Jas pocnav vtor den so Elicea...prerano e da kazam...mi rekoa najmalce 2 nedeli ke trebalo da se osetam bolje...i plus Helex mi dadoa po 0.25 mg....Helexot me opusta, ama blaga glavobolka osekjam...ne znam dali e od toa ili od vremeto....
Често помислувам на смрт во последно време. Значи не на самоубиство, туку на смрт. Премногу ми тежи на душата и секој ден товарот се зголемува. Тежина, замор, немам апетит, не можам да спијам. Не сум тажна, само уморна и разочарана. Имам грутка во срцето и ме боли. Мене навистина ме боли срцето. Сакам само да го снема ова сето, да ми олесни. Но, не гледам начин за жал.
Пробај да ја најдеш причината која предизвикала така да се чувствуваш. Зошто толкава разочараност ? Во животот секој има како подеми така и падови. Животот е една голема борба. Нема предавање. Сите во одреден момент од животот се почувствувале и разочарано и слабо и без волја за живот, но во следниот момент мораш сам на себе да си дадеш поддршка, елан и храброст. Дури и овие чувства се случува да се сменат во текот на само еден ден. Мораш да се бориш и да пронајдеш што е тоа што те тера да гледаш негативно на животот. Ние не сме родени да живееме во страв. Не сме родени да стравуваме за иднината и за нешто што е нереален страв. Мораш да сфатиш дека тоа се само мисли кои ти самата си ги створила.
Abe kako se spravuvate so zeludnik na nervna baza,sto i da kasnam od se mi e loso tesko.....ne znam mislam deka i silata kako da mi e zemena od toa....
Kalince napi se pantoprazol jas cela nedela kako bebce jadev i mnogo mi bese macno od hrana i mi se gadese me terase na povrakanje dur zeludnikot kako stegnat da mi bese, zemav dva pati pantoprazol dva dena i super e si jadam sega normalno.
Ne razmisluvaj mnogu na toa po napnata ke bidis, taka mi bese i mene posle dvete apcinja kao zeludnikot da mi se opusti, se e na psihicka baza, probaj mali porcii i koga ke ti se zgadi ostavi, poveke ovosje, sega ke ti bidi macno i od Ad dodeka ne navikne organizamot.
Јас за сега 3 ден на Елицеа, за сега немам нус појава, а за понатаму не знам...анксиозностс ме толчи уште...ама нормално прерано е....
Неколку пати беше спомнато дека храната исто влијае на подобрување,па ме интересира што и на каква храна мислевте?
Дечки мене ми е многу лошо, вчера откако го пишав ова се напив дијазепам и легнав и сонував како сум си ја продала душата на ѓаволот, ме натерале да читам некое ливче и јас сум го читала тоа ливче и пред да го прочитам последниот збор се разбудив и срцево страшно ми лупаше, после легнав пак да спијам и сабајле кога станав се помолив, зошто сериозно не верувам во такви срања со продавање на душа на ѓаволи ама сонов ептен ме уплаши, и сега цел ден панични имам да не ѓи се случи нешто, јас мислам дека скроз скренувам веќе... Ве молам кажете ми нешто, советувајте ме што да правам? Сега ќе поткадам дома и уште еднаш ќе се помолам страв ми е многу еве сега цела се тресам....
Може да му се појачани симптомите на анксот....кај мене за сега се исти.. ја 3 ден Елицеа...пред неколку години истото ова сама го превродив, ама беше мачење до бол....овој пат решив да не се мачам веќе....а многу бев против АД
Da se slozuvam , godini macenje , pocnav ad a sepak sum protiv ali sta ces mira da pribame , nus efekti inace kao gadenje i bogami pojacana anks maksimum ama ke izdrzime so da se prai
Колку повеќе одложуваш јадење, толку полошо може да ти биде. И кога ќе јадеш пак ќе ти биде тешко ако вака се изгладнуваш. Пробај направи си некои едноставни каши, овесни снегулки потопени во млеко и мед, малку овошје. За почеток по малку, колку што можеш. Купи си продукти и тоа може да ти биде дел од воведувањето рутина. Стекнување на рутина со помош на исхраната. Трите оброка почнувајќи од доручек како најважен, вметнување доволно овојшје и зеленчук и избегнување брза храна. Знаеме дека некои витамини помагаат, а со тоа што ќе ги внесуваш поголемиот дел преку исхрана, така и ќе си ја подобриш состојбата. Дополнително, посветување на припремање добар оброк е дел од процедурата: купуваш намирници, бараш рецепти, припремаш.
Ne se sekiraj za nus efektite...tie se minlivi....I brat mi imase taka, sea e ZEN....Ja se inatev, ama ete vidov kaj nego mnogu podobreno iskustvo pa se resiv da probar barem ednas u zivot. Brat mi 2 pati se zezna kratko gi piese i sam si gi prekina naglo, posto mu bilo super, nemalo potreba, i posle brzo vreme pak mu se vrati anksot. Psihijatarkata mi rece trebalo da se pijat najmalce 6 meseci za da ne se vrati....E sea ne znam na koj da veruvam. Utre imam zakazano kaj drug psihijatar....
Како се справувате со стравот? Воопшто не можам и не сакам да бидам сама, посебно со бебето. Самата помисла ме убива и анкс на највисоко ниво. Панични немам, пијам занфекса 75мг скоро 9месеци после бременост и аклонил по потреба, се плашам кога сум иападната сама со бебето да не ми се случи нешто, мислите ме дојадуваат...кога има некој друг со мене сум сосема ок
Ovaa pojacana anksioznost me napinjan, pod stres sum , se izoliram nejkam megju lugje da sedam , pijam leksilium tri pati dnevno , uste sum na 25 mg.asentra treba da kacam na 50 , mi prpa da ti kazam radi side effektite , se nadevam na dobar ishod