Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. bllakce

bllakce Истакнат член

nenuske neka ti e so sreka rabotnoto mesto.kako najde rabota da najdam i jas moze ke mi pomine se.ve pozdravuvam site.

nenuska likes this.
  2. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Здраво Таци1 , ако мислиш на хепи пипл , сеуште постои , за друг профил не ми текнува

Ненушка , ајде со среќа работа .

Поздрав до сите

nenuska likes this.
  3. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Ненушка, ајде со среќа работното место, за убаво да е само :) ... Ама сепак немој да не забораваш ...

Таци постои профилот, односно група е, не е профил. Не сакаш за пријатели на твојот Фб профил?! :) Ако не сакаш, пиши, ќе те додадеме ..

Лееј дека сум по цел ден дома , само ѕиркам по форумов и само пишувам нешо, не е добро ова, ќе ви и ќе си здосадам :) ...

Ајде пријатно сега .. :)

eci.sk and nenuska like this.
  4. Akana

Akana Истакнат член

SanjaBucka никогаш не ни се здосадуваш и секогаш ми е мило да те читам, шириш позитивна енергија мислам тоа веќе го знаеш :lol:
    ada21 немам уште ништо договорено за нова година ама јас сакам да си бидиме дома со дечкото по пижами некој филм да си гледаме да се изнајадиме :lol: ми се смачи од славење по кафичи или кафани. а за во ск што ќе има незнам јас битолчанче си сум :) п.с. баш ми е мило што ги положи колоквиумите знам какво е тоа олеснување да не мислиш повеќе на нив сега и да уживаш.

иначе денес ми е краен рок да си порачам фустан од една страна иначе на време нема да ми стигни. сакам да го носам за три годишнината со мојата љубов :lol: ама никако неможам да се одлучам измеѓу два фустани ми треба помош :sweat: знам немаме сите исти вкусови ама ако. еве ги двата иначе црна боја ќе земам. се извинувам за офф топикот ама овде ми сте драги и искрени и баш би сакала ваше мислење :*

http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Bodyc...=14414&sh=0&pge=0&pgesize=20&sort=3&clr=Black

http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1634044

5. alehandro

alehandro Истакнат член

здраво до сите!!!!јас сум добар само малку повеке поспан мозда од времево ,инаку анксиозноста овие денови ма подзабораве фаламу на господ на раат да се спремам за дочекот на новата г ,и јас Акана сум битолчанче хехе но работам во Ск,инаку од машка гледна точка подобар е белиот фустан хехе мислам моделот сега за бојата твој избор женски не ме карајте ако не е така :) :) :) :) :) поздрав до сите!!!!!!

Akana and eci.sk like this.
  6. PetraPanka3

Акана па ти мора да си манекенка што имаш дилема меѓу овие два фустани :)
    И јас сум повеќе за белиот како алехандро !

Буце само ти пишувај ;)

Поз

Akana likes this.
  7. ibanez

ibanez Истакнат член

Akана.дефинитивно белиот е ТОП!!!!Само ако може да е тој модел во Црна боја!!!!Јас дефинитивно ја обожавам црната боја за вакви прилики!Нема промашување! Со поатрактивни обетки ке оставиш слика за себе што твојот дечко ке те памети цел живот ;) Се радувам што сте позитивни и сте се дале на спреманје за Нова Година :rock: Алехандро ме изненади искрено со твојот избор-БРАВО_Обично машките сакаат убаво облечени девојки но им е досадно да бираат и даваат мислење :clap: Сања_откако се роди Никола ептен се препороди!!!!Пишувај само-ние ке се радуваме со тебе :inlove: А тоа малото е вистинско ангелче :angel: Ненуска-сега СИГУРНО нема да се дружиш со анксот!!!Нека ти е со срека вработуванјето :inlove: Само немој да не заборавиш.Многу поздрав до сите :hai: :hai: :hai:

Akana, eci.sk and nenuska like this.
  8. alehandro

alehandro Истакнат член

хехех ибањез и јас како и сите машки мразам да одам од бутик до бутик гледам да го избегнам тоа и девојками оди обично со другарки ама сакам кога таа е добро облечена ,ако бара вака да и казам помегу ова или она еххххе убајни само не по продавници :) :) :) :) поздрав

9. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Акана душо, дефинитивно белиот фустан, иако е позатворен, посекси е, поубаво ги истакнува облините.. И белата боја, зашто да не, не мора да е црн, ако ти си бринета, белата многу убаво ќе те отвори. Како и да е, сите сме за белиот, но сепак твој е последниот збор :).

