дечки дали ви се случува од јак стрес или анкс цел ден да имате тахикардија и висок пилс 110,јас пиев пропранолол во 12часот од 10мг ок ми беше,а имав јак стрес денес,еве сега нонстоп ми е над 100 во лежачка состојба ,во мирување
Zemav 6 godini se pregleduvav potoa gi napraviv site snimanja i se sto bese potrebno i mi rekoa deka se e vo red postepeno mi ja prekinaa terapijata i mi tekoa da si go ziveam zivotot slobodno no nekako ne znam sto mi e dali imam sega anksioznost ili ne
Препорачајте ми некои суплементи или чај за концентрација и мотивација. Обично сум амбициозна личност, не знам што ми се случува периодов (пост-стресен период). Помотивирана бев со самиот стрес, сега си викам помина лошото и ништо друго не е важно, ама важно е и то како. Сите испити ќе ги испопаѓам вака. Инаку до скоро пиев хелекс, еве неколку дена не сум се напила. Нервозна сум (особено денес), но се обидувам да го откачам скрос. И освен нервозата, чувствувам голема омреза кон моето семејство (ако може да се нарече семејство). Уфф само сакам подалеку од нив пошто ми иде сите да ги нокаутирам.
Дали кафето ве прави повеќе анксиозни и замена за него. Ад лекарства не смее да се комбинираат со кантрион и грејпфрут дали има и друго?
Дали може мал стрес да го качи следниот ден притисокот и имање такихардии. Се прашувам како ќе живееме анксиозните така, со мала нервоза одма реакција од организмот ☹️
Ne znam dali e panicen napad ili pak nesto ne mi e dobro. Spiev i oddednas se razbudiv. Kako da mi trpnese glavata, cuvstvuvav slabost, pocnav da se potam, dobiv tahikardija, stanav, pocnav da panicam i za 5-6 minuti mi pomina..
Da ankcioznosta se zgolemuva od kofeinot toa e prvo sto te prasuvaat na doktor kolku kafe pies dnevno.
Здраво друштво,морав да пишам,имам голем проблем т.е не јас туку друга особа што сакам да и помогнам ама ми кажа неповолни вести за нејзе и незнам како да и помогнам,најдовме еден начин ама незнаеме дали ќе успее,неможам никого да кажам што е проблемот,ама сето ова мн ме напна и мислам срцево ќе ми излези,се напијав диезепам од 5мг и еглонил ама некако не ми делува,мн сум напната,рацете само ми прпотуваат и ме стега во градиве,морав да пишам овде да ми олесни,се трудам да не мислам ама не можам
Дечки мене ми дојде една идеа синоќа благодарение на една членка, па реков да Ви пишам. Дали би сакале да направиме состанок на Zoom или Microsoft Teams, да ни биде исполнет денот со помагање едни на други, ќе си разговараме, би можеле и да медитираме. Или сепак би сакале да останете анонимни, нели затоа е и форумов..