Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Сакам да ве прашам вас сите оти ве нема во другите теми низ форумов туку само анксиозност?Ги читате ли воопшто останатите теми?Каде е Дунја?

2. ibanez

ibanez Истакнат член

сиело-5-Знам како ти е...И јас сум исто таква со истите симптоми....Оваа недела сум катастрофа.....Сама не се поднесувам..Само пократко да трае. :sweat: Зоце нисто не ти е...Арно ти викаат мозе сакаш да бидеш топ за празнициве па прегладнуваш :lol: Ах,ме фака носталгија...Кога бев на твои години 2месеци се спремав за новогодишната нок...А сега гледам да ескивирам и да седам дома....Стави ја твојата најубава насмевка на лице и излегувај надвор...Гледаш Ненушка откако ја измеркале дури двајца се препороди...Полна е со себе ;) А да беа повеке форумот ке го наполнесе со убави коментари :rofl: Колку малку внимание ни треба за да блеснеме!!!!!!ДОБРО ДОЈДЕ-за новите членови!Се надевам дека ке се осекате подобро со нас :hai: Јас знам дека мене ми е подобро кога ги читам коментарите на моите соборци!!!!Ги читав и другите теми на форумот но МИСЛАМ дека има многу што се спрдаат и тресат зелени колку да написат нешто....Неозбилно ги свакаат темите!!!Можеби се премногу млади деца ...Не знам но не ми се допага јазикот на кој што коментираат!Овде лугето се супер и навистина се трудат да си помогнат :clap: Поздрав до сите добри души-Санја,Ненушка,Дунја,Зоцееее,сиело,Аззура............. :inlove: :inlove: :inlove:

3. zoceeee

zoceeee Истакнат член

дечки времето е такво за тоа сме такви мене ми беше супер се до сега ми се врте ми се тресе телото ама ке помине само храбро

eci.sk and SanjaBucka like this.
  4. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Хајј цеца1, јас за мене да си кажам дека тука пишувам најмногу , но кога видам нешто интересно ќе напишам и на друга тема, за другите девојки не знам . А и Дуња не знам каде е , рече дека имала некој проект, да завршила и ќе се вратила со пишување . Тоа се што знам ;) Чаос

ceca-1 and SparkyAngel like this.
  5. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Гуд најтттт френдици еве ви една песна за добра нок, прееска ја видов на тв незнам дали е нова ама многу ми се допадна :) певлив рефрен има хахаха
    http://www.youtube.com/watch?v=8tQYeOHe-WU

eci.sk likes this.
  6. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Цеца, еве и јас ќе ти одговорам .. Да, ги читам и останатите теми, секако само оние кои ме интересираат, иако понекогаш морам да признаам дека читам и занимливи теми (‘‘испровоцирана‘‘ од самите наслови :)) и се смешкам на некои постови, се чудам и се прашувам до каде може да оди овој народ .. впрочем ја читам цела Фемина.мк (и надвор од форумот) , затоа и дојдов до овој форум и темата анксиозност. Но 99% само овде пишувам, многу време ќе ми одзема да пратам активно и други теми ..
    А смеам да прашам зашто прашуваш? За Дуња веќе ти одговорија .. :)

Сјело душо, сонце мое, нема предавање никако!!! Знаеш дека пи*кава се појавува кога најмалку очекуваш и ти буричка кај шо не и е работа. Ајде диши длабоко и вели си дека ништо не ти е. Се замори мила ти многу, учење, снимања, еден тон ангажмани, фотосесии, сешто ... Да не правам муабет времево колку влијае луѓе, просто ни сама не можам да поверувам, воздухов што го дишеме е катастрофа, овде во Н.Л е црн. Ја перев колата, една вечер на парикинг, наредниот ден црнила ... Знам дека се прашуваш кога и дали ќе заврши, еве јас ти велам големо ДА, од искуство. Нели ти се жалев од вртоглавици, се намали интензитетот, и еве сега пак ги има, ама ку*ац, нашле кај да се крстат, гоеда едни :D .. Чувај ми се милче мое и ајде дојди во Ск да те исполнам со позитивна енергија, да се изгушкаме како малото и големото мече :hug: :D .... ЧЕк кога сум кај ова гоеда да ти кажам нешто .. Отишол некој битолски бизнисмен во Веро и рекол: Чупе, дај ми едно чоколадо од то со гојдото .... :D ... Еее си се изнасмеав сама за ова кога го слушнав првпат .. :), ми бил тој некој бизнисмен, гоедо бизнисмен :D

