Како ми сте денес сите? Јас сум супер во споредба од претходните денови. Денес дознав многу убава вест и не ни сакам да ме фати анксиозност. Брачед ми ми најде работа во Америка преку лето во некоја парфимерија (а јас како што сум по шминки и парфеми ќе му ја ограбам продавницата ) а тој е веќе таму и од мене се чека ако сакам да одам и се разбира татко ми ако ми дај пари. Па сега размислувам ќе зборнам убаво со човекот што ми ја нуди работата и уште ако можам дечко ми да го земам ќе биде супер и конечно работите ќе ми тргнат по убав пат, а и многу голема желба ми е да одам да ја видам Америка Поздравче до сите
Ејј Акана супер... штом имаш желба , (и се разбира можност) не дозволувај ништо да те спречи ... Јас колку и да сакам да отидам , стравот од авион нема шанси да го победам А затоа што до Берово нема потреба од авион , така да Таци1, твојата покана за Нестле ќе си ја присвојам и ќе си се поканам , може баш пред некој ден и реков на Буцка кога ќе имаме прилика, да одмориме во Берово а ти како да си преслушкувала Уффф, Нестле како ти е добра идејата , со планината , со јадењето , пиењето , сексот Поздрав и разбудете ја во вас креативноста еве предлог http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/10846-topla-poraka-so-cajce
Otkako dobiv dijagnoza F 41 i me stavija na Deprozel i Ansilan, pochnav da se interesiram kolku lugje patat od anxioznost, depresija i fobija. 80% od site sto gi znam! Najotvoreno razgovarav so site i poleka sfativ deka site se na nekakva terapija. Osven antidepresanti , zadolzitelno treba i razgovor. Se toa vo kontinuitet. Vekje edna godina sum na terapija na Deprozel (Seroxat) i iako cuvstvuvam podobruvanje, imam mnogu nesakani efekti. Skoro i da nemam libido, a cesto vo extremno teski momenti cuvstuvam ogromna bolka i potreba da me snema. Denes procitav deka seto toa e nesakan efekt od terapijata sto mene mi nema smisla zatoa sto tokmu tie i mi bea indikaciite pred da pocnam da pijam antidepresanti. Me interesira dali nekoj od vas imal slichnio iskustvo i sto vi preporacal terapevtot za zamena. Blagodaram! [mod-kirilica:2zee2ygh][/mod-kirilica:2zee2ygh]
Zdravo devojki Da,znam,epten dolgo me snema,ama ne sum ve zaboravila toa nikako. Se nadevam ke se naraduvam citajki pozitivni mislenja,zatoa kako site ja pobedile ovaa loshata...Inaku januarska ispitna sesija,a i mala doza na depresila,me sprecuvase da sednam i da pishuvam ovie nekolku dena..ama sega se e ok..da ne se zarecam pupu,ama podobro e ! Kako ste mi vie? Ve pozdravuvam i baknuvam
дечкииииии замрзнавме аман веке ајде нека дојде пролет да си се опуштиме , како сте ми вие јас замрзнато неможам да функционирам од ова ладното , ајде ке издржиме уште малку после на раат ке си шеткаме поздравче до сите и имајте убав ден
Јас исто така сум на депрозел поради анксиозност и паника и јас понекогаш посакувам да ме снема ама не верувам дека тоа е од терапијата туку од депресија,разочараност,недоволно сила да се носи товарот на животот.
