Цел ден сме на телефон. На толку испитувања да имаше нешто ќе најдеа. Опушти се, одмори од телефон/компјутер одреден период, не ги користи долго во денот. Јас работам на компјутер некогаш буквите ми се мешаат по 10 саати ко ќе сум, не можам да се сконцентрирам. Плус преплашена си и уште толку ти се зголемуваат симптомите. Ќе се среди се.
Не знам шо ми е.. Колку и да јадам се чувствувам гладна и тоа само кога вечерам. Желудник ме боли, нервоза осеќам во желудникот.
Не знаеш што ти е? Знаеш, гладна си. Размислувај позитивно. Имаш брз метаболизам, брзо ти се вари храната и повторно чувствуваш глад. Не анализирај премногу. Ако си гладна, стани и јади.
Здраво дечки и девојки, После неколку поврзани стресни периоди ми се случи и мене паничен напад. Моето прашање е, дали на друг му се има случено после тоа да осеќа фобија од седење сам дома? Неколку години веќе работам и студирам од дома, никогаш не сум имал проблеми со ова. Дали е можно стравот/анксиозноста која ме мачеше месец и пол два после паничниот напад да е причина за ова, бидејќи си свртев триста филмови?
Toa ti e od ankcioznosta nemas nikakva bolest i jas imav panicni napadi i mi bese strav ama ke pomine i toa.
Си даваж сама надеж ама не бива, посебно кога седам. Миалам дека ќе паднам демек ми се врти и ќњ почнњ да ме стега глава и уште полошо ми е... оптеретена со алергии, да не им се аличи на моите нешто.. се уморив
I mene taka mi e na momenti vrtoglavici, glavobolki, losenje, bolki vo gradite i srceto, tresenje na noze i race, ama gledam da se smiram i da ne mislam na toa. Tesko odi ama se trudam.
Jas se nerviram sama od sebe.. kw se zatupam so nekoj simptom.. sega se slusam alergicna na ova oba, toa i bilo ova.. i samo si prepisuvam simptomi..
И јас си препишувам нонстоп симптоми, баш зборев со матичната ми вели па некој учел со години факултет за ти да пребаруваш на интернет и да си препишуваш симптоми, и за тоа што гледам одсјај на буквите ми рече дека ми е од премногу седење на телефон, но навистина 24/7 седам на телефон.
Па зошто се плашиш кога седиш толку многу на мобилен, прекини да седиш толку на телефон ако не мораш и види дали ќе имаш промена, а сигурно ќе имаш верувам. значи не се разгалувајте, бидете малце строги према себе и превземи нешто.
Искрено многу добар одговор ти дала, на интернет пишува се и сешто. Колку повеќе читаме, толку повеќе не фаќа страв. Мене ми се случи слична ситуација, на прегледи ми кажуваат во одлична состојба си, јас си барам дијагнози по разно разни страни.
Znaes dlaboko vo sebe oti e taka ama pak ima nekoja doza na somnez.. sto ako sim greska.. alo nw se zamaram ke se sluci nesto, ako be mislam mesto ke bide itn i se vo krug