Ибанез, јас секогаш сум како препородена, ситници ме радуваат и исполнуваат, но ова мало суштество не е ситница (иако сега е:)) и не знаеш што се‘ ми прави и буди :). Пријатното чувство не ми се симнува од ликот, од далеку се гледаат моите емоции :). До душа не дека онака не се гледаат, секако најчесто сум насмеана, ама сега посебно, дури како ретарда сум некогаш за оној што не ме знае, ама мене тоа не ми менува ништо во животот, не е мој проблем :).

Пепито чикито, не само јас да пишувам, ајде приклучи ми се, не ја криј твојата позитивност, шири ја заедно со мене :).

Јас верувам дека сите овде на форумов, надвор од канџите на оваа проклета анскиозност сме многу посебни луѓе. Но емотивноста ни го прави ова, добри сме, а со тоа и ранливи и секое нешто допира до нас.. Да сме идиоти ова чудово нема да не стаса, иако имам случаи каде што и идиоти се справувале со анкс, па откако им било подобро, заборавиле што е мака... Како и да е, и тоа не е мој проблем и не се замарам :)
    И морее шо битолчани се собравте ееј, хахаха, па Вие печени сте за на кафе , хехех ... ајде збирајте се таму, а ние овде и ќе правиме споредби, па на крај сите заедно ќе одиме , хехехехх ...

Ееееј да Ви кажам кај аплицирав за работно место.. Во Идризово, ахаххахаха, ако влезам ќе биде весело, мајке ми :D.. Или ќе ги тркалам како топки или ќе ме тркалаат како топка, ахаххахахха , трето нема....
    Е и уште нешто .. Во меѓувреме, додека најдам работа, се издавам како пилатес топка, да не му треба на некој за вежбање?! За Вас со бенефиции ќе биде цената .. ахаххахахахаха

Ајт сега фала многу и пријатнооо!!! :*

ibanez, Akana and eci.sk like this.
  10. anggell

anggell Форумски идол

овие 2 дена нервозна до крај :envy: ама така е, ако ми е кога се нервирам за секој успеат да ме повредат ни малку значајни личности во мојот живот посакувам во овој момент да сум храбра и бесчуствителна и да не ме брига за таквите личности :!: ке се справам и со ова јас утре ке биде поубав ден :), како сте ми вие девојки како анаксот петра ти благодарам за книгатаа само што немав време да седнам да читнам се соочував со емоционално инвалиди луге :D нервозата ме совлада ама ке помине ве поздравувам сите и ви посакувам пријатна нок :* :* :*

11. PetraPanka3

хахахах, Буцо само ти можеш овака да ме изнасмееш ... пилатес топка :D

Akana and eci.sk like this.
  12. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Akana Преубавии се фустанчињата! :inlove:
    Ја до сега спиев хахаха предосекам дека инсомнија ке ме дружи вечер, вие како сте? Анибади хоум?:D

Akana likes this.
  13. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Честито и од мене Ненушка! Многу успех и напредување во работата! :clap:

nenuska likes this.
  14. nenuska

nenuska Популарен член

Срцки мои еве сум и јас конечно да седнам и да ви пишам знам за карање сум ме нема :lol:
    Фала ви на сите за честитките и вие да си најдете работа само тоа му е мајката и ке нема ни а од анксиозност барем засега не мислам на ништо и сум Ок по долго време конечно.Море првиот ден имав еден напад ама си викам ајде гитла од мене остајме да си работам и си отиде не и дадов важност :lol: :lol:
    Инаку Сања тука сум за кафе секогаш расположена само кажете кога за да видам со смените.Поздравче и гушки до сите и само храбро кога можам јас можете и вие договорено нели??? :* :*

PetraPanka3 and eci.sk like this.
  15. eci.sk

eci.sk Истакнат член

мили мои како сте ми ? јАс само сакам да ве поздравам , и да ви кажам дека се гордеам со вас :clap: како што прочитав сите сте ок,( и стварно ми е мило за тоа ) и скоро сите научивте да се справувате со анксот, браво така треба, ви викам јас заедно сме посилни :rofl: и јас сум прилично добра :D
    ненушка срцка и од мене честито за работата и многу успеси !!!
    буцка мила и мене планирај ме за кафенце :D
    акана и јас сум за белиот фустан 8)
    Поздравче и гушки за сите !!!

