Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Па пола тема е совети упатени кон нејзе, не знам може треба да ја прекрстиме темава морална поддршка за грллав.:D
    Со сета должна почит, ама ако толку луѓе се трудат да ти помогнат а ти не се ни трудиш да вратиш на некого туку си продолжуваш за себе да пишуваш, не е во ред...
    @GirlLove само ли анксиозност имаш како дијагноза?Може треба да побараш совет и мислење и од друг психијатр.

2. Medelyne_

Medelyne_ Истакнат член

И јас го имав истото. Синдром на пепелашка, добро истренирана од дете. Се додека не крекнеш и отвориш уста нема да престанат. За жал се фаќам себеси и ден денес како се подметнувам...седи јас ќе го направам тоа, ти се јаде да зготвам, сакаш да ти донесам... Се мразев себеси. Нема ништо да се смени се додека не почнеш сама да се сакаш. После се ќе биде поинаку...

tina2018 likes this.
  3. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Еден месец да не ја отвори човек темава, ништо нема да пропушти.

Цела тема посветена на една членка, без никаков feed back ...

Со кој памет , и до кога ќе 'пробувате да помогнете ' , не ви здосади ?

4. hellocity

hellocity Популарен член

Девојко стави се на прво место, гази се пред патот што ти стое тоа ти е моето мото.

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Човечки нагон е да помогнеш.. е сега се си има свои граници.. Јас да почнам да ги пишувам овде моите маки секојдневни, ќе речете аман оваа како функционира уште. Ама си имам јас каде да се искажам, психијатар се вика човекот овде само да си дадеме поддршка зашто оваа година за секој е тежок а не па за нас кои сме со итрошени нерви и кревки.

6. hellocity

hellocity Популарен член

Ај кажете ми искуства од Елицеа и хелекс, не го игнорирајте ова ако одговорете ке ми значе, бидејки почнав елицеа скоро имам многу промеливо расположение, дали е нормално првите недели и преголема расдразливост?

7. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Точно. И јас истото го имам направено. Кон истата членка во истава тема. И тоа во повеќе наврати, не еднаш.

Ама црвената линија одамна е премината. Чим стручно лице не може да помогне, ни лекарства...... Не се сметајте за толку паметни дека вие ете од искуство ќе дадете некаков придонес.

Се ќе те нервира. Типкање на тастатура, до светло појако. Кажано е многу пати во темава, со секој АД на почеток има зголемена анксиозност одреден период, за полека се да си дојде на свое место. Биди истрајна.

Last edited by a moderator: Nov 7, 2020
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Две до три недели вака може да и биде.

hellocity and Bojana890 like this.
  9. Medelyne_

Medelyne_ Истакнат член

Пред 10тина години одев на психијатар. Ќе наведам што ми помогна тогаш, а истото ќе го применам и сега. Да напоменам дека не земав лекови, поминав само со психолошки вежби. Пиев магнезиум 400mg, витамин Д 4000 IU, ставав маска на цело тело 20 минути (едно пакетче какао измешано со зејтин од кантарион или невен), вежбав на орбитрек наутро и навечер по 1h, се запишав на факултет, волонтирав во невладини, пишував позитивни мисли...

10. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

namesto na forumov zemi pisuvaj dnevnik, prestani so placenje, iseli se od doma, zemaj redovno terapija i pocni da veruvas vo sebe.

11. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Zdravo decki se nadevam deka site ste dobro. Nie sto si imame problem so anksioznosta sega so koronava pretpostavuvam i beter e ama ne smee !! Jas nekolku dena imam nekoja bolka vo sinusite i sega povtorno mi se vratija panikite , ne znam dali se sinusi ili sto e. I taka sekoj den so nova izmislena maka samo za bezveze panicenje.

