Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Многу ми е мило што е така и јас имав период каде што бев скроз добро, посилна, похрабра и оп после 2ипол год ме здрма појако од претходно. Не го кажувам ова да те исплашам туку да внимаваш и оваа борба и грижа за себе никогаш да не ја прекинеш:muscle:

Unforgiven_girl likes this.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Нема за што да се правдаш некому, тоа што си сама е твој правилен избор. Дечкото ти беше катастрофа и целосно промашување. Знаеш и самата. Деца не мора да имаш, нема закон за тоа, туку тоа е желба. Не мора да бидеш во брак за да бидеш среќна. Лош партнер, по дифолт значи лош брак. Самата си наметнуваш некакви услови за некаква си среќа. Не бе девојче, очекувањата од општеството не те прават воопшто среќен. Прави го она што навистина ќе те исполни, не живеј за другите. Ти всушност имаш некаков наметнат идеал за нешто што се коси со твојата срж. Зошто си анксиозна, знаеш? Ете ради тоа погоре.
    А психологот едвај чека да се исплачеш, значи дека добро си ја работи работата. Не завршил факултет и разни обуки, за целта да му биде да ти се смее. Синкир ти имаш само проблеми и си интересна за посматрање. Какви идат, со какви судбини.

3. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Potpolno se soglasuvam (y)

Anie93 and GrimTheReaper like this.
  4. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

PODOBRO OBJASNUVANJE NEMA! BRAVOOO❤️

5. Unforgiven_girl

Kaj mene bese ova toj vtor bran na anksioznost bev ednas pred 3 god. No sega bev daleku poloso no koga ja sogleduvas relanosta MORA DA SE BORIS!! ne e lesno jas germanija bez jazik vo tug grad kade sto ne poznavav nikogo sama se snajdov za se posto maz mi ima terenska rabota i on ne e kriv morav sama da se boram koj ke me gledase mene koj ke me nosese mene na bolnica.. sama stanuvav na noze morav se sama znaci bolnici milioni analizi . Barajgi na navigacija uci stanici avtobusi uspeav sama se .. mora koj sto da mi pravi tuka. Roditelite daleku. Rodnini bas vo ovoj grad nemam i da imam sekoj si ja gleda rabotata. Taka da sto ne te ubiva te pravi posilen. Vidov deka sama mozam se. Nemam drug izbor.. kraj kraeva smrtta e neizbezna deka ke se plasam ke se spasam od nejzi ne .. toa e relnosta ... pocnav po staro na sebe si posvetuvam vnimanie.. kupka... nega.. relaxiranje knigi filmovi .. ke uzivam i da sum sama.. znam mozda zvuci i sebicno no mora nekogas da e taka.. kolku i da e razbiratelen mojot maz mi rece odi snajdose nemozam da idam 5 sati da te nosam po bolnici i vo pravo e mora da se raboti i da se prezivee.

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

За плачењето.. последниот пат кога бев на психијатар не да плачев.. и он ми вика не се стегај слободно, зборувам и плачам, зборувам и плачам. Јас извинете, он нема зашто извинување не се стегај.. тоа е исто како на гинеколог да одиш а да ти е срам да те прегледа.

GirlLove and ЕденЧлен like this.
  7. Unforgiven_girl

I placenjeto nosi pozitivnosti.. i toa e dobro nekogas olesnuva... steganjeto e poloso od se...

nena2010 and ЕденЧлен like this.
  8. Unforgiven_girl

Zenski eve me mene demek so nekoja nova bolest. Ne znam sega bas imam takov mal napad.. odvreme na vreme imam bolka zad usi no ne sekogas... vecerva imav malce i rekov da vlezam na google( ja napraviv istata greska pak so toj google) me fati panika od tuka sto procitav.. demek za limfni zlezdi vospaleni poteceni deka bolka zaduvo moze da znaci seriozni bolesti i ette ja anksioznosta ... dali vi se sluccilo i vas ova dali nelkogas ste osetile bolka zad uvo ne golema no sepak bolka mala.. nemam nikakov otek ama mi e strav od toa sto citav :((((

9. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

I mene mi se slucuva od vreme na vreme, nisto strasno☺️

10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Mene me boli taka ako sedam potrprena so edna raka na taa strana podolgo vreme, da se zacitam ili zagledam tv.. Google NIKAKO!!

