Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. prominent

prominent Форумски идол

Почнувам уште една работна седмица со убави мисли:sun: Изминатата недела бев скоро слободна од какви било анксиозни мисли, немав панични напади, дури и излегував почесто од обично, работев, пишував, творев, уживав во животот.

Знам дека е рано да се каже и не знам дали човек може некогаш скроз да се ослободи од оваа состојба, но мислам дека сум на добар пат.

Колку и да звучи како клише, јас се лекувам со љубов:l::wasntme: Имам мотивација да истраам. Едноставно, од таму си црпам енергија. Исто така и кога ќе се задлабочам во работа што ја сакам, ми е многу подобро.

Јас мислам дека има излез за сите нас. Можеби сите денови нема да се еднакво убави, но вреди да се преживеат и оние, не толку убавите, за она што следува:sun:

Lonely1604, GirlLove, poenta and 2 others like this.
  2. Rama

Rama Форумски идол

Тоа прв пат ти се случи?
    Навистина е исцрпувачки нападот на паника, посебно ако си почетник во анксиозноста, ама после навикнуваш и се справуваш полесно од ден на ден...
    Значи вака, гледај да останеш смирена колку и да те гуши и стега, колку и да ти се плачи, земај воздух и вели си дека ќе помине, дека не е ништо...и навистина поминува, секунди се во прашање, ама тогаш како цела вечност ни изгледа.
    Добро те разбирам како си се чувствувала тој момент, поминав и јас низ јавно плачење на почетокот и се чувствував многу грдо ама помина сето тоа, никој не сака да му биде лошо, ни пак ние, а кој ќе се смее-нека му служи на чест:hug:

Meckicja likes this.
  3. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Обратете ми се во Приватна порака или На емаил : w2ow2o12@yahoo.com кој што сака да ги добие следниве книги во PDF формат : "The future of mind" - Мichio Kaku и
    Never Enough- Judith Grisel

4. Nina1985

Nina1985 Активен член

Devojki ajde pomos ,na moja bliska licnost i se slucuva da paga vo nesvest t.e da dobiva grcevi pri paganjeto.Se napravia site ispituvanja za epilepsija i kazano e deka e cisto!Kao navodno se raboti za panicni napadi ili psiho napad ?Mene me cudi seto toa zosto panicni napadi i anksioznost sum imala i znam deka bese sosem poinaku?Ps.licnosta i se desava od pregolema vozbuda dali sreka ili taga se slucuva slednovo!Da ne zaboravam da napomenam ova pocna se da se desava od kako e trudna !Sovet??

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Штом е бремена одма второ мислење.

6. ednovreme

ednovreme Нов член

kontaktiraj me

7. marde10

marde10 Нов член

Zdravo na site, ova sto ke go napisam ke bide malku podolgo, no e so najdobra namera.
    Imam 22 godini i ovaa prolet pravam 6 godini od kako mi e dijagnosticirano panicno rastrojstvo so anksioznost i depresija, a skoro 10 godini kako stradam od istite. Pred 3 godini dijagnosticirano mi e i opsesivno-kompulsivno rastrojstvo. Vo glavno, ja imam celata kombinacija. Pominav niz milion situacii, niz milion maki. Recisi dve godini nemav drugarki ili nekogo so kogo bi iskocila od doma, osven domasnite, normalno. Smeneti mi se mnogu terapii, sega sum na paroxetin koj go namaluvam zatoa sto cuvstvuvam hronicen zamor, mozebi i poradi 6 godini primanje na terapija. Najdobar sovet koj sto mozam da vi go dadam e, SAMO ZBORUVAJTE! Ako se cuvstvuvate kako da ve fakja panikata (jas si vikam 'budalite') kazete na toj so koj sto se izlezeni. Zboruvajte pocesto za vasiot problem, ne se zatvorajte vo sebe. Ako ne ve razberat toa e niven problem, na krajot od denot od vakvi raboti stradaat lugje so povekje pamet vo glavata. Naucete se da pravite shala od toa sto vi se slucuva. Ako ste vo guzva i ne znaete sto poprvo i doaga toa cuvstvo na gubenje vo prostor, iskocete nadvor. Zemete vozduh i se ke bide OK! Imam dobieno 20 panicni napadi vo tek na eden den i ve uveruvam deka se ke bide ok. So tek na vreme ke se naucite da se nosite so seto toa, i ke stane sekojdnevie, bez da vi bide problem. Ne se plasete, ve uveruvam!
    Pisete mi slobodno za se sto ve interesira! :)

Meckicja likes this.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Женски, дечки.
    Кога премин сте од еден на др антидепресив, колку време треба да помини за да почни да делува новиот?
    Јас скроз го исфрлив Цитрамот, нормално пополека со дозите како што ми кажаа докторката и сега на 75 мг Велафакс ХL останувам, тој новиот ми е.