здраво девојки!денес не сум најдобро синока имав голема караница со девојками и како несто да пукна во мене си рековне тешки зборови,нема да ми беше олку тешко ако ако имаше таква причина за такава кавга ,се почна од глупост и од двајцата.долго сме заедно знам дека факаат кризи во секоја врска но сега ми етешко.синоќа малку спиев и се ми е пореметено денес не се имаме слушнато и незнам дали сум способен денес да са слушнам со неа.мн сум разочаран и од неа и од мене.цела вечер имав црни мисли баш оваја анксиозност ме прави слаб и ранлив ,пак тој страв од лудило ми се матка по мисливе знам дека нема ништо од тоа но ете кога е човек слаб гостиката како што ја викате вие доага ненајавена,само тука мозам да покукам инаку пред други не па нели сум машко ај некој совет повеќето сте зенси само не ме напагајте
Алехандро како прво нема да полудиш во тоа биди сигурен така лесно да се полудуваше досега пола од нас ке бевме луди , тоа е дел од овој анакс кога не фака паника и мислиме дека полудуваме... не се плаши само мораш ти самиот да си го пронајдеш вентилот од оваа криза на пример насочувај ги мислите на нешто убаво, вежбај, шетај прави го она за кое што ке те исполни и направи да си добро и пред се кога ке имаш напад не бегај од стравот и паниката соочи со со неа на пример јас порано кога имав напади уште повеке паничев и се плашев се напнував мислејки дека ке полудам, сега едноставно се препуштам и си велам ке помине не бегам и не паничам уште толку...верувај ми помага. Пред 3 месеци кога го имав последнот напад на паника и утрото не можев да си верувам дека така сум постапила- се будам во сред нок и нормално во паника а мене ми се плаче за спиење утрото требаше да патувам и само едно си реков ма иди у пи*ку ма*ер веке и само се завртев на другата страна и пак си продолжив да си спијам ... па ми скисна и мене како и на секој од нас постојано да не демне не покажувај дека си слабак на нападот дека се плашиш едноставно игнорирај! А што се однесува до проблемот со девојката едно добро размислување за караницата по добар сон се надевам ке помогне, штом сте долго заедно и за една глупа караница не вреди да се одалечувате, пред се чуствата се најважни, ако ги има поблемот е решлив, ако не и најмалата караница ке изгледа како најголема, возрасни луге сте со мирен разговор се ке решите. Знам дека после кавгата паниката те совладува, но мораш да се смириш и убаво да си размислите, само со разговор ке надминете што и да е но без навреди и викање ... Јас се распишував се надевам барем малку помогнав ....поздрав до сите и имајте убав ден
фала Ангеел на подршката и јас се надевам дека овој страф еднаш ке го избришам за секогаш,јас немам панични напади повеке само стравот и секогаш се јавува после некој стрес само тој страф,и никако да сватам дека нема да се случи тоа и дека ова е само анксиозност но тоа е што да се прави.а за другото се надевам дека се ке биде во ред за еден саат ке се видиме,поздрав
Алехандро, стравот е нормална работа. Посебно кога се работи за романтична врска. Се плашиш дека ќе те разочара, се плашиш дека ќе ја разочараш. Се плашиш дека нема да трае, се плашиш да останеш сам. Сето тоа е нормално. И добро е што си свесен. Не дозволувај да те направи раздразлив и депресивен. Денес мораме да живееме во моментот. Уживајте еден со друг СЕГА и градете заедно. Ако имате исти цели , имате и иднина. Се надевам дека сте ги смириле страстите засега. Запомни дека треба да најдеш филтер за сите нешта што те прават анксиозен инаку ќе експлодираш. Вежбај, најди си хоби кое ќе те релаксира, поминувај повеќе време во природа и тишина. И најважно од се , разговарај секогаш кога ти е тешко. Поздрав!
