Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Дали на некој му се има случено да има трпки од позади глава до челото 2 3 секунди, и после болка во левата страна на главата, имам проблем со вратот дали спондилоза, па може ли тоа да биде причината. А цел ден супер и одеднаш ова, доволно да ми го расипе денот и зголеми анксиозноста. Криво ми е што не можам нормално да функционирам какп другите и да сум безгрижна, а толку се трудам да не мислам на лоши работи.

2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Да

3. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Здраво еве една анкета која ја правиме како би истражиле една тема која е доста популарна би ви била благодарна доколку одвоите 5 мин....Благодарам https://forms.gle/1VXqh1vFHCD9SJYe9

4. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Eee posle tolku vreme sega me fati panicen napad na najjako ama mu se sprotistaviv i pomina za 5 mins :)

5. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Decki denes bev super, i sega mnogu loso se custvuvam preziveav stres golem. Osekam deka srceto ke mi zastani, mi se treset nozete, mi se losi, od desnava strana kaj mozokot me boli, me boli vo gradite, me boli kaj srceto, ne mozam da disam. Kako da si pomogna? Vaka ne se imam custvuvano oddamna. Mi se drvi i levata raka, vilicata, nozete i racete i mi se zapira disenjeto ne mozam da disam.

6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Zemi nesto za smiruvanje, nema sto drugo da ti pomogne :(

7. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Jas dojam kerkickata i ne smejam se. Nesto sto ne bi i precelo?

8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Jas znam dijazepam deka moze i vo bremenost i za vreme na doenje ama pak moras da prasas doktor, za bremenost sum 100% sigurna bidejki piev, ama za doenje ne sum..inaku denes bev so slicni simptomi plus preskoci na srce, se napiv eden od 2mg i se smiriv..

9. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Ti blagodaram mnogu, ke prasam.

10. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Ohohooo jas uste go imam toj simptom malce fizicka rabota i mislam niz usta ce mi izlezi srceto..

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Луѓе, нз дал е од психички премор.
    На работа под психички притисок, постојано барање на маани и тренинзи од страна на компанијата.
    Мајка ми вчера завршила сабајлето на болница, висок притисок, отпосле ми кажаа и премногу се стресив.

Реков да не пијам Лорсилан, оти цело време пијам,преспав прееска 3 саати ама пак се осеќам омалаксана.

Црни мисли, да не умри, па за сите со ред цела фамилија ги помислив.

Не знам дали имам вирус од тој тековниот, дали од психички што сум даун.

12. Bobiiiii

Bobiiiii Активен член

Kolku vreme go imas toa jas eve skoro edna godina

AnksPill likes this.
  13. AnksPill

AnksPill Истакнат член

Eh I jas skoro tolku

14. cipita

cipita Активен член

Jas imam duri i mi seta bolkata niz glavata preku cel den i kako pritisok osekam ko da me stega…se proveriv se e vo red no stravot ostana i seuste se boram imam sekojdnevni glavobolki :(((

15. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Даа, трпки во главата што се движат надоле до прстите на нозете и обратно...го имам поминато истото

16. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Zdravo na site imam 19 godini i sakam da ja spodelam mojata prikazna za anksioznosta koja sto ja imam ovoj period od godinata no ovaa godina e najintezivna so tahikardii,branovi na vozbuda vo gradite i se mislam deka nesto mi e deka imam nekoja bolest i slicno,vakvite misli mi go oteznuvaat sekojdnevniot zivot probuvam da bidam poveke vreme vo priroda pijam chaj od kamilica za smiruvanje bedoksin no zaludno se e beter i beter i samo se molam da projde ova i da bide kako porano,ako nekoj ima slicno iskustvo neka spodeli i nekoj sovet kako da se spravime so anksioznosta

Pandy girl likes this.
  17. Nikolovska09

Nikolovska09 Истакнат член

Здраво
    Ова може да ви звучи смешно но јас во последно време доживеав многу стресови и постојано добивам панични напади, денеска од нигде никаде кога јадев и ја отворав устата од десната страна на лицето кај образот осеќав некое непријатно чувство како да ми се тегне некоја жила незнам како да опишам потоа се стегав се масирав на тоа место и сега осеќам како вкочанетост во тој дел, читав на интернет ми излегуваат различни болести и незнам што да мислам повеќе. Ве молам некој ако имал слично искуство да сподели

18. India

India Популарен член

Знам ни што поминуваш, имав пред 6г иста состојба која беше третирана со лекови и беше ок после се испостави да имам Bipoloar Disorder Rapid Cycling па бев на други лекови, се до пред еден месец кога доживеав огромен страв на работа и почнав да добивам панични напади на почеток, а после бев во болница зошто се потев тресев мислев дека ќе се онесвестам и имав страшни грчеви во мускулите и повраќање тоа траеше неколку дена и по совет ме упатија кај мојата докторка психијатарка
    Анксиозност може е само пропратна да друга болест како што е кај мене, знам дека е многу тешко да се издржи зошто се случува се почесто и почесто и секојпат е појако, може да е поради тироидни хормони или женски хормони кај мене почна за време на овулација а за време на менст беше веќе неподносливо па морав да пијам дијазепам ако сакаш пиши ми лп

19. India

India Популарен член

Не си болна можеби физички тоа е обична анксиозност која бара третман зошто може да прерасне во болест која има физички симптоми пролив повраќање нервоза со тек на интензитетот се јавува прво депресија несоница потоа намален апетит потење
    Ако мислиш дека не можеш сама да се избориш со проблемот побарај стручна помош а у лекови на билна база не верувам само ќе ги замаскираат симптомите а немаш лечење
    Анксиозност се појавува поради нарушување на концентрацијата на допамин и серотонин во мозокот след траума или друга болест

20. India

India Популарен член

Како читам гледам дека кај нас Zoldоrm I Valium t. e. Diazepam е најчеста терапија само сакам да потсетам дека симптомите од одвикнување од опијати се полоши од они од одвикнување на хероин