Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Custvata mora da se kontroliraat. Simptomite da se soocis i da poveruvas deka ne e nisto. Eve skoro denes i vcera skoro gi nemam ama pocnav ednostavno eden e zivotot oke razbiram ke ima i krizi stom sme na ovaa tema nasoceni vo forumov normalno e deka se custvuvame loso no osven sami da najdeme zanimacija dr nisto ne ne spasuva.. ke ignoriram ednistavno se sto me nervira sekira.. i ke ignoriram sekoja bolka na teloto i nema da imam strav. Koga imam kriza si pustam edna komedija i se e vo red a isto vazno e ritamot na spienje da se podobri stani rano legni rano i toa mn mi e od korist se custvuva teloto podobro i isto i psihata po svesno razmisluvas za se ... pozz

2. Mony18

Mony18 Истакнат член

Да секако дека секој поминал тежок период не е се розово..колку и да си полн со енергија, живот и самодоверба ќе имаш денови кога се ќе ти дојде на глава и мислиш дека ќе се распаднеш...ама во тие денови повеќе од потребно е да знаеш дека е само лош ден и да знаеш како да се извлечеш од тоа и да не западнеш и да станеш негативен. Исто многу е важно во секое лошо да пронаѓаш некаква позитивна страна бидејќи ништо не трае вечно па ни тој лош ден :)

3. Unforgiven_girl

Mora da se gleda pozitivno nema drugo care.. gi pocituvam site psiholozi i psihijatti koi zivotot im pominal vo ucenje samo da gi lecat luggeto.. no navistina nikoj ne moze da pomogne ako sam ne ja cuknes glavata.toa go svativ.. znaci ni apce pomaga tolku e mokna psihata znaci ko mi bese najloso nieden antidepresiv ne mi pomogna da znaspijam. Ko pocnav sama da se opustam sve pocna da se menuva pa isto taka i moeto razmisluvanje...

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Луѓе не можам повеќе под притисок сум.
    И од работа и ќе си дадам отказ..
    Не можам ништо да трпам
    Ми ѕвонел директорот, се случува 3 пати со ред да сум во гужва и да нему кренам и сега ме обвинува дека нарочно не сум кревала.

И нз шо.

BlackNight likes this.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Нема зашто да си под притисок. Јави му се објасни му што било, кажи си била во гужва, извини се , и прашај што сакал. На крај си можела и на СМС да му пишеш дека не можеш да зборуваш и дека ќе го побараш.

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Првиот пат, кажав се извинив.
    Ама и тоа може да е одбегнување сфаќаш?
    Нмв се слушавме

7. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Како размислувањето позитивно помогнало кај анксиозноста?! Читање мотивациони содржини и фантазирање кон некаква си позитивност не дава никаков плод при исцелување на вашата психа. Вам ви фали реалниот момент. Што навистина се случува. Ви фали присутност во моментот. Нема ништо лошо ако размислуваш негативно. Разликата е во перцепцијата, како сето тоа би те афектирало.
    Многу луѓе се плашат од негативни мисли, но тоа се само мисли, не фактичка ситуација. Тоа сте вие, вашите мисли, не ги негирајте, размислете ги.

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Ама па и ти на секое се стресираш. Таков е, мора да се понаша така. Директор е. Ако имаш луксуз да дадеш отказ ова време дај, ама не избрзувај. Идеално нема. Нема!! Никој нема да те држи за раче и да те гали. Ако дадеш отказ мислиш ќе плаче? Следниот саат нова ќе најде за на тоа место. А следниот дир мислиш поарен ќе биде? Ајде малку стегни се. Сите се бориме овај период. Што не ни се случува периодов, сите знаеме како ни е

BlackNight likes this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Поќе јас здравјето да го давам за некој да ми потценува труд.
    Јок.
    Џабе работев, доста е.
    Па и сама за придонеси да си плаќам.
    Не.
    Точка.
    Сите се исти горе - доллу, нека си најди друга будала слободно.
    А за раче нека не ме држи.
    Треба да се има разбирање а не да се кажува глупости.
    И да се моли да не го напуштам ко ќе ми текне мене , до тој степен дојде.
    А и има заслужено.
    Затоа јас сум 6та што си оди од фирма
    Пошто е шеф и трњба да вика хахахах.
    И треба да ме прави будала.
    Ма мрш таму.
    Немаат пари, молат бе за работници шо ќе му се погодат. Молат.

simoncelicius likes this.
  10. Unforgiven_girl

Mi se pojavi bolka pod pazuva tocno pod miska ne znam dali e samo del od moite paranoi imal li nekoj takva bolka :(

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Денес, сега, се изнаплаков.
    Липсав.
    Ниту една солза да не остани во мене!!
    Сигурно саат време плачам...

Sahlene likes this.
  12. greenday

greenday Истакнат член

Мене ми е премногу страв, една недела имам главоболки и секрет од носот, пошо корона ситуација, докторката на среќа си погоди дека ми е воспален синус и не ме прегледа.
    Имам повремени болки во главата, носот а и ушите мн ми зујат.
    Закажав на ОРЛ за преглед ама ми е страв недај боже да не ми каже дека имам нешто сериозно или пак нешто на мозокот. Е ќе пукнам од Црни мисли

Nisto ne ti e, muskul e od stres

Unforgiven_girl likes this.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Да минатата денела се фаќав да видам што е дури од паника црвенило направив и ми помина утрето заборавив на тоа..

Unforgiven_girl likes this.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Немам поддршка од никој.
    Еден од моите ќе се праи операција, на работа е никако.
    Јас плачам.
    Сестра ми ми вика, шо сакаш ти? Од кого сакаш внимание, разгалена една м

Sahlene likes this.
  15. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Не си ставај све при срце.
    Прогуглај ќе си најдеш решение.

16. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Имал некој искуство со седативи по аеродроми , на пример летате за негде и сега си носите едно 5-6 кутивчина од седативот што го пиете , и витамини и слично ?

Sahlene likes this.
  17. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Немам летано ниκаде со авион ама, со автобус κога се возам обично на одмор, земам со мене едни апчиња против мачнина при патување, од аптеκа. Сега не ми теκнува точно κаκо се виκаат. И онаκви апчиња си носам со себе, редовна терапија и аналгетиκ. :) :) Κаде без леκови на патување. Тоа се производи must have...mission impposible...:)

18. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Ја на пример сакам да се изгубам од државата да речам на 6 месеци да спечалам некој денар е сеа без Хелекс не функционирам , и сакам да направам со мене да понесам 12 кутивчина и не знам што е како е ... ако има некој искуство да сподели како се справил ...

Sahlene likes this.
  19. Sahlene

Sahlene Истакнат член

За надвор од државата ќе те информира неκој друг. :) можеби и таму можеш да си κупиш леκови ама, ќе ти бидат по сκапи. А, од туκа дали матичната ќе може да ти препише толκу многу κутиичκи аκо, знае деκа ти требаат.:)

20. Anxiety

Anxiety Истакнат член

До 3 месеци унапред можи , тоа се 6 кутивчина , а друготе 6 на родителот или на друг ќе ги пиши , мене ми е муабетот да не ми ги земат на аеродром и слично , се надевам некој ќе сподели искуство