[/quote] Јас исто така сум на депрозел поради анксиозност и паника и јас понекогаш посакувам да ме снема ама не верувам дека тоа е од терапијата туку од депресија,разочараност,недоволно сила да се носи товарот на животот.[/quote] Јасни ми се индикациите , но кај мене се работи за несакани ефекти. Истражував и се распрашав кај терапевти дека во дадени случаи, посебно кај жени, долготрајната терапија доведува до потполен губиток на либидото и уште понагласени суицидални мисли. Прочирај на интернет барем. Пред да ми ја дадат терапијата не бев но одблизу толку лошо во тој поглед. Како и да е, се консултирав со терапевт и ми препорача полека да се „симнам“ од Депрозел и да ми даде поинаква терапија потоа. Сепак фала што одвои време за одговор Клеопатра 11 ! п.с. не се снаоѓам со правилава за пишување на сајтов
фала Росали се подсмирија работите разговаравне и расчистивне некои работи кои доведоа до таа караница,инаку и јас пијам депрозел од 20 еднаш во денот и немам повеке ни паники ни други стравови осве тој што казав страв од посериозни психицки болести,еве ги пијам 8 месеци и знам мн луге што ги пијат овие антидепресиви незнаев дека имало ваков ефект после подолго време земање.колку време ти ги пиеш????и дали ти ги дадоа за паницните напади или повеке за депресија????поздрав
Јас ги пиев редовно околу 6 месеци после кои почнав да ги забележувам несаканите ефекти. Разговарав со тогашниот психијатар кој ми рече дека сето тоа е нормално. Можеш да прочиташ и на упатството во самите таблети. Мене ми ги дадоа главно за паничните напади, депресијата си оди пропратно со сите болести. Но, штом досега не си почувствувал ништо , не се грижи, продолжи да ги пиеш додека ти е одредено. Мене лично ме подсмирија малку, само ете... А! Напоменав негде мислам дека повеќе страдаат жените од несакани ефекти. Имав колега кој што го имаше истиот страв од сериозни псих.болести. Мислам дека 80% од луѓево денес, посебно во Македонија, акомулирајќи ги сите притисоци и стресови поради немаштија „одат“ на работ на таа тенка линија помеѓу здрав и нездрав разум. Секој терапевт би ти кажал дека со самото тоа што си свесен за се околу тебе и за сопствените постапки, ти си сосема нормален, па дури и реален. Се надевам ќе го снема и тој страв кај тебе. ПОздрав
јас пак со проблем деснава страна незнам неможам да се свртам од што ме боли и неможам силно воздух да земам што би можело да биде ај ве молам одг побрзо ако не да идам на лекар
принцес да не си лошо спиела ? или некоја промаја да не те има фатено ? пробај да се утоплиш , парацетамол , масирај се таму ... или ако те ептен боли нека те погледне доктор ... алехандро како е со девојкати се смиривте ли ? другите како сте? мене ме фати грип пс . само да ви кажам да си обезбедите автограми на време од една феминка
Се регистрирав на форумов поради оваа тема, го немам јас овој проблем, туку моја тогаш многу блиска личност и ми остана навика редовно да ве читам. Кога гледав денес ТВ одма помислив на една феминка, а овие зборови само ми потврдија дека сум во право Поздрав до сите, а посебно до личноста која се повеќе ме воодушевува.
Здраво дечки, како сте ми? Јас сум супер, не бев тука некое време, затоа не пишував , ама редовно ве читав, се уклучував на нет само заради вас ,да видам како сте , дали има нешто ново и тн... Иначе јас бев на планина , со дечкото, и си поминав преубаво Ја изреализирав идејата на анушка Бев 10 дена , и стварно многу ни беше убавко , знаете како е со љубовта кога ке отидете негде Добро ми дојде чистиот воздух Нема ништо друго ново, а ке заборавев да ви се пожалам дека ништо не положив оваа сесија ке се отрујам ама затоа сега одморена со нови сили ке се фатам пак за книгата , дајте ми некоја идеја како да не ме мрзи да учам тоа е кај мене , во глобала сум супер само малце разочарана за факултетот ке ви пишам пак деновиве... Гушки и бацки за сите Може ми е малку глупо прашањево,ама со вас сум отворена, ве осеќам блиски затоа ќе ве прашам нешто кој знае нека ми одговори... Ме интересира што треба да однесам во завод за вработување , за да се пријавам ( прв пат ) ? Иначе јас сум апсолвент , таму му рекле на татко ми да однесам потврда дека сум на факултет ,ама не верувам дека ќе ми дадат зашто јас веќе не сум редовен студент , не слушам ,идам само за полагање...Ве молам кој знае , кој бил во брзо време нека ми пише ,морам да идам во брзо време, немам плави картони ... однапред сум ви благодарна
За да бидеш на факултет вонредно треба да си вработена,иначе како си го ставила вонредно? Да бидеш осигурана преку татко ти т.е да користиш негови плави картртони треба да си редовен студент Бар ја мислам дека е така