твоја контрола колку и да се грижиш.немој да се опседнуваш
    со болести,се е во твојата глава и тогаш кога ќе престанеш да мислиш на нив стравот ќе исчезне.и зошто да се грижиш беспотребно ,така само си под стрес и полошо ти е. Мисли на убави работи, мисли на тоа како ќе си поминеш кога ќе излезеш, мисли дека се ќе биде како што треба.а бебето неможеш да го изолираш и да го ставиш под стаклено ѕвоно.затоа не грижисе премногу и не мисли на лоши работи.

10. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Здраво,
    Пред два ипол месеци имав панични напади, повраќање, стравови многу грозно. После бев супер. Еве сега пред две недели ми се јавија некои болки во градите. Еднашка една страна друг пат на друга страна. И се различни болки. Ама нр ме болеше про вдишување и издишување, константна. Многу се плашам да не имам рак на бели дробови или да не доживеам срцев удар. Вчера вечерта си лежам и ме болеа малку градите како станав и позади грбот ме стегна ( вчера коа истураше бев на кафе со кратки ракави и ме дуваше ветер и ладно ми беше) отворив да прочитам знаци на срцев удар видов и болки во грбот и почнав да се потам да неможам да дишам се гушев се тресев неможев со никој да зборам брв и нервозна ми се повраќаше. Искочив надвор прошетав бев подобра и отидов на дежурен ми рече ништп ме ми е само притисок ми измеро и ми слушна срце и ми стана подобро. Еве сега сабајлево мајка ми спрема доручек јас се супер и наеднаш почна да ми се лоши изгубив сила и неможев да јадам ми се повраќаше мислев ќе се онесвестам и ми помина. Сакам да идам на лекар да проверам бели дробовк и срце ама многу се плашам да не имам рак. Ве молам помогнете ми некој совет .

11. 1992g

1992g Популарен член

Провери си крвта, ако ти е седиментацијата до плафон, имаш основ да мислиш дека имаш болест у организмот.
    Рак немаш ни на срце ни на бели дробови, стрегањето в гради може да е идиопатски, невролошки, метеопатски, реума или костондритис, БИДЕЈЌИ РАКОТ НЕ БОЛИ !!!!! Не боли дури не дојде у крајните фази, а до тогаш е тивок убиец, каса. Така да уживај и како суплемент можеш да земеш Ге132 натурал, не само за рак ами и за анксиозност е супер, се бори со оксидативниот стрес.

Marti96th likes this.
  12. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Деновиве зашеметеност во главата,неубаво чувство некое,не можам да спијам,некој немир осеќам како да ќе полудам...дали е до времево или не знам веќе

13. Slagana6615

Slagana6615 Активен член

I jas gi imam istite bolki vo grp i gradi bev na lekar pred 3 nedeli proveriv Ekg krv se i bese se ok posle nemav nisto 1nedela 2 no potoa povtorno pocna i uste gi imam tie simp..No koga setam ili vezbam mnogu mi je podobro.Taka da ne misli premnogu eve jas koga mislam me fajka premnogu

Marti96th likes this.
  14. snegce

snegce Истакнат член

Дали може како резултат на претрпен стрес, нервоза, плачење, утредента да се чувствуваш едноставно слабо...Како да немам сила во рацете, вознемирена сум, срцето ми чука брзо, цревата ми се некако нервозни...Мислам постојано сега што ми е и мислам дека само си ја влошувам ситуацијата..

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Сабалје се напив 10мг Зепира и пред сега пола саат 1,5 лорам. Желудникот ме боли од нервоза, ми се гади, подждригнувам, не можам да јадам одам вц постојано. Што да се напијам за болките во желудник и дали смеам

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Зошто одма апче, пиј чај :)

lovely girl M likes this.
  17. lovely girl M

Da, stresot vlijae i psihicki i fizicki. Jogata, fitnesot, i slobodnite vezbi go namaluvaat stresot. Ako si postojano izlozenA na stres odvoj 30 min sekoj den za vazbi I 10 min za meditacija.

18. Ursi

Ursi Популарен член

Имам панични напади заради возењето;(
    Секој ден одам и се враќам од работа баш кога има најмногу гужва и има велосипеди, пешаци, мотори, камиони, коли итн..
    А, мене срцето ми чука како ненормално и правам разни глупости при возење од страв, секој ден ми се случува нешто..
    И кога треба да излезам на некоја главна улица на пример после полнење бензин јас или си чекам по пола саат и сум целата спотнена од страв или ќе направам некоја глупост и едноставно ќе влезам во улицата баш кога има метеж, вчера за малку така ќе направев нешто озбилно и целата бев потресена.
    Не знам веќе што да правам :(
    Поубаво и полесно ми беше со возот кога си одев на работа но на моите јас тоа не смеам ни да го кажам затоа што потрошив огромни пари на таа возачка дозвола па и после автомобилот.
    Не знам што ќе правам безпомошна сум :worried:

19. lovely girl M

Mislam ti treba poveke praksa za da se cuvstvuvash sigurno. Zamoligo tatkoti ili nekoj prijatel da vleze so tebe vo kola I da vozis vo guzva.ako si nov vozac do nekade I normalno e.

20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Оти секојдневно имам насабајле тегоби, нервозни ми се цревата, ми кркорат, немам апетит, ми се гади, киселини имам.