Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. .hopeful.dove.

.hopeful.dove. Истакнат член

Фала ти многу
    Ќе продолжам да туркам, но болно е да гледаш луѓе што се оптимисти и среќни мислејќи дека ти никогаш нема да го достигнеш тоа.

Be-yO-nCe likes this.
  2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Знам..Ме боли душата срце ми се пара дури сум и љубоморна ама не си помогнувам со тоа,само уште повеќе запаѓам.

.hopeful.dove. likes this.
  3. steela.honey

steela.honey Популарен член

Да тоа е дереализација , деперсонализација пропратен симптом ке помине.

4. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Mene mi trae po dolgo vreme na momenti se vrakjam vo normala ama se trudam da ne mislam i gledam da funkcioniram normalno ama cudno custvo epten

5. tasikike

tasikike Истакнат член

Паникава ми е на најако пуштена.Син ми има отечен лимфен јазол,и тоа бааѓи отечен на вратчето,направивме крвна слика сите вредности мн покачени,се сомневам на мононуклеоза,ги чекаме резултатите уште од микробиологија, сношти почна да повраќа и главчето го болеше,аман уште ова ми требаше,на интернет читам се и сешто

6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

I jas imam prelezano mononukleoza i brat mi isto i toa mnogu mali bevme. Nisto strasno, se leci toa i nema takvi posledici kako sto pisuva na net, veruvaj

tasikike likes this.
  7. Milicaakraavaa

Kako da ne sum svoja, kako druga nekoja da e kako da gubam razum ne mozam da opisam kako luda se osekjam da sum , primer preeska palm cigara vlaga tatko mi jas zaboraviv deka mie vo raka ne mi tekna da skrijam uste go gledam vo oci I posle se setiv deka cigara dream vo raka..

8. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Земаш терапија? Ако не посети стручно лице. Само не поминува, ова од искуство.

9. Milicaakraavaa

Da elicea piam pocnav vekje ima skoro 3 nedeli... sto e ova sto mi se slucuva?

10. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Пијам хелекс веќе 5 дена и на моменти ме маваат црни мисли, не се сеќавам кога сум се насмевнала последен пат освен на сила за да не ги исплашам луѓето околу мене. Дали некој се соочувал со истото и како поминал?
    Немам веќе проблем со спиење но мислите некогаш ми прелетуваат низ глава бидејќи не можам да си ги извршам обврските што морам да ги завршам.

11. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Za mislite ti treba tretman od psiholog ili psihijatar, mozebi i AD vo kombinavija.....toa strucno lice da si kaze....
    Mene helex voopste ne mi deluvase ubavo, jas piev 2x1/2 demetrin vo kombinacija so AD i bev top

S.W.A.G likes this.
  12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Хелексот ќе те смири, телото ќе го смири, нервите, ама за мислите ти треба терапија со антидепресиви.

S.W.A.G likes this.
  13. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

I jas od Eliceata prvite denovi kako da lebdev, posle nekako sama morav da se sozemam. Vidi razgovaraj so tvojot psihijatar, vo princip za da deluva eliceata treba vreme, mesec ipol do dva

Milicaakraavaa likes this.
  14. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

Здраво... после подолго време земање на Флунисан , денес ми ги замени со пароксетин 20мг , едно на ден... некој ИСКУСТВА да сподели... дали делуваат брзо , кои се несакани ефекти и тх... Ми го даде со комбинација со диазепам навечер... Фала однапред.

15. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Ќе можр ли некој да ми каже колку би делувал хелекс 0.25? М
    Обично не пијам но сабајлево навистина не се чувствувам добро плус сега се плсшам да не е лошо што го испив на гладно...

16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Obicno toj navecer se pie, tera na spienje, bas poradi toa. Nisto strasno ne e 0.25, ali bez lekar takvi lekarstva ne. Ako nemate iskustvo so ovie lekarstva, obicno se pocnuva so prirodna baza, pa posle e diazepam, pa posle idat drugite lekovi. Sepak konsultirajte doktor.

17. tasikike

tasikike Истакнат член

Како сте со времево?Јас со главоболка целата укочена,па и со детево се ни се собра,по болници по уреди,битно добар е вака,си велам лошото помина

18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Мислам дека за смирување на мисли не се даваат АД.
    АД се даваат за да се смири телото, организмот од паничните напади и растревоженоста.

А седативите не смируваат на краток рок.

За мислите, се оди кај психолог и сесии.
    Но, за жал не може секој да си дозволи 1000ка за психолог, плус 700 за апчиња..

Но сепак, тука сме, се бориме.....

S.W.A.G and Milicaakraavaa like this.
  19. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Ужасно се чувствувам...не сум продуктивна воопшто и мислам дека не постои начин да си го вратам фокусот а ми треба најмногу во моментов. Пишувам дипломска...
    Хелексот ми го препишаа три пати на ден по 0.25 мг и ми рекоа ако не можам да функционирам да го намалам т.е да пијам само насабајле и навечер. Јас не можам да функционирам а спиењето уште не ми е регулирано, ако има и зрак светлина се будам и толку од спиењето. Не помага ни хелекс ни ништо. Не знам што ќе правам. Се чувствувам како терет на сите...

GirlLove likes this.
  20. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Дечки сум пишувала јас многу пати тука,во врска со мојата анксиозност и опсесивни мисли.Имам конкретно проблем со опсесивни мисли,опсесивните мисли ми се од најразлична природа,се појавуваат во мојата глава и ми предизвикуваат мачнини,мислите се од сексуална природа,здравствена,ама буквално секаква природа,која е навистина вознемирувачка.Најчесто ми се јавуваат кога работам нешто,и потоа нешто од внатре ме тера да го повторувам и повторувам процесот на работење,во зависност што работам.
    На пр. Денес сакав да пијам едни панталони мои ,омилени,и ми се јавуваат опсесивни мисли со сексуална природа,со тие мисли ми доаѓаат и еден куп мисли да не одам в црква со тие панталони и т.н.
    Ве молам за совет нешто,дајте ми храброст.