9. marde10

marde10 Нов член

Stom veke si piela antidepresivi, ke pocne vednas so deluvanje. Od licno iskustvo ti kazuvam :)

10. Anxiety

Anxiety Истакнат член

15 тина мин дури да функционира и зависи 5-6 сати има дејство еден ап

11. Малечко Кикенце

Малечко Кикенце Истакнат член

Искуство со апчиња за смирување и бременост ?

12. Taeee

Taeee Истакнат член

Здраво на сите, имам чуство како цело тело да ми трепери и раце и нозе, срцето многу забрзано ми чука. Бев на доктор и матичната ми рече дека се ми е до психата, и направив испитување на крв и се беше во ред освен шекерот ми беше на граница, бидејќи имам страв од болести и ме прати на психолог.. Исто така ми даде да пишам магнезиум. Но на психолог ке одам за неколку недели бидејќи сум зафатена со факултет.. Еве веќе една недела ми трепери цело тело,и раце и нозе па дури и стомакот го осеќам нервозен дали сум аксиозна или да одам да правам други испитувања, цело време мислам на ова..?

13. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Според мене ова е тремор и некое повишено ниво на стрес , магнезиум посебно магневитал козумирај секој ден и земи семки од тиква да го покачиш нивото на цинк . И ако се неопходни седативи и тоа .

14. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се случува кај жени кои кога ќе забременат да се појават, појачаат или влошат епилептичните напади (има различни, не мора да се од оние најинтезивните) за кои не биле свесни во детството и тн. Обавезно да се консултирате со доктор, да се обрати на матичен, да земе упат за на невропсихијатар. Да не шпекулираме на форум друго е кога ќе ја види стручно лице во живо. Со среќа.

15. Anxiety

Anxiety Истакнат член

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали само јас плачам пред да заврне?

17. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Ima lugje koi se poveke depresivni koga vrne ili e oblacno. No veruvaj seto toa e samo do tvojot um I toa sekako mozis da go smenis. Koga e takvo vremeto I te tera na plcenje probaj da se razveselis I da nemislis na losi raboti. Gledaj komedija, citaj nekoja kniga, slusaj muzika, vezbaj... ispolnigo denot so aktivnosti. Ete znaci ako si doma I ako vrne Najdisi zanimacina, drzigo mozokot zafaten I so tek na vreme ke ti stane navikA sekogash koga ke vrne ti da pravis nesto za sebe:)

Meckicja and GirlLove like this.
  18. marde10

marde10 Нов член

Da bese taka lesno...
    Realno e taka ama e mnogu tesko i dolgotrajno. Mene seuste ne mi uspeva. Za nijansa mi e podobro ako sum nadvor od doma, ama sto koga ke se vratam me ceka istoto

19. greenday

greenday Истакнат член

Lugenca gotovo jas mislam deka pobudaluvam! POBUDALUVAM! Preplasena sum so korona virusot preloso mi e nasekade negativnosti, ostaj toa mislam deka imam simptomi na korona, gradite nenormalno me stegaat ne mozam da disam normalno samo zaboravam skroz sum izgubena.. mislam deka imam rak na belite drobovi poradi bolka vo desniot del od gradata, napraviv krvna slika ekg se bese okej ama bolkata vo gradata ne pominuva... tesko mi e da disam osekjam tezhina gradite... postojano mi se placi oti mislam deka umiram ili deka ke pobudalam ke go izbgubam razumot i ke si nashtetam sebe ( ne sakam ne znam zosto taka mislam) imam 21 godina a se osekjam kako da imam 80, nemam nikakva dinamika a anksioznosta me ubiva. Prembogu mi e strav da odam na doktor da napravam ispituvanja za bolkata vo gradite, a i moite doma me naucija, koga i da se pozalam mi vikaat nisto ne ti e anksioznost ti e bolkata ti e samo vo glavata a mene navistina prembogu me boli na vecer se budam od son i si vikam lele umrev ili ziva sum ne znam kade se naogjam i taka na sekoj 2 saati.... ve molam za sovet preloso mi e mislam deka ke umram i deka ke se ugusam :( :( :(

20. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Секој анкциозен ги има тие мисли, и јас ги имам со години, ништо не ти е поздрава си од сите...

Meckicja likes this.