Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. SaBiR

SaBiR Нов член

Ki pijam elica5ml peti den na sabajele
    Na vecer heleks 5mg
    Ama kako pocnav so elica preku den podobro se cistvuvam
    A na vecer pak pocna celoto telo so tresenje i zasamatenost Dali e o ELİCEA ta

2. Oki12

Oki12 Активен член

Pred nekolku godini gi piev eliceata
    Koga pocnuvas so antideprediv simptomite se poizrazeni prvite nedeli jas pocnav so paroksetin 3 dena i nemozev da gi podnesam sega doktorkata mi rece ssmo heleks 0.5 da pijam nekolku dena da vidam dsli ke mi gi smiri simptomite ako ne kako somi se cini ke moram so AD da pocnam pa ke soberam sila i ke mora da se izdrzi inace nebiduva

3. DevilBoy212

DevilBoy212 Истакнат член

Распрашајте се за цитрам. Јас Хелекс и Цитрам пиев. Ми останаа по две паковчиња со месеци не чепнати.

4. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Вчера направив два вида на ЕКГ специјалистот вели океј се и мисли дека со мене е се во ред дека нема никаква болест. Е сега се јави хипохондрикот во мене и доле на листот кај suggestions пишува abnormal ekg не знам ischemia и друго не знам дали е резултат на апаратот што мери така е подесен автоматски или не знам...оти доле мора нешто да пишува
    Стварно ме фаќа паника дека има нешто, а не можат да ми најдат или па има нешто, а докторот го занемарува оти сум млада и си вика не и е ништо ...
    А затегањето во градите е тука и шета низ цели гради сега моментално повеќе е на десна страна чуден притисок и затегање ...
    Или пак е мојата анксиозност и благодарение на многу јакиот паничен напад кој го имав во средина на март и траеше 5 часа..

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

На моето ЕКГ стално пишува абнормал поради екстремна тахикардија. Штом ги тргнат штипките пулсот се намалува дупло. Некогаш има и аритмија.
    Ако е специјалист знае да чита екг секако. И јас ко бев на специјалист ми рече ова е типичен екг резултат за здраво ама испаничено срце. Уште малку да ме избрка фалеше.
    Те разбирам за срцето 99% од анксиозни што сме ни е страв, ама немаше да го занемари ако виде проблем без разлика на возраста.
    Мене екстрасистолите ме полудуваат, ама тоа е.

6. Devil's Mistress

Кога прочитав исхемија сега ќе пукнам од мака ама па си викам он ми рече мислам дека немаш никаква болест треба да му верувам, а од друга страна тука е затегањево во градиве трае 2 месеца константно стварно ми е страв да не е некој проблем а да се занемарува ооофф...

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@Devil's Mistress ако ти е многу мисла побарај уште едно мислење. Чисто да се смириш. Ако имаш матичен на фб сликај и пушти. Јас и пишувам на мојата матична за проблеми, има контакт со сите пациенти, исто и на психологот.

8. Devil's Mistress

Матичната искрено ме нервира одма ми вика ништо не ти е не се паничи како да сака да ме откачи пиј си б6 и магнезиум и ајде..

kristina.k likes this.
  9. DevilBoy212

Срце боли еднаш, и тоа пред да се деси ударот. А во мн случаи нема симптоми.

Јас кардиолошки окапав. 130+ пулс во лежење имав со недели месеци. Градите 4 год ме стегаа. Имав киселини. Имав болки во дигестивниот систем.

Се било анксиозност. Зедов терапија. Веќе сум чист од сите апчиња и немам ништо моментално.

Мене ми викаа стресно ти е. Јас: будали сте ништо не ме мачи шо зборувате. На крај во право биле

bibiiii and Devil's Mistress like this.
  10. Devil's Mistress

И тоа си во право срце еднаш мава и то ти је...Што пиеше за време на терапија витамини,антидепрсиви или ?
    Иначе мене пулсот ми е 80 во мирување и не се заморувам при физичка активност си се тешам со тоа..

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Како ги остави апчињата?

12. DevilBoy212

Не по пропис. Заборавав често да пијам зошто се осеќав дека сум подобро.

Намалувај mg по пола апче на ден и кога ќе прекинеш ќе имаш sideeffects ништо страшно, ќе заминат со тек на време

kristina.k likes this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Стигнав до една четвртина пред коронава, ама за жал зголемив пак на половина од ко сум дома. Имав да и тоа лоши, како електрошокови низ тело и во глава, страв ме фати поголем. :(

14. DevilBoy212

Ќе поминат. Месец два имав вакви симптоми. Ќе ги снема телото да се навикни без апчињата прво. Без страв!!!

kristina.k likes this.
  15. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Дали е возможно струен удар од полнач полначот е во ред се дали е и тоа од анксиозноста

16. SaBiR

SaBiR Нов член

A kako so ELİCEA ima li podobruvanje

17. Oki12

Oki12 Активен член

Zavisi kako ke ti gi podnesi organizmot ama ne ocekuvaj da deluvaat odma prvo ke ti bide poloso od prethodno(bar kaj mene bese taka) toa traese otprilika 3-4 nedeli posle toa pocustvuvav podobruvanje i gi piev 2 godini nekolku meseci kako gi ostaviv i eve pak sum zanikade da znaev nemase da gi prekinam inace drugata nedela imam zakazano na psihijatar i neznam so ke bide se nadevam na podobro

18. Nevermore

Nevermore Популарен член

Јас се мачам со ова. Голем хипохондрик сум и мислам дека цело време нешто не е во ред, а дека не покажува на тестови и дека кога ќе ми најдат, ќе биде предоцна. И дека не ми посветуваат доволно внимание докторите затоа што сум млада.
    Затоа цело време сум по испитувања и добри резултати не ме смируваат, туку си мислам сигурно има нешто ама не ми нашле.. Не знам како да се справам со ова, ама очигледно одење по прегледи не е начинот.. :sweat: 10 години сум ваква и многу ми е криво, каков е тој живот кога мислиш нон стоп дека нешто не е во ред, наместо да уживам па што биде нека биде бар да знам убаво сум си проживеала, јас паничам.

А тоа стегање во гради, може да ми објасните какво е? Се прашувам дали е слично на тоа што ми се случува мене последните 6 месеци, значи како нешто тешко да ми седи на градите, како да сум цело време во исчекување, и "on alert" дека нешто лошо ќе се случи, некоја вознемиреност, или како да сум испила 10 кафиња наеднаш. Не ми поминува ни пример кога гледам филм, читам книга, работам, само со длабоко дишење ама привремено.

Last edited: May 15, 2020
  19. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Дачи имате болки во муслулите нозе, раце, грб? Знам дека е и тоа симптом на Анксиозност па да прашам, синоќа околу 2ипол 3 ме заболе грбот во половината и нозете кај колената и еве уште имам болки.

20. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Da sekako i bolki vo gradite, glavata i srceto,zapiranje na disenjeto i losenje Ne grizi se ke pomine.