Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

I mene sega od promena na vremeto mi se zgolemi anksioznosta, obicno koga e oblacno kako denes mi e epten loso. Pak mi se javi kardiofobija i do vcera po cel den mi se spiese, denes nemozam nikako da zaspijam. Denes cel den imam losi misli i cuvstva.

gogimica likes this.
  2. velfi

velfi Истакнат член

Здраво, 14 дена без антидепресиви, денес многу ми е лошо, главата ми бучи, ушите свират, пулс 109, болки по телото, струја ме дена од глава до пети, вртоглавица, како да се справам со овие симтоми по мислите , дали е од престанокот на лековите или нешто ново, докторот ми рече до три месеци не се очекуваат посериозни проблеми.И што пиевте вие кога ги откажувате анти депресивните зашто мене ми даде само лунерба, неуробион гинко и селен

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Луѓе дали пример ако смените место, природа или др кафиќ ве фаќа страв?

Ова пак ми се појави....

Сето ми е пластично, не сакам да гледам серии ни филмови пошто работам шо 8 саати на компјутер на работа.

Ако излегуваме тоа го правам само со дечкото, никако со другарка.... Страв ми е да не ми се деси пред некоја другарка нешто и да не раскажи на цел град

4. Cupcakee31

Cupcakee31 Истакнат член

Зависи од периодот. Ми се случува да можам да одам на нови места и океј да е се а имам и периоди кога ме фаќа паника и од онаму каде што сум била веќе и мислам ќе се онесвестам. Мене ми зависи и од тоа со кој сум, дали сум опуштена и дали ми е пријатно во нечие друштво.

steela.honey and GirlLove like this.
  5. ani23

ani23 Истакнат член

Kolku kilogrami si vo plus od lekovite? Ima li nekoj sto si ima ista tezina i pred apcinjata?

6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Naglo li gi otkaza ili postepeno? Jas ne sum so terapija godina ipol i samo na promena na vreme me mava anksot, a pijam neurobion forte, nekako se drzam, ke vidime do koga. Mnogu skoro ti se vratile simptomite, da ne e od promena na vremeto? Konsultiraj se so psihijatarot

velfi likes this.
  7. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

последениов период кога ми е појачан анксот или сум под голем стрес добивам неправилен пулс на срцето и кога сум во мирување го чуствувам најмногу.Дали неког се соочува со овакво нешто и што ви помага да го надминете ова?

8. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Mene pulsot mi go namali demetrinot, go piev po sema, zaedno so AD. Sega iako sum bez terapija, na promena na vreme sum uzas i imam tahikardii i togas zemam magnesium i b6, sega pijam i neurobion forte, nekako se drzam.
    Za lekarstvava sto ti gi kazav, mi bea dadeni od psihijatar

Nena Jovanova likes this.
  9. Nena Jovanova

кај мене е прескокнувања на срца,кога мирува телото тогаш ми е најужасно

10. velfi

velfi Истакнат член

Ги откажав постепено како што рече докторот, се беше во ред, пред три дена бев на контрола, ама денес хаос, еве сега мерам температура 38 и повракав, можда имам ковид , ке видам сабајле со матичната

Blondie715 likes this.
  11. Bambola Bruce

Bambola Bruce Истакнат член

По колку време ти почнаа да ти делуваат и колку време имаше нус појави . Мило ми е дека сега веќе си на природна база. Секое добро

velfi likes this.
  12. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Toa e od anksioznosta, koga legnuvas navecer ili koga miruvas, e najloso.....isto koga sedis doma ili na zatvoreno, bez angazmani, togas e uzas

steela.honey and Nena Jovanova like this.
  13. Nena Jovanova

Ти благодарам,баш е ужас ,а и ти ли имаш исто прескоци и колку време?

14. velfi

velfi Истакнат член

Kрајот на вториот месец се се среди ,и нус појави исчезнаа и супер ми беше се вратив во нормала, ги пиев една година, сега ке видиме контрола за три месеци, дај боже вака да остани

Bambola Bruce likes this.
  15. Anksioznaa234

Ne znam sto mi se slucuva periodov. Prekinav so AD na svoja raka, bidejki ne mi pomagaa. Mi pominaa i site simptomi so tahikardija, steganje vo gradi, tahikardija. Sega cuvstvuvam slabost vo nozite, zamor i mi se cini deka sekoj moment ke padnam, ke izgubam svest i deka nesto ke mi se sluci, glavata mi e matna i stegnata i kako da ne sum prisutna vo monentot. Bukvalno nemozam da funkcioniram. Pijam na prirodna baza 5- hidroksitriptofan ama ne mi pomagaat, duri i poveke voznemireno se osekjam od niv.

gogimica likes this.
  16. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Da,imav, na 10 kardiolozi otidov, snimav i glava i na kraj mi pomognaa AD. Piev Elicea od 10 mg 8 meseci vo kombinacija so demetrin koj go iskluciv po mesec i polovina.
    Odev kaj Vera Tipko, odma me proceni top, ali za edna sesija zaglaviv na aerodrom i ne uspeav da se vratam i posle tipkata se naluti kako ne sum i dosla na sesija, a i najaviv i ne sakase da me primi. Pa se prefrliv kaj Aleksandar vo Evromedika sproti klinik, extra e covekot. Vera voobrazeno mi se isponasa i ja otkaciv.
    Kako i da e, konsultiraj se so tvojot psihijatar, ova e moe iskustvo

Nena Jovanova likes this.
  17. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Mene 5htp ich ne mi pomaga isto ... sega pijam neurobion forte, kao poarni....
    A naednas terapija ne se isklucuva.....toa samo so psihijatar

Anksioznaa234 likes this.
  18. Anksioznaa234

Dali so promena na okolinata se zgolemuva anksioznosta? Jas si dojdov od odmor minatata nedela i celo vreme se ovaka osekjam. Pred toa i koga me fatese panika i anksioznost mi minese za kratko vreme, sega celo vreme me drzi. Nemam nekakov strav kako porano sto imav, ama imam cuvstvo kako nesto loso ke se sluci, kako da nadoagja nekoja propast. I od fizicki simptomi imam slabost vo noze i bolki, stegnata glava, derealizacija, non stop mi se spie i ocekuvam da se sluci nesto loso. Plus kako tesko da disam i mislam da ne dobijam udar i non stop go meram pulsot. Dali i ova e anksioznost?

19. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Дали ви се случило да се изгубите да не знаете што има пред вас?

20. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Да :)