Дечки дали некој имал чудно чувство на грлото, не можам да опишам, тешко ми е да голтнам, пазам како голтам кога јадам, ко да ми пречи нешто, имам преглед правено на уво нос и грло пред пола година, се беше во ред, а повремено го имам сето ова.
Па ја тоа чувство го имам кога ќе ми се појави анксиозност и како во напади на паника, шо викаат ко да имаш кнедла во грло.
Se toa ti e od ankcioznosta i jas taka se osekav. Sega podolgo vreme sum super. Mislam deka prebrodiv se deka znam da se kontroliram. Ne misli na loso i ke pomine. Pisi mi ako sakas.
Јас така секогаш се чувствувам. Мислам дека имам и некои други проблеми(болести) ама работам на тоа да дознаам кои се
Пиев Сероксат Пароксетин и Еглонил форте ама не бев задоволен бидејќи ми се појавуваа понекогаш панични и сменив психијатар пред 10тина дена.Кај новиот се договоривме да ја смениме терапијата, полека да го исфрлам Сероксатот и да преминам на Асентра и Хелекс.Го намалував постепено деновиве Сероксатот и денес го тргнав целосно а стигнав до едно цело апче Асентра и по половинка Хелекс преку ден и навечер.Е сега овие два три дена, посебно денес чувствувам вознемиреност, потење на раце, подуеност на стомак, страв и тахикардија која многу ме вознемирува, типични панични напади што ги имав ама понекогаш не редовно како овие три дена.Прашањето ми е можно ли е да е од промената на терапијата и ако е дали ќе се смири или утре да појдам кај докторката и да и кажам што ми се случува или ова е од мојата преоптеретеност бидејќи цело време си правам филмови дека од промената на терапијата може нешто да ми се случи?Инаку Сероксатот го пиев две три години заедно со Еглонилот. Ако имате некое искуство или совет би ви бил многу благодарен.
Jas sakam da prasM piev 10 godini od 100asentra sega ovie 2 nedeli mi ja zgolemija na 125mg asentrata dali moze od zgolemuvaneto da mi se povraka nemir da osekam dur ne se navikne organizmot
Asentrata znae na pocetokot da bide neprijatna no za 3 do 4 nedeli ke ti bide dobro kaj koj psihijatar odis
Decki dali navecer vi se izrazeni poveke panikite, preku den e se super a se stemni koga treba da se odmori i legne togas pocnuva panikata.
Eve decki i jas da vi se javam i da podelam novost kaj mene zatoa so ve gledam kako golema podrska koi imame isti maki.Zbog problemi so nespienje si napraviv panika i morase terapija nisto bilno ne mi pomagase. Mi prepisaaa Escitalopram 5mg, Trittico koj mi go zamenija so Mirtazipin 15mg i Zoldem, zoldemot posle edna nedela go isfrliv zatoa so Mirtazapin spiam ubavo, i mozam da vi kazam deka sum dobro sega za sega eve veke treta nedela kako sum na terapija i zadovolna sum. Guski do site vas i se nadevam deka ke izlezeme od ovoj pekol
Супер што можеме и позитивен коментар да прочитаме, се надевам сите ке победиме во оваа борба, поздрав за тебе и само напред
Mozno e od novata terapija da imas nus pojavi a i poveke da se osekas voznemiren, treba barem dve nedeli da se navikne organizamot na terapijata i da pocne pozitivno da deluva, a kako so i samiot rece razmisluvas mnogu na toa pa mozebi i zatoa ti e taka. Psihata trista filmovi ni pravi