Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. gogimica

gogimica Истакнат член

Jas eve dve nedeli sum bez nikakva terapija,skroz mi gi prekina doktorot,ok in taka resi postepeno...i dojdovme do nula apce.pijam.Neuribion,i Mg a Inace si imam maka so kicma potocno so diskus hernija,i eve na more sum so semejstvito,mene me fatija bolki na desnata strana od gore butna koska dolz cela noga...pocnav da imam nervozni creva bolki vo krsnata koska,vo karlicniot del i film...da ne e carcinom i sto se ne...vo Italija sme 3 den a ke sedime uste 12 i eve me faka strav...si vijsm sto mi e...uf,glupo mn.mesto da se opustam jas se opteretuvam.Help

2. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Super sto si dosla do nula apce , si ostanala samo na suplementi. Namalija sopstvenata tezina na telooto , podlogata na koja sto spijas da ne pravi problem da ne e meka stoznam ... treba da ispitas snimki so kako , sigurno postojat nekakvi vezbi i za toa , postepeno postepeno da se namalat bolkite . Mozi da ke ti pomogni fizikalna terapija za toa , poseti fizioterapevt vidi so ke ti kazi . Moe mislenje.

gogimica likes this.
  3. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Јога би ти помогнало многу и за телото и за умот и за полесен пороѓај. Лесни вежби пола сат на ден доволно е. Хранисе здраво, прошетки и тоа е тоа.

LUCI 99 likes this.
  4. gogimica

gogimica Истакнат член

Da sninav l5 l6 i lordoza...no toa e...idam na fizikalna 2 pati godisno,no sto mi we slucuva sega...koga sedam...si gi gkedam nizete i.primetuvam kako mi igraat nervute na muskulite...mi skokaat mialis ko mravki da imam pod koza...sto ke bese toa

5. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Neznam kolku godini imas neznam nisto neznam ni telesna tezina kako si so si epten neznam ni so apcina si pijala bukvalno nisto . Preporacuvam do detal da pisuvate ko ke pisuvate nesto . Oti site problemi imaat pozadina , i ne gi krijajte i onaka ste anonimni , polesno da najdime resenie .
    Toa skokajneto ne e od problemot koj sto ti e.
    Toa e od CNS .

6. Maksimaksi

Maksimaksi Активен член

Здраво дечки, изминатиов период ми се случија убави работи и многу лоши работи..... Јас сум поприлично нервозен човек кој у главно се контролира... Лани прв пат во мојот живот имав анкциозен напад и паничен напад, тоа траеше 70дена но се намалуваше полека, полека.... Помина точно една година и еве сега пак ме акна, овок пат не сум сигурен дали можам без лекарства да поминам и нжбез психијатар, многу ми е тешко ама многу..... Се почна од тоа леле ми сметаат чорапите на нога.... Ви се има десено некад нешо да ви смета? Дали било маица или било што

7. Azx

Azx Истакнат член

Dali si siguren deka si imal panichen napad ? Ova povekje mi lichi kako problem so nervite.

8. ijana

ijana Истакнат член

Здраво , ме интересира некој имал слични симтоми . Кога сум дома размислувам океј можам да вратам на секој и знам што точно да кажам кога сум со луѓе буквално се блокира мозокот и никогаш кога ме напаѓаат не можам да вратам или у најобични секојдневни ситуации не знам да одговорам. Буквално чувството на блокираност ми се јавува и исто така и дезорентација не знам каде треба да тргнам и слично.

Maksimaksi likes this.
  9. Maksimaksi

Maksimaksi Активен член

Тригерот за паничен напад ми е кога имам нешто на мене и од нигде никаде неможам да го контролирам ме иритира константно, како да ме мачи пример чорапи на нозете, маица околу вратот потсвесно ставам акцент на тоа и неможам да го конторлирам и самата помисла што неможам да се помирам со фактот дека тоа ме напиња добивам паничен напад, тресење на цело тело, ладна пот, сува уста, незнам во моментот што да направам, стомакот почиња да ме боли многу, не сум сигурен дали сакам да бидам со луѓе или сам во моментот..... Незнам искрено што е ова..... Втор пат ми се дешава во рок од две години

10. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Bukvalno sekoj predmet. Ne samo corapi .

11. Maksimaksi

Maksimaksi Активен член

I kako se spravuvas so toa?

Мене истото ми се дешаваше порано... И најмногу ми помогна дишењето во тие моменти, пробував на тој начин да се смирам и да си кажам на себе си, се ќе биде во ред.... Тешко е многу али ќе се опуштиш

Last edited by a moderator: Aug 2, 2019
    Anxiety likes this.
  12. Anxiety

Anxiety Истакнат член

ne se spravuvam povejke , spraven sum ... prvo ke ja sredis biohemijata vo mozokot , Toa e najbitnoto , za potoa da mozis da menagiras polesno so mislite , svesno ke go potiskas potsvesnoto i toa e toa . Gledaj 99% svesno da gi pravis rabotite . I ne dozvoluvaj potsvesnoto nad svesnoto da preminuva . Potsvesnoto samo na minatoto razmisluva ne ni ti treba, toa e kako da si izlegol na Avtopat i da se vrajkas nazad so kolata ke se iscukas vo sprotiven pravec .