Akana and PetraPanka3 like this.
  16. manja666

manja666 Популарен член

Ај и јас да си ги кажам моите проблеми . Полека но сигурно анксот се враќа :tmi: Не ми се верува ! Деновиве беа мн стресни за мене , едноставно немам ни волја за да си го поправам расположението , цел ден сум во кревет , пред ТВ , не ми се излегува и не ми се прави ништо . Како сето тоа да е малку ми умре мачето и тоа беше капак на се . Исто така имав неколку напади деновиве од кои еден беше доста појак , моментално се чувствувам како ништо да не може да допре до мене , после толку време и толку мачење ми стана сеедно , ако треба да се живее вака , добро - речиси го прифатив тоа . Чувствувам дека повеќе немам сила да продолжам да се борам со анксиозноста , ќе оставам работите сами да случуваат , пробав баш се и резултатот е ист , само што секој нареден пат сум се повеќе разочарана и чувствувам дека мојот живот секогаш ќе биде ваков .

17. PetraPanka3

Ангелл ќе ја прочиташ книгата, тука е таа те чека 8) многу е добра , не знам зошто воопшто трошиш енергија за луѓе кои не знаат што е емоција ... Помогни си самата на себе, со тоа што ќе се одалечиш од нив или пак (доколку ептен не можеш да ги избегнеш) почни да ја вежбаш нивната тактика .
    Како шо напиша Буца , ние сите сме големи емотивци и затоа страдаме на ваков начин . Но за да опстанеш мораш да почнеш да се обликуваш според тоа кој како заслужил , девојче драго , чувај си ги нервите .

Манја666 , жалам за мачето , претпоставувам дека ти е многу тешко ... јас плаќав за кучето на комшијата а не пак ти :( , ако имаш можност (и доколку сакаш) земи да чуваш друго, така бар ќе ти биде полесно .
    А за анксионзноста да, се враќа таа ... постојано е тука... и мене ме дружеше денес ... си напраивме малку муабет ... верувај ми дека те разбирам ... но не се предавај ...
    Ајде храбро...

Поз до сите, да не ве набројувам зашто ќе заборавам некој , а не сакам да си ги запоставам драгите ански грлс

manja666 likes this.
  18. Akana

Akana Истакнат член

Фала ви многу што ми одговоривте не очекував толку многу :lol: готово решено ќе си го порачам тој белиот ама во црна боја :) ми правеја проблем нешто со дебитната овие од уни банка ама сега влегвам на страната и си го земам. :)
    alehandro фала многу за твојот одговор баш и ми требаше мислење од машка страна, хехе и ти битолчанец си бил шо прајш во ск како е таму? :) баш убаво што си најде работа таму овде тешко да најдиш.
    PetraPanka3 хехе ме насмеа со твојот коментар. ама не сум толку слаба како овие, немаат ни газ ни ништо :lol: не сум ни слаба ни дебела така си се тешам :)
    ibanez и јас исто ја обожавам црната боја за некое кратко фустанче и дефинитивно го земам во црна боја и убав предлог да си земам некои интересни обетки.
    SanjaBucka па и не би сакала да е отворен многу само сакав многу со гол грб или нешто така интересно. ех во тоа ме погоди дека сум бринета хехе само нема бел да земам како што јас сум бела незнам што ќе испадни :lol:
    SparkyAngel имаше и други поубави ама скапи ми беа, овај и толку да не ми се бендиса на мене барем ќе знам дека не го зедов скапо. ах мене секоја вечер ме мачи инсомнија :) за дружба до 5-6 сабајле секогаш сум тука.
    eci.sk хехе читам сите за него сте. тогаш го земам! :D