12. ана.1230

ана.1230 Истакнат член

Читај повеќе за анксиозноста ќе видиш дека не си сама и на сите им се случува истото.Има и на youtube видеа и на српски што им се случувало на луѓето....Јас пример се си мислев дека којзнае што ми е и дека ќе се онесвестам и слично и почнав да вежбам мислите таму ми идеа и тоа многу ми помогна си викав чим успевам да вежбам и ништо не ми е во тие моменти, можам да издржам значи дека се ќе биде во ред.И исто си ставив во глава дека кога ќе излезам некаде бидејќи морав некогаш да излезам неможам цело време дома да се затварам, си викав добра сум ништо не ми е и да ми се случи нешто тоа е животот ништо неможе да се смени.Како за сите така и за мене.
    Јас знам дека во практика е многу потешко ова, но што повеќе ги пренасочуваш мислите во тој момент кон нешто друго се тоа поминува бидејќи престануваш да му обрнуваш внимание толку и со тек на време ќе помине!Јас не кажав на никој што ми е бидејќи еве еден пример кога ќе ми се случеше напад некогаш се јавував до кај некоја другарка и бидејќи намерно не кажував што ми е за да не ми испаничат и од другата страна и така да ми биде полошо, тие муабети "обични" ми ги свртуваа мислите кон нешто сосема друго и стварно ми беше полесно.

flower55555 and greenday like this.
  13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Mене на два пати ми се има случено да ги чуствувам нозете како без сила, како да не се мои, во истиот момент мислев дека нема да можам да направам ни чекор повеќе дека ќе се паднам и нема да можам да продолжам да одам, но некако одма се смирував и си велам ако ми е нешто сега јас нема да можам да стојам нема нормално да ги кревам нозеве како што пешачам, си повторував во мене дека не ми е ништо, се фокусирав на дишењето и за кратко поминува.

greenday and ана.1230 like this.
  14. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Zdravo na site❗ Pred 5 meseci imav spontan abortus vo 3tiot mesec od bremenosta, pritoa i tie 3 meseci edvaj gi pominav, mi kazaa od start deka imam rizicna bremenost, se pazev i se pravev i primav sto mi kazuvase ginekologot, ama ete ne ispadna na dobro rabotata. Odtogas sum kako odsutna kako vo nekoja depresija i ne znam kako da si pomognam sebesi :( Druga rabota e sto ne mozam da imam normalen seks, kako da mi se zgrceni muskulite, ne ni vleguva kako sto treba a i nemam ni zelba, napraviv sekakvi testovi, infekcii nema, na eho nema nisto nisto, kaj nekolku doktori sto bev mi kazaa na psihicka baza. Na kvantna analiza mi potvrdija namaleno libido. Sto da pravam kako da si pomognam sebesi, ne sakam da pocnam so antidepresivi bidejki sakam da ragjam ( mi kazaa deka bile stetni za hormonite dali e tocno ne znam )

15. Anie93

Anie93 Популарен член

16. Medelyne_

Medelyne_ Истакнат член

Здраво на сите. Читав за справување со паничен напад препорачуваат дишење во хартиена кеса. Ќе ве замолам ако има некој искуство со тоа да сподели.
    Ви благодарам однапред и ви посакувам успешен ден!

Јас пијам Кордицепс. Освен за либидо позитивно делува и на многу други органи, срце, плуќа, бубрези, нерви, иминитет...Пред некој ден бев на гинеколог и ми препорача Маца заедно со Кордицепсот. Ќе почнам од денес па ќе пишам резултати.

tigrica92 likes this.
  17. Anxiety

Anxiety Истакнат член

Сериозно би поверувала во ова нешто ? :D

До тебе е , не е до никој друг се разбира до тебе до неодговорноста да превземиш некој работи во свои раце и да прифатиш нештата дека се реалност . Никогаш не оди против себе .

Браво си сфатила што е штосот !

GirlLove, Guns N` Roses and Anie93 like this.
  18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Да, ова се практикува кога чуствуваш дека ќе се онесвестиш. Имаше нешто врска со тоа што кога забрзано дишеш, брзо исфрлаш јаглероден диоксид, па на овој начин некако демек се регулира тоа. Ама искрено чудно ми е, некако не ми делува многу здраво. Ваљда се додека не го правиш редовно е океј?

19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас не сум дишела во хартиена кеса, ама одма сум земала нешто да ме свести, не знам како да опишам. Знам веќе дека ќе дојде напад, и имам со себе ментол бомбона, марамче антибактериско за мирисот да ме свести итн.. Секој си наоѓа начин на справување.

Medelyne_ likes this.
  20. pentagon

pentagon Истакнат член

Zdravo doktorot mi ima prepisano seroxat i sakav da ve prasam dali imate iskustvo i ako moze da se podeli iskustvoto?

fala

nena2010 likes this.