Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Знам година ипол сум анксиозна скоро 2. Се ми е познато, само да прашав дали некој го има и ова дека не ми е толку стално, кај мене повеќе е зжежење на главата, отежнато дишење, лошење, свест вртење итн.

2. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Site gi imame tie simtomi i tie se od ankcioznosta, gledaj da me mislis na toa.

3. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Se trudam, kaj mene se prisutni i negativnite misli, probuvam da gi prenasocuvam na ubavo. Ama nekogas te preovladuvaat, ama toa e ke pomine eden den daj boze.

Nightwish11 likes this.
  4. Шеќер4е

Шеќер4е Активен член

Pisi mi vo inbox :)

5. Beautiful_life

Decki kako ste? Jas ne sum bas dobro mi se losi, mi se vrti vo glavata i bolki imam, me stega vo gradite i bolka osekam vo srceto i kako zdrveni mi se nozete i racete i od vreme na vreme kako da mi trpneet. Site proverki mi se napraveni ama jas osekam kako da ke mi prestane srceto zatoa sto ne mozam da disam. Ima nekoj drug vakov problem?

6. mcokolada

mcokolada Истакнат член

zdravo prijateli vo makata :) jas imam anksioznost od ped 2 i pol god. piev elicea do dekemvri i mi ja prekina psihijatarot zatoa sto bev dobra. Vo mart se javija vrtoglavicite pa me stavi na ladiomil 25, vo april ekstrasistolite...Se trudev da gi smiram so sedativi ama mesto poarno mene poloso mi bese.Cel mesec si gi trpam.i pred 2 dena Holter pravev imam okoli 1ooo VES i !oo Sves. kardiologot mi dade konkor 2.5mg. Sega si me stega vo gradite i se dumam dal ke me stegni nekoj srcev udar.Dali imate nekoj od vas vakvi simtomi? ako imate na koj nacin gi smirivte. se mislam da odam pak kaj psihijatarov ili da menvit AD ili da menvit doza.Dali primenvite nekoj vezbi za relaksacija? Jas pesacam vozam tocak citam knigi ama non stop imam nemir ko ke imam nekoj od simptomite. Mi se cini kraj na svetot e deka gotovo e za mene deka ke si umram, deka deteto ke mi izrasne bez majka deka ne ke mozam da imam drugi deca zatoa sto pod AD ne sme bremenost a godinite si vrvat, Neznam mn. beznadezno se cuvstvuvam

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@mcokolada и јас имам екстрасистоли. Дури пишувам сега имав баш. :D Страшно и одвратно чувство. Денот ми го уништуваат.
    Штом беше на преглед, не се плаши сигурно ти кажаа дека ти се од анксиозноста. Исти ми се мене и мислите и симптомите, а и за второ дете во иста ситуација сме..:(

8. mcokolada

mcokolada Истакнат член

i care??? so ke prajme ? em pod terapija em nearni em ne mojs da si go planiras zivotot

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Не знам искрено.
    Се враќам на психолог јас од понеделник. И ќе барам промена на терапијата од психијатарот. Очигледно нема ефект.
    Се надевам ќе ти се смират екстрасистолите тебе со терапијата, без физички симптоми полесна е борбата со анксиозност.

10. mcokolada

mcokolada Истакнат член

fala i tebe so pomin i jas od ponedelnik pak kaj psihijatarot ako bev pred 1 nedela. Koga se nema fizicki simtomi se e preubo si se cuvstvuvam kako starata jas pred anksioznosta.Imav preuba godina i pol bez simtomi i mislev ja pobediv bolesta. Ama eden mesec golem stres i pak odnovo...

Nightwish11 and kristina.k like this.
  11. mcokolada

mcokolada Истакнат член

so e to i kaj moze da se kupi?

12. Nellie

Nellie Популарен член

Можно е ова тешко и жешко време вака да влијае негативно , многу неубаво се осеќам. Вчера пешачев и мислам дека беше многу загушливо и тешко. Лунербата ја пиев ама не беше нешто посебно, барем кај мене не видов ефект. Вие како сте денес?

Nightwish11 and FreeToGo like this.
  13. Шеќер4е

Шеќер4е Активен член

Istoo mi e i mene isto
    Ne mozam da odam mi se vrti i pocnuvaat napadi nekogas taka

14. Beautiful_life

Zdravo Decki kako ste? Mene mi e mnogu loso, imam bolki po celo telo, glavobolki, mi se losi, me bocka kaj srceto, bolki vo gradite, matno mi se gleda, mi se treset nozete i racete mislam sekoj moment ke se onesvestam. Ima nekoj vakov problem? Mene mi izgleda kako od vremevo da e.

Vegegirl likes this.
  15. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Ne se sekiraj na site ni e skoro isto, valjda e od vremeto, samo ne misli gledaj da si gi nasocis mislite na ubavo, gledaj filmovii, vezbaj, pravi nesto so ke te raspolozi, ne e bas lesno znam po mene ama mora da se kontrolirame. :)

16. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Таблети за мирен сон, на природна база. Во сите аптеки ги има

mcokolada likes this.
  17. Beautiful_life

Pies nekoi lekovi?

18. Bestgirllll

Bestgirllll Активен член

Dali nekoj pie elicea i zalasta kombinirano edno sabalje drugo navecer

19. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Во последно време сум многу анксиозна, не можам да се поднесам. Имам и ужасна болка во фронталниот предел.
    Медитација ми помага многу.

FreeToGo and Tasija21 like this.
  20. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Ne, skoro dve godini sum anksiozna ama nemam pieno lekovi, samo caevi od skoro pocnav povremeno da meditiram :)