Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Polumaturantite

Polumaturantite Активен член

Не е проблем носењето, туку што кога нема да може да се носат, на плажа на пример, во вода кога се влегува, кога лежиме, се тушираме и ред други работи.....

2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Ako si bila skoro vreme na kariolog, nema sto da se plasis, ocigledno se ni e vo glavata. Jas sum bila sigurno 10 pati na kardiolog i toa e toa. Prrtpostavuvam koga ke otides na doktor, se smiruvas i po nekoe vreme pak te fakjaat mislite.
    Mnogu e neprijatno cuvstvoto, na koj da mu kazuvas sto ne minel, nema da te razbere, jas te razbiram.
    Razgovaraj si so psiholog, ne znam dali si na AD ili ne, ali ako si podolg period so vakov problem ti treba razgovor.
    Sepak proceni si dali treba da odis pak na pregled, ne sme vo tvoja koza, tuka ne mozam da te sovetuvam, treba da naucis da gi prepoznavas simptomite.

Anksioznaa234 likes this.
  3. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Bev pred 3-4 meseci na kardiolog. Pred okolu 2 meseci prekinav so AD, bez konsultacija so psihijatar. Mislite mi se postojano vo srceto, na sekoi 2 minuti go meram pulsot. Isto taka cuvstvuvam bolka i vo predelot kaj crniot drob. Pred malku probuvav da trcam dali ke imam bolka, nemav dodeka trcav, ama mislite mi se postojano tamu i dodeka sedam sega pak imam bolki. Utre imam zakazano na psihijatar pa ke vidam sto ke kaze.

Blondie715 likes this.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

За се има решение. Контактни леки за на плажа, наочари за сонце со диоптер, можеш леќи да носиш и кога се тушираш. Потполно непотребен страв.

velfi and Cosmic Girl like this.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Јас сум со диоптер -2 на двете очи последните 7-8 години, па никогаш не ми се случило да ми лоши кога не носам наочари. Нормално при туширање, спиење и ред други активности.

Јас лично носам постојано за работа, при возење, шетање надвор и тоа немам проблем да шетам без нив меѓутоа надалеку гледам матно така да поубаво и побезбедно се чувствувам кога носам. Општо за најголем дел од активностите во денот носам наочари.

За пливање јас не носам, меѓутоа имам другарка која става леќи и над нив наочари за пливање затоа што така и било поубаво

nena2010 likes this.
  6. ani23

ani23 Истакнат член

Дали може да се направи операција ако не гледаш од блиску,плус и имаш цилиндар?

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Оди на преглед ќе ти кажат. Не знам.

8. tasikike

tasikike Истакнат член

Значи во последновреме сум катастрофа.Утрово станувам а одвај станувам,лошо во желудников катастрофа,целата препотувам,од што ме фаќа паника пак почнав со шетање низ соба да јадам,знам дека ќе ми помини ама во моментов сум катастрофа,па јога ќе ни текни дека сум втора смена и дека по жешково морам до постојка

9. fairy11__

fairy11__ Истакнат член

Дали некој досега има искуство со L-THEANINE таблети?

10. Polumaturantite

Polumaturantite Активен член

Јас сум +1 на двете но не ми дадоа очила. Гледам и без нив. Прашањето ми беше вие со - диоптер на блиску убаво гледате без очила, читате ..... или? Исто и тие што имаат диоптер за блиску дали на далеку убаво гледаат?

11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Извини,за блиску не можам да ти помогнам. Јас имам проблем со видот на далечина. За блиску функционирам и без наочари без проблем.

Polumaturantite likes this.
  12. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Сум пиела повеќе пати, ништо не сум осетила, тие работи се само фрлање пари,потешки состојби не се лекуваат со природна база.

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Блиску ништо не читам, морам со наочари,а далеку гледам како сокол.

Polumaturantite likes this.
  14. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

За умирање не ми е страв...ми е страв од животот од ова проклетство...страв ми е да не полудам и да завршам на психијатрија...кога станувам ми е најтешко како да сум во некој нереален свет...малку ке ме смири хелексот ама кратко трае...мислам дека асентрата не ми делуваат дури мислам дека ова чувство ми е од нив како дереализација...налет веќе не знам како ке се издржи

Brucewayne likes this.
  15. MOON;

MOON; Активен член

Дали има некој искуство со депрoзел, ме интересира дали предизвикуваат зависност и после колку време делуваат...на блиска личност и препишаа да ги пие повеќе од 6 месеца...

Last edited: Aug 9, 2022
  16. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Све е зависност, шест месеци е минимум, се пијат во зависност од состојбата,некои луѓе пијат со години.

17. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Менувај ад.

18. Krisssss_93

Krisssss_93 Активен член

:D:l:

GirlLove likes this.
  19. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Луѓе како сте? Пред малку мерев пртисок и добар е притосокот ама пулсот ме загрижува првиот пат беше 97, а сега е 102 и веднаш страв. :(

20. Mimchy98

Mimchy98 Истакнат член

Isto sum i jas peridov , visok puls , tahikardija...