Останатите како сте ми?
    Добра ноќ и убав сон, поздравинела .. :)

7. eci.sk

eci.sk Истакнат член

хејјјј еве сум и јас :) како и на сите и мене не ми е баш ок, ама ваљда од времево е :) да ви кажам јас почнав за се што и да ми е , да си викам од времево е :rofl: со анксов сум супер , не се предавам :D Иначе јас читам и други теми, а иначе до сега не ми дошло нешто да напишам, а искрено кога ке седнам некој ден се ке отерам у пм :) само се препукуваат нешто , во која и да било тема ( освен во оваа нормално ) ке се најде некој/а да се зарчка ...а има и многу луѓе што не се искрени, и си прават по 200 профили и пишуваат глупости како на пр. со таа демек умрела некоја ,па после излезе дека не умрела, абе читав и неможев да се начудам каков народ има,.. Значи форумов е супер за да си помагаме и советуваме за секакви работи , ама од такви створења, искрено, не ми се ни замара со другите теми ...Во оваа тема сите сме искрени ( барем така мислам ) :P И нај пријатно се осеќам на оваа тема, и кога ке си прашам нешто и кога ке дадам мое мислење .. Абе НАЈ ЈАКИ СМЕ :D
    Ве гушкам сите другарчиња мои :) :hug: :*

ibanez, nenuska, ceca-1 and 1 other person like this.
  8. Akana

Akana Истакнат член

овие дена и јас исто се осеќам, де ме боли главата па ми се врти или лоши па стомакот ме боли и си велам или до времето е или се во та главата моја :) сега за утре се мислам дали ќе преживеам на кафе :lol: абе ајде храбри сме или што! најлошо е да се затвораме по дома и да мислиме на анскизоноста. секој ден си влегвам во форумот и на оваа тема си читкам и баш ме бендисва што можам да си кажам што ме мачи без некој да ми вели абре аман пак ти со истото, и многу ми е мило што сте супер и секогаш знаете да напишете нешто што ќе ме расположи и насмее и мислам дека на оваа тема сме сите искрени и се обидуваме да си помогнуваме. ве поздравувам сите и да си jа почните оваа недела супер :emo:

ibanez and SparkyAngel like this.
  9. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Цеца, еве и јас ќе ти одговорам .. Да, ги читам и останатите теми, секако само оние кои ме интересираат, иако понекогаш морам да признаам дека читам и занимливи теми (‘‘испровоцирана‘‘ од самите наслови :)) и се смешкам на некои постови, се чудам и се прашувам до каде може да оди овој народ .. впрочем ја читам цела Фемина.мк (и надвор од форумот) , затоа и дојдов до овој форум и темата анксиозност. Но 99% само овде пишувам, многу време ќе ми одзема да пратам активно и други теми ..
    А смеам да прашам зашто прашуваш? За Дуња веќе ти одговорија .. :)

Прашувам оти ве немам видено ниедна на некоја друга тема и чудно ми падна.Викам некоја барем да пишува ќе кажеш ствар на навика ама вака шо знам...Иначе не знам колку е добро тоа за вас така како да се затварате или делите а можеби е и подобро оти нели викате во другите теми нема искреност и сл. :)