Taka e ne vikam ne , Nauci za cakri za meditacii ke se prosvetlish mene uste toa mi ostana :) Vidi kako so funkcionira energijata , za da znajs koja energija kade da ja nasocuvas i kako . Jas samo vo toa ostana da veruvam , drugoto to e to .

Drugo sakam da napomenam ne zabeguvajte so mislite na nesto so ne e realno so ne postoi , toa e samo fantazija , i sfatete deka Samofantazirate toa ne vi treba i ne e vistina . Pridrzuvajte se na fakti i na realnosta , taka postepeno ke pocnite od nekade da se sreduvate i ke go najdite toa sto vi treba .

lovely girl M likes this.
  13. Azx

Azx Истакнат член

Jas kade i da odam shto i da pravam imam edna glavna misla. Shto i da napravam vo zhivotot, kolku i da se trudam, shto i da postignam, sekako eden den kje umram i nishto nema da znam. Pa mi se javija misli kade postoime, kako se sluchuva se, kako se dvizham, kako imam kontrola i se plasham da ne ja izgubam kontrolata. Ova se realni raboti koi me machat. Mislam deka sekoj moment mi e posleden i deka kje mi se sluchi neshto.

14. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Еден познат психолог рекол: можете да замислувате една вреќа пари и цел ден да ви се врти тоа во мислите ама на крајот од денот таа вреќа со пари нема да можете да ја однесете во банка:D така и со стравот и негативните мисли тие никаде нема да излезат во реалноста.

15. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Realno , vasite misli se vasata biohemija , od nikade od drugo mesto ne izleguvaat osven od vasiot mozok. Nitu univerzumot vi govori nitu nekoj vi kazuva sto da mislite , vasite misli se vasata biohemija . I vie gi kontrolirate mislite i logicno e ako nemozite da fi kontrolirate da sfatite deka nesto ne e vo red so vasata biohemija celo vreme sto pisuvam znaci imate nedostatok pak ke napomenam dali na C vitamin B6 , B12 , D i D3 vitamin hormonalen imbalans , serotonin ili dopamin. Posebno ovie se za anksioznost Meta ! . Sedativive sto ni gi davaat i targetiraat Gaba receptori koj sto se za smiruvanje. Ednostavno e smireni ste. Posto toj e neurotransmitter koj sto go vikaat za smiruvanje i sl .
    Toa mozite i sami da go zaklucite koga ke se napiete od tipot sedativi benzodiazepamini neli ne mislite nisto poubavo vie stee smireni i tn .
    Znaci univerzumot pokraj vozduhot imame vo nas i energija taa se vika
    " Life force energy " znaci i zivotnite i sekoj ziv organizam ima energija. Po smrtta taa se osloboduva i si go najduva mestoto. Ama kako sto kazav smrtta i zivotot se najgolemite tajni i nikoj ne gi znaj i ne si ja tupete glavata oti nema odgovori za toa nesto. I vi napomenav ne si fantazirajte tuku realnost i fakti gledajte i ke napreduvate fokus na toa .

Maksimaksi and lovely girl M like this.
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Па кога знаеш дека имаш таква дијагноза што се замараш. Знаеш дека болките се од тоа. А ова што ти играат нервите што има врска? Зошто го анализираш и му даваш на значење? Колку повеќе приметуваш, стануваш понапната и повеќе "игра " . :)

И знаци за преголем замор со кој се има соочено изминатиот период :) Колку време трае ваквата состојба? Доколку е пократко од 2 недели нема потреба

58379143_821789584858103_6617939373524516864_o.jpg

:)

lovely girl M likes this.
  17. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Здраво..Јас имам анкциозност од 16 годино но со ремисии..Се сеќавам прв напад на паника имав во 2 ра средно, и докторите тогаш мислеа дека имам епилеп напад па ме пратија на неурологија..Но нормално дека немав..а докторитее тогаш незнаеа за анкциозноста...На 26 години сфатив што имам во себе...појдов на психијатар ..Златен доктор..ми препиша асентра 0.5 и хелекс 0.25..Пијам година дена...сега и ми ја намали..на половина асентра...има океј супер ефект .Но пред 3 недели имав стомачер рота вирус 10 дена ми траеше и не пиев асентра..Од кога по пауза од 10 дена почнав да ја пијам ( да напоменам до сега сум немала пауза) почнаа болки у желудник .наеднаш како да ме сече нешто..дали сум ја станата тежок хипохондрик или незнам..ама не се осеќам убаво ....Ве молам за совет ..дали некој имал слично искуство до асентра..Фала

18. Anie93

Anie93 Популарен член

А зошто се прекинува асентрата за време на вирус? :)

19. ijana

ijana Истакнат член

Feminki dali nekoj ima ideno kaj Tina Temelkovska koja koristi TDCS tehnologija protiv depresija i anksioznost ?
    http://mindlab.mk/mk/

20. Non4e26

Non4e26 Истакнат член

Стомачен вирус..се што јадев повраќав