@Nena Jovanova @nena2010 @marlonbrando69 Да се надоврзам на муабетот. Пред две години имав често панични напади, тахикардии. Бев на испитувања кај невролог кој ме препрати на кардиолог. Се сомневаше во епилепсија, што се покажа дека не е така. Е сега интересното е што кога бев на преглед кај докторката кардиолог и и' кажав дека се соочувам и со панични напади покрај другите симптоми, таа ми се изнасмеа. Панични напади не постоеле, млада сум била и сум си умислувала. Да сум пиела цедевита повеќе, ништо не ми било. Испадна дека имам некои ретки прескоци ама не беше нешто вау. Понашањето како ме испрати за нецели 2 минути беше ужасно за доктор...
јас од панични ,од анкс,од стрес имам и тахикардии и прескоци,а инаку и деца имаат анкциозност ,нажалост
Не е за мене, ја читав темава, ме интересира за другиве, се обидувам да сфатам како паѓаат во депресија и дали тахикардијата е од тироидна или од некоја не дај боже срцева маана, како шум и др.
можно е и од титоидна да е ако има некој проблем со високо или ниско лачење на тироксин,а инаку зашто се чудиш кога самиот стре го уништува срцевиот мускул,така да психичката болка можно е некогаш да нападне и некој орган,така да се одрази,а срцето највише реагира на стрес,т.е.пулсот
ти благодарам,а погоре напиша дека бетаблокатор не се пие по потреба ради сериозни последици,како што на пример?зошто пропранололот го даваат за анкс и тремор,а нормално кога имаш тоа добиваш и тахикардија али по потреба да се пие
Eutirox ti e za reguluranje na TSH, Verapamil ti e blokator na kalciumovi kanali, za tahikardii se zema najcesto.
Пишува во упаството дека при секое прекинување на терапијата потреба е консултација со лекарот и наведено е зошто. Терапијата со бета блокатори се намалува постепено во зависност од тоа колкава доза се зема, а не наеднаш затоа што имаат ребаунд ефект. Ако вас лекарот ви кажал дека е во ред така да ги земате, најверојатно е така.
Mene mi e prepisan 40 mg po potreba. I da imam i problem so tiroidnata, hypotiroidea.. Kakov e zasto e ne znam, kardiolog mi go prepisa. @poi taa da si skine diplomata a ti da si baras vtoro mislenje. @marlonbrando69 verapamilot i eutiroxot se sosema razlicni lekovi. I lugje koi ne pijat Eutirox pijat verapamil i obratno..
Ako se predizvikani od tiroidna mora da se pie terapija za tiroidnata, sekojdnevno, disbalansot na hormonite na tiroidnata zlezda predizvikuva strasni tahikardii.
Decki jas sum premnogu loso, mnogu mi se vrti vo glavata i se si mislam deka e tumur na mozokot, me boli glavata, mi se losi, mi se tresat nozete i racete, cela se tresam. Sto da se napijam, a da ne i steti na maleckata zatoa sto ja dojam?
Dali otide na psihijatar ? Ne mozis sama na sebe da pies, stom si podolgo vreme loso ti treba pomos od doktor.