10. taci1

taci1 Истакнат член

здраво на сите. еве ме мене по втор пат како писувам, и малку да се пофалам,. вчера прв пат после 3-4 месеци бев сама со друство на кафе во кафиќ, иако пески не отидов ама и тоа бесе пак напредок.седевме 2-3 часа муабет малку смеење, и еве вртоглавици, и се сетив на вашите искуства, и гледав да не и обрачам внимание многу, ..после еве иде и еден паничен напад (послаб) ама одме пак се сетив на вас и си велам во глава IGNORRRRRR и некако успеа ;) ......
    од кога го цитам овој форум малку се ослободувам, многу сте ми драги иако никој не познавам, ама како едно семејство сте (сме ) ;) ..ве молам ако може да ми ја испратите книгата ,мислам дека бесе PANIK AVEJ, или така несто :^) SOYI ако има некаде грешка. поздравче до сите ,и цекам одговор пријатели мои :)

ibanez, sonce777 and nenuska like this.
  11. ada21

ada21 Популарен член

па на кој што го мачи :) ние овде си се дружиме ,си помагаме на посериозни теми...за др не дека не пишувам пишувам на 3-4 кој се поблиски до мене :) мислам дека е во ред ,секој индивидуално ,кај сака ќе си пишува ...
    инаку девојки како сте ? читам на многу од вас им е лошо ,посебно проблемите со стомакот ,еве и јас да не бидам покусо и мене ме мачи истото веќе неколку дена ,но не е анксиозноста кај мене е пто учам и од стрес дека утре полагам ,а пак кога учам пушам до 2 кутии цигари на ден ,а тоаа еее многууу сериозен проблем кај мене што од утре ќе го решам ветувам :) за другото добра сум ,само што еве ме фаќаат паники како и секогаш пред полагање и чуствувам таква силна жештина во градите и се тресам цела како прв пат да ми е ,а за пола год сум на крај :/ што да се прави тоа е кога имаме со нас замислено другарче -идиотче :D
    поздрав до сите и бидете добро ,борете се !
    се читаме од среда поактивно :)

ceca-1 and SparkyAngel like this.
  12. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Цеца, ние не се затвараме бе сонце, само што оваа тема опфаќа поинаква проблематика која не може да ја разбере секој. Искрено не знам ни ти колку си запознаена со оваа чудо состојба но како и да е, веројатно имаш претстава за што се работи чим не читкаш :). И како што кажаа девојкиве, овде сите сме како едно happy family и верувам дека 99% владее искреност и што е најбитно, нема препукавање, само меѓусебна помош. Не е лесно секогаш и секаде да зборуваш за себе, особено не за вакви состојби, но добро е што се користат псевдоними, па полесно е да се изразиме, иако со повеќето се познаваме кој сме и што сме :). Инаку ти Цеца како си ми? Што си правиш во животот?! Секако не мораш да одговориш на ова ако не сакаш :).. Секое добро за тебе и убав ден :).

Останатите чупиња и чупци :D .. не ми се давајте така лесно, да не превземам заканувачки мерки :D... Ајде излезете од дома, прошетајте малку, иако велат дека воздухот е заканувачки опасен за дишење и треба да се седи дома, Вие излезете си, но дишете го воздухот само од позтивните луѓе што Ве опкружуваат и уживајте во миговите што Ви претстојуваат заедно со нив. Не се плашете од празнувања, празнувајте, најубавте празници се овој период, верувајте во себе, верувајте дека можете да направите се‘ што ќе посакате затоа што стварно можете! Посакајте си убави моменти, често посакувајте си ги и верувајте ми дека ќе ги доживеете, како што реков, не ми се и мене идилични деновите, паѓам и јас на моменти, но она што ме прави вистинската Јас, секогаш испливува на површина и помоќно од се‘ што носам во себе ... Храбри сте Вие, можете, знам јас, верувам во Вас ...
    Ајде, ставете по една насмевка на лиценцата Ваши убави и прошетајте ја, сигурна сум дека ќе наидете на некој што ќе успее да ви ја задржи насмевката подолг период :)

Поздравинела дечкички и убав ден..
    Ве љуби прекраснотијата Ваша :makeup:

П.С Сакате ли да направиме едно антианкс кафе? Да Ве организирам?! :)

ada21 likes this.
  13. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Фала ви девојки на утешните зборови, секогаш кога ќе ве прочитам, полесно ми е.
    Сањушке прекраснотијо една фала ти за секој збор, денес морам да ти се пожалам декс сум ептен крш дали и дека добив пред пола саат незнам може има некоја поврзаност.
    Ми иде да почнам да плачам да рикам ама морам да се борам
    Поздрав до сите
    Ве гушкам :********

14. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Eeee злато мое, ете ти го клучот за сите симптоми .. Само од тоа ти е, хормоните ти работат турбо, плетат во тебе сега.. Ич да не се секираш мила, за два дена ќе се смири се‘ , само да пробие циклусот. Јас порано немав проблеми ниту пред циклус, ниту за време на циклус, ниту после него, ама откако се оперирав и го закачив овој глуп анкс, се‘ се смени, крш сум во секој пмс и два дена по протекувањето, мислам дека спулавувам тогаш, усвет ми се фаќа .. Олабави се мила, ќе помине, слушни (читни) ми ги зборовиве, знам точно како се осеќаш. И плачи ако ти се плаче, ќе олесниш... Сонце мое, многу сакам да сум сега до тебе и да те утешам со една моја енерготерапија, ама :))) ... Знаеш дека можеш да ме побараш во било кое време за што и да треба... Абе, го користиш уште бројчето од Мкд?
    Силно дете си ти сонце, сети се само пред некој ден како ме тешеше ти мене ... ќе помине .. Те гушкам и бакнувам! Убав ден драга ..

ibanez likes this.
  15. taci1

taci1 Истакнат член

здраво друство...денес еднас се пофалив сега да се пожалам...глева од сабаљево ме уби,плус вратот и рамењара..ми трпне левата рака и нога и јас право :@ ...си мислис на најлосото..пиев вентор ама не ми помина,дали е од времето или од глупавата состојба незнам ама це пукнам..и така имам стални главоболки. позз друство па се читаме.

16. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

добро не знам дали е до мене или до времево ама деновиве анксиозноста ми е многу зголемена. А синојка да не ви зборам мислев дека ќе умрам ама среќа што треаеше неколку минути само. Немам време да ве читам цело време сум зафатена со факсов :( иначе вие како сте ми :)

17. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Очигледно и времево влијае на нас девојки, јас денес незнам како го издрзувам денов, едвај чекам да си легнам немам сила ни кревет да си наместам, сестра ми ќе ми мести хехех. И тука во Хрватска е ептен ладно, ми кажаа во СКопје нема снег, тука пророска малце, ама ништо :( ладно е само смрзнувачка.
    Прекраснице моја Сањушке се надевам дека е од тоа, дека за ден-два пак ќе ми биде добро, веќе вчера и денес мислам сум на работ да отидам ан лекар ама се држам, барем да издржам до јануари да биде година дена од кога немам отидено на лакар заради анксиозни симптоми. хехехе.
    Иначе не го користам бројчето од Македонија, не ми е потребно за таму, скапо е ептен така да комуницирам со милите, па користам мсн и фб. Само ретко кога се ставам од проклетиов факултет. :(
    Сега а Н.Година се надевам ќе дојдам до Мкд , да те гушнам да се наполнам со енергија хехехе. Те гушкам најсилно на свет :******
    Поздрав девојки и бидете добро

SanjaBucka likes this.
  18. anggell

anggell Форумски идол

времето хаос но не се давам :D идиотката пак сака да ме зграпчи ама и кажам да прошета и продолжам да си уживкам ке бидеме болје и болје ова ке биде само помината епизода од нашите животи ајде снекче да падне па да си уживкаме повеке тоа многу и фали на нашите мускулчиња да ни се опуштат малце :D јас сум од вчера HAPPY сонцето ми е до мене т.е дечкоми :) па заборавив на анаксот ве поздравувам и ви посакувам пријатна вечер :* :* :*

SparkyAngel likes this.
  19. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Епа добро ,мило ми е за вас ако е така и се најдобро ви посакувам(Ја имате мојата подршка ;) )Иначе јас сум "средно шашаво" :D .Така времето денес не е баш најдобро и ај.Се спремам за колоквиуми и спремам семинарски па што ќе биде ќе биде.Бидете добри :hai:

SparkyAngel likes this.
  20. alekcoki

alekcoki Истакнат член

Како сте ми сите?Јас да се пофалам подобро сум некако не се давам :D, уште еднаш да ве замолам кој знае д ами препорача добар психијатар.Бидете ми добри и само напред :)