Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Da

2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Тоа не е навика туку чиста зависност...исто како зависност од алкохол, цигари, дроги. Зависни сте и место да се тешите дека е навика, барајте помош, озбилно. Седативи не се наменети за долгогодишно редовно користење.

Last edited: Nov 11, 2022
  3. Ani45

Ani45 Истакнат член

Супер чим си почнала со јога, докторката и мене ми препорача да се запишам, но јас дома вежбам некогаш. Би ти препорачала ако си во можност да посетиш психолог, разговор добро ќе ти дојде, може ќе го најдеш коренот на проблемот и полесно ќе го надминеш ова. Гледај да си што повеќе зафатена, да немаш време да мислиш на лоши работи, мене пешачењето многу ми помага.

Корнелија likes this.
  4. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Kaj da barame pomos na psihijatar,i sto ke ni dadat, drugi apcinja za smiruvanje, nie sme svesni deka sme zavisni no isto sme svesni deka ne mozeme da funkcionirame bez terapija, lugje pijat cel zivot sedativi vo sprotivno zivotot im e pekol,so samoto toa sto se "lazat" sami sebe deka nema da pijat za da ne stanat "zavisni" si pravat poloso i zivotot im staniva haoticen, nikoj ne saka da pie sedativi ako ne e primoran da go pravi toa, od droga, cigari, alkohol, se umira, od sedativi ne se umira.

GirlLove and poi like this.
  5. Корнелија

Корнелија Популарен член

Јас си го знаам проблемот, ама не можам да го променам, а телото и мозокот еднотавно не можат да се навикнат на оваа средина. Рабтам од дома веќе 7ма година, многу ретко излегувам од дома, зошто нема кој да ми го чува детето, не комуницирам со луѓе, освен преку мобилен. Јас сум човек што се полни со енергија кога е опкружен со луѓе, многу сум отворена и комуникативна, сакам да бидам меѓу луѓето и во природа. Заработувам повеќе и од доволно, затоа и не барам друга работа надвор од дома. Така си ја добив Метеопатијата а веројатно и анксиозноста. Среќа ова ми е периодично, трае можеби недела-две и поминува.

Ani45 likes this.
  6. Корнелија

Корнелија Популарен член

Да пробате масло од канабис, верувам дека ќе ви помогне

7. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Дечки, после презентација пред луѓе, дали од трема, после тоа дрмање на телото, вибрации на грбот, силно чукање на срцето, и болка во левата рака, повремено такихардии ☹️ дали има некој со слично искуство?

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ммм не, никој не е приморан да пие седативи цел живот, апсолутно не.
    Да, на подолг рок може да се пијат антидепресиви, ама тоа се скроз друг вид на апчиња кои функционираат различно од седатив.
    Најбитна е психотерапија и стварно е страшно колку се избегнува работа со психолог, а се продолжува традицијата на зависности.

9. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

И јас планирам да одам на психолог, но страв ми е да не ме прати на психијатар па да пијам апчиња, а тоа го одбегнувам, пробувам сама да се смирам.

10. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

E toa e veke vid na droga, nikogas ne bi probala bilo kakov narkotik

11. Корнелија

Корнелија Популарен член

Вид на дрога што се користи за медицински цели!!! Ако во дијазепамот има THC, ќе го пиеш?

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

У масло од канабис нема ТХЦ -.-
    не смее да има.Луѓе со анксиозност, депресија итд не смеат да внесуваат ТХЦ пошто ќе се надуваат и може да ги спушти и да им делува депримирачки

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Pijam samo toa sto mi prepisal doktor,a maslo od kanabis nikogas ne bi mi prepisal, i za tvoja informacija, ne pijam diazepam

14. Корнелија

Корнелија Популарен член

"КАНОИЛ® БИО содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) во количинa под 0,2%." - цитат од официјалната страна на Каноил.

15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Ако трева за смирување, се зима индика, ако треба за кревање, се зима сатива.

sativa-vs-indica-vertical-infographic-vector-26606540.jpg

И кај нас кога тогаш ќе ја легализираат и ќе се препишува за анкциозност, депресија и други проблеми. Само додека да се деси тоа, некој ќе стане доживотен зависник од седативи и ад.

16. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

еве во Данска ни ја припишуваат,ни пак ја даваат

Tarantulla likes this.
  17. Ani45

Ani45 Истакнат член

Не знам дали е симптом на анксиозност или на друго нешто ама еве.. дали на некој му се случило стомакот да го боли ама не она баш болка туку како возбуденост како нешто да ми мрда во стомакот. Така ми се случува еднаш во денот и поминува за еден час.

18. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Не патам од анксиозност како проблем ама имам склоност кон анксиозност. И ова што го опиша ми е многу често знак дека сум анксиозна или под стрес некаков, дури и кога не сум целосно свесна. И исто така е привремено.
    Цревата се огледало на психичката состојба. Нивната работа е автономна ама се регулира и од нервниот систем.

Во таков период избегнувам се што влошува цревна перисталтика, а посебно кафе. Ми ја влошува вознемиреноста. Пијам место него чаеви со смирувачко дејство некое...

Ani45 and poi like this.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Еве и јас се пријавувам тука со Лорислан пола од 2,5мг, но заедно со антидепресив.

Никогаш ги немам земано само Лорислан, секогаш со антидепресив.

Не знам колку е штетно

20. Ani45

Ani45 Истакнат член

Само што се разбудив почна да ми се врти цела соба како на рингишпил да сум, треба да добијам ме болат јајниците не знам дали ми е од тоа или од анксот или од сосема друго...