Тогаш смени психијатар. Ако не те сфаќа озбилно. Јас сменив неколку што не сфаќаа дека ми е лошо. Еден витамини ми даде само и за месец дена ќе умрев. После во болница завршив. Затоа не си играј со здравјето.
Ме сфаќа иначе и супер ми е, ме извлече од дното. Работата е што нема термин, а не знам како да стигнам до термин... Ако сменам психијатар, ќе треба ли се' од почеток да кажувам? Трауми ми ствараат помислите.
Да ќе мораш се да раскажуваш. Тешко е тоа за потсетување. Низ истото пак можеш да поминеш. Ама ако ти пречи овде менувај веднаш. Немој да се доведеш до критична состојба.
Побарај од матичната да ти издаде упат што важи 7 дена и пробај дали ќе сака така да те прими докторката
Kako se spravuvate so naglite vremenski promeni, dali deluvaat kaj vas ? Kaj mene so vrtoglavici , zatnati usi, zuenje , uzas. Kako da si pomognam da izdrzam na rabota?
Одамна немам пишано,ама денеска сум ептен отепана,и психички и физички.Ме фати вирус,не беше лошо,два дена и готово,ама денеска сум со главоболка,депресивна,неубаво чувство во душава,кога стојам мислам дека нозеве не си ги чуствувам,незнам дали е до времево или до мене.
Фала на објаснувањето. Инаку,да,ми се има случено така да зборам,обично со личности кои ми се важни,или на некои поважни настани. Дури и заборавам што сум сакала да кажам.
Исто и мене. Како нешто да ми трепери во градиве,и нозете не си ги чувствувам. Сум приметила дека многу сум се променила,а и луѓето околу мене го забележуваат тоа.
Zdravo drustvo, ajde ve prasam i ovde dali imate iskustvo so nemir, gadenje i nesonica, eve jas mal stres i odedns dve noki nemozam oko da sklopam, denes jak nemir i gadenje,sekako ke pojdam vo ponedlnik na doktor no bi sakala da cujam vasi mislenja dali ima nekoj slicen problem? Pozdrav
Што правите во слободно време за да ги одтргнете негативните мисли? Прочитав еден серијал од книги што толку многу емоционално ме погоди и веќе 4-5 дена сум во паника и анксиозност. Не можам да мислам и правам ништо друго, мислам само на книгата. Ме облива врела пот, рацете ми се тресат и брзо срцебиење секојпат кога ќе помислам на книгата ... може ли некој во ЛП да ми пише за подетално да ви кажам, ве молам. Благодарам...
Imam seriozna zavisnost od blago. Nervozna sum celo vreme i rabotite sto mi nedostigaat vo zivotot gi kompenziram so blago. Veke 100 kila sum, ne smeam poveke vaka. Ama blagoto mi dava nekoe ubo cuvstvo na sreka. Isto kako droga. Stvarno ne znam sho da pravam. Mi izleze od kontrola.
Kaj mene po prv pat vaka macno mi e i koga ke pomislam na hrana, nemir treperenje i dve noki nemam spieno, ke moram na doktor da ne se izmacuvam bas gadno custvo
Ne bi biel , tie ne ti go resavaat problemot , nisto posebno ednostavno ne sakam , a leksiliumov so znam kako e toa postepeno ? Imas iskustvo ? Na 6ti mart sum na lekar pa da vidam sto ke kaze doktorkata
Антидепресиви не би пиел,ама за лексилиум нема проблем? Антидепресивите не создаваат зависност за разлика од анксиолитиците како што се дијазепам,лексилиум и хелекс кои мора да се прекинуваат постепено со намалување на дозата
Jas pijam diazepam od 2 mg po potreba, nemam nekoja zavisnost, ali zatoa pak Elicea koga piev, tesko ja otkazav, epten postepeno Sto ti e sustinata na Ad e toa sto organizmot se naviknuva vestacki da go prevzema serotoninot i koga ke gi prekines treba da pomine vreme za organizmot da si ja vrati prirodmata funkcija Fakt e deka cim ednas si piel AD, site sme lesno nadrazlivi i lesno se voznemiruvame i od sekojdnevni nastani, barem jas sum takva i posle poveke od 2 godini bez AD Da ne bidam razbrana pogresno, jas ne sum protiv AD, imam pieno i mnogu mi pomognale, muabetov mi e deka diazepamot ti e najbezbeden lek za nesto sto e momentalna voznemirenost. Ako preminuva vo amksioznost i depresija, AD e najdobro resenie P.S diazepam i Heleks ti e skroz nesto razlicno i ne se sporedlivi. Leksilium nemam iskustvo
Зошто да пие ад, ако самиот смета дека може и без нив да го живее животот ок.Не секоја анксиозност бара антидепресиви.Јас функционирам без нив со години. Дека дијазепам создава зависност прв пат слушам.Дијазепам се дава и при висок крвен притисок.Може да пие по потреба само, при мн стресни ситуации( доколку ги има).