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Многу пати пишував за тоа дека се осеќам како изгубено, како чудно кога сум надвор, пример знам каде сум ама пак ми е чудно, јас како да не сум јас и случно. Дури почнав да мислам дека нема да знма да се вратам дома, да завршам некоја обврска, дека нема да направам нешто ...и се борев со тоа неколку месеци може 4месеци ама не беше толку често и имтензивно. Овие месец ипол гледам дека е појако(иако цело време осеќам дека е појако) ... Не знам го кажав на психијатар ова рече од анксиозност е и он препорачувс терапија(антидепресив), бев на психолог ми кажа дека може и без апчиња мој е изборот како. Вика доктор лечи со апче и нема да имаш штета од апчињата секако, вика може само корист, зијан никкао ама вика мема скроз да ти ги тргнат овие чувства може само да те рсстеретат. Океј е тоа го сфаќав тогаш. Ама сега се осеќам поизгубено и не знам толку се изнаодев на психолози и едно те исто, што веќе ми се смачи. И сега ми се уврте мислата -човек што стварно има проблем ќе одрекува и нема да оди на лекар. Сега виксм чим не се канам да појдам на лекар значи нешто ми е. И муабетот ми е дали некој се спасил од тоа чувство на деперсонализација мислам е , на опсесивни мисли дека (ко) не сум јас, без терапија со антидепресиви.
    Пијам хелекс од 0.25 и не знам на почетокот осеќав подобро сега баш и нешто не. Ама не знма за два месеци дали имам испиено 10хелекси не верувам ни толку:D
    Разговарав со неколку луѓе што работат на клиника велат без антидепресив нема да помине. Па викам уште еднаш да прашам паталец:D

*Да се надополнам и дома ми е така не само надвор :D

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Јас си дадов отказ.

Толку ми олесна.

Ах.

Дишам.

tina2018, Babygirll3, Anie93 and 2 others like this.
  13. GrimTheReaper

Најчесто се работи за обични сензации кои кај лица со анксиозност се хиперболизираат.
    Не пребарувај се на гугл. Според него, имам сида, рак на повеќето органи, автоимуно заболување, ментална болест, дијабет, остеопороза.
    А тоа е точно дека под увото има лимфни и плунковни жлезди. Истите можат да болат од разни минорни причини. Пример, воспаление на заб, настинка. Вака не изгледа страшно, нели?
    Преспиј, утре ќе ја немаш, ама ќе се јави нова болка и ќе ја преиспитуваш.
    Кога анксиозноста ќе престанеш да ја гледаш, како што ја перцепираш, секоја болка ќе исчезне.

Unforgiven_girl likes this.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Еве да кажам ми велеа остани на работа, па псоле давај отказ.

Не издржав психички.
    Не не, не можам јас.
    Сите дадоа отказ и мене цела работа ми се даде и плус пази, не се знае колку ќе имам плата за септември.
    Табели преку 5 направив, пак табели, пак меилови, пак не знам што.
    А бе кој координатор бе за 15 000,00?
    Не, фала.
    Кај и куп работа и уште работа.
    Не, поќе вака мене да ми се прави не.
    Само депресии да ме фаќаат и да се нервирам..

tina2018 and Anxiety like this.
  15. prominent

prominent Форумски идол

@GirlLove

Ќе најдеш нешто друго, само не очајувај. Добро знам колку може да исцрпуваат проблемите на работа, па уште и ако работиш нешто што не го сакаш. Но, исто така добро знам и какво е чувството да го работиш баш она што го сакаш. Верувам дека наскоро ќе го доживееш тоа. :hug:

GirlLove likes this.
  16. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Дали ве фаќа саклетисување на нозете? И онака да не сте работеле ништо, а да се осеќате како се да ве боли се и без енергија.

17. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Mene povtorno mi se vrakja stravot od alergii.. Helppp!

18. GrimTheReaper

Имај си антихистамини со тебе секое време. Од што конкретно ти е страв?

19. Unforgiven_girl

Da sekoj den nesto novo site simptomi od site bolesti gi imam. Svesna sum ama pak eden de ili dva dena pred menstruacija sum i sum rastrevozena.. ladni branovi po glavata nekoj cudni glavobolki ne jaki no kako da kazam kako zamatena sum i odvreme na vreme sekundarno ko da mi se slucuva v glava nesto cudno custvo i pominuva i togas kako se da osekam i pocnuvam da nemozam da sedam na toa mesto .. a sto se slucuva togas vo glavata ne znam togas anksioznosta napaga ili sto ne znam ama toa e.

20. GrimTheReaper

Работа, хоби, ангажмани, постојано биди во движење. Не застанувај. Не дозволувај ни за момент да ти биде досадно. Сигурна сум, дека кога си окупирана со нешто, се ти е рамно.

GirlLove likes this.