manja666 никогаш немој да се откажуваш и да велиш дека прифаќаш вака да живееш. многу ми е жал за твоето маче :( мене желчето кога ми умре цела недела бев нерасположена и кога ќе ми текне на него сум тажна. имам и јас такви периоди кога се прашувам зошто воопшто живеам или зошто вакви работи мене ми се случуваат и лежам по дома и седам само пред тв. но си велам зошто да се жалам самата себеси кога ништо не ми е здрава права сум и сум млада и цел живот е пред мене. понатаму во животот те следат убави работи, некогаш да има некоја пречка но мораме да одиме понатаму. и животот нема да ти биде ист, треба да станиш и да излезиш надвор не да седиш цело време дома тоа е лошо или викни си некоја другарка или некој друг близок сигурно барем малце ќе те расположат. но ако седиш цело време дома сигурно нема да ти се подобри.

manja666 and SparkyAngel like this.
  19. taci1

taci1 Истакнат член

zdravo decki/drustvo..eve da se pozala tia 2-3 dena sum za nikade, gradite me bolat i kako vozduh da mi nedostasuva i mi se pojavuva vrtoglavica,napnata :devil: ..neznam dali e i ova delo na ankioznosta ili ..neznam ..pisete mi, bidejci nemav panicni napadi nekoe vreme a sega se plasam da ne se zadusam :tmi: nedaj boze ..pozdravce do site ,prijateli moi :inlove:

20. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Лелее лелее кога ќе ве подберам сите ќе видите Вие убаво , ангели мои ... Зошто сега од еднаш слабост?!

Мања, колку само беше храбра.. Колку месеци беше во топ форма.. Колку ги тешеше сите девојки и момци овде?! Знаеш ли на колку луѓе им помогнаа твоите постови?! Кога ќе се присетам само колку ти беше убаво .. Присети се и ти драга, не смееш да живееш со вакво размислување, зашто и јас и ти знаеме дека има подобро утре и нови моменти. Точно е дека можеби во моментов не ти се коцките на место, но утре ден ќе бидат. Жал ми е за твоето маче... Дозволи да допрат работите до тебе, не биди себична да си го угнетуваш сопственото Јас, дозволи му да исплови и почни да работиш на себе. Крени се од кревет и од пред ТВ, така само целулит набиваш :D (од искуство ова .. ако ме погледнеш од птичја перспектива, може и Балтичко езеро да го видиш, ахахаххаах ). Тежок е првиот чекор и тоа многу, но ќе го направиш, после него се‘ изгледа полесно .... Ајде, можеш ти, знам дека можеш.. Верувам во тебе!

Ангел, и тебе ќе те искарам .. :). Мила, ако сакаш да се справиш со емотивно инвалидизираните лица, треба само да бидеш иста како нив. Како што рече Пепито. Значи потполно исто, ист однос, исти зборови, исти потези, се‘ исто.. И секако сиот тој однос пропратен со насмевка!!! Не дозволувај луѓето да ти ја видат маката, уште толку ќе те изедат. Себичноста денес многу преовладува кај народов, кај сите е ‘‘више волим себе него тебе‘‘ , така и ти ќе се однесуваш. Запомни дека си најважна и дека секогаш си на прво место! Со два збора кажано, НЕМА ЛАБАВО!!!

Еци, готово, значи тебе, Блакце и Ненушка ве имам за кандидати за кафенце, уште некој?! :)

Таци, само анкс ти е сето тоа, воопшто не му придавај значење и не се замарај, ќе помине. Времево променливо го прави тоа, сите симптомизираат различно, ќе се смири тоа, ќе бидеш пак добро ..

Пепито, ти се изнасмеа, ама не ми кажа дали сакаш да ме изнајмиш :D, едно време сакаше да вежбаш, не знам дали сакаш уште?! :D

Поздрав дечки и ајде само храбро, можеме ние! Запомнете дека никој и ништо не е поважно од нас, нашето здравје и нашата состојба. Секако за сето тоа ние сме ‘‘виновниците‘‘ , изборот е наш, што ќе избереме, тоа ќе бидеме и така ќе живееме .. Јас бирам насмевки, дружење, позитивност, и подобро утре ... Повелете со мене, заедно сме сепак посилни! ;)

Ве гушкам и бакнувам ... Убав ден .. Сонцево е прекрасно, искористете го .. :)