Зборувам со сите блиски, мене ми е вака на периоди ептен опаѓам, и со апетит и со све, па пак ќе ми е добро, па пак ќе паднам и се така во круг... а сега од менст.можно е да ми е вака, ама морам овие мисли да си ги оттргнам од глава дека нешто ми е, полошо си правам само знам.
Вака…јас пред околу 6-7 години имав големи вртоглавици и тогаш испитав скоро се и испадна дека не е ништо физички. По одредено време се смирија сами од себе и долго време немав никаков проблем. Сега по толку време повторно ми се врати таа состојба и прво мислев дека е нешто од притисок ама испадна дека не е. И често забележувам дека и пулсот ми е забрзан. Покрај вртоглавиците осеќам дека и ми влијаат звуци, промена на светлина од светло кон темно и обратно, во движењето често осеќам како да не држам правец, гужви ми сметаат и на моменти ко да немам воздух и се осеќам ко да ќе колабирам. Имам испитано премногу работи и сега последно што ми доаѓа на памет е тоа дека можеби е Анксиозност.. Дали е можно да имам таков проблем? Дали доколку посетам психијатар би било во ред?
Прво психолог. Разговор. После психијатар. Во денешно време доста се мисли на анксиозност. Но можеби не е тоа кај тебе.
Треба да се консултираш со психолог, вака делува дека можеби е анкс по тоа што го кажуваш, секако дека е во ред да посетиш и психијатар.Пулсот ти е висок од вознемиреноста, што сама си ја ствараш од стравот дека нешто ќе ти се случи.
Луѓе јас не можам повеќе. Никој нема за мене, само молам и никој не иди никаде. Плачам и заглавувам со мисли.
Дефинитивно да. Комбинација од стрес, хормони, нејадење, лекови може да придонесе. Стави овде дека и дополнително губиш крв и затоа може да ти се створат вртоглавици. Тоа што е количински помалку можеби е затоа што се појавила порано. Нема потреба од паника и нервози, нормално е. Ама за да не се повтори, поработи на подобра исхрана, (знам дека е тешко зошто те читав дека работиш на себе) помалку стрес и повеќе позитивни мисли. За жал не си единствената. Да знаеш колку луѓе имаат заглавено со истите мисли што ги имаш ти, а притоа биле сами во преполни куќи.... Обиди се да престанеш да мислиш дека никој нема тука за тебе туку почни да ги обавуваш работите сама, зошто ти си силна и го можеш тоа. Тешко е ама остварливо, малку по малку и чекор по чекор.
Zdravo na site eve vekje podolgo vreme se macham so treperenje neznam od sto moze da e celi 4 meseci mi treperi celo telo lice race noze.
Фала ти за одговорот, сигурно е од добиеното зошто ми дојде 7 дрна порано, од промена на клима ваљда, за доручек јадев овошје, само тоа и можев, а за ручек веќе ми дојде малце од малце апетитот и си каснав добро со салата, сега за вечета баш добар апетит ми се отвори, ама ќе видиме како ќе е утре, секој ден нова приказна. Се трудам, се борам, ама некогаш е појако од мене, и одма пишувам или звонам на маж ми или мајка ми, и се жалам па така ми поминува. Ќе пробам со поздрава храна зошто имам проблем и со цревата и со запек.
Da pijam zepira pijam heleks magnesium i nevrobion mozno li e da mi se nervi? Bidejki nema del od teloto kade sto ne mi treperi.
Да можно е, и јас пијам зепира тоа ти е елицеа, истото е. Колку време ги пиеш? Може и самите АД да ти ствараат такви симптоми, а тоа може и типични знаци на анксиозност да ти се, не се смируваш со хелексот? И колку време ја пиеш терапијава?
Prvo pocna samo so treperenje na gornite kapaci od ocite potoa se prefrli vo dolnite ocni kapaci trepkanjeto i potoa se prosiri treperenjeto niz celo telo.
Pijam 3 meseci sega 1 mesec prestanav so zepirata i pak e se isto treperenjata prodolzuvaat vase mislenje sovet kade da baram chare?
На своја рака ги прекина зепира? Мал период е 1 месец ништо не ни делувале целосно, за да ги прекинеш. Сега уште повеќе ќе ти бидар изразени физичките симптоми.
Посети невролог за секој случај, можеби нешто со нервите е, не знам само нагаѓам. Ама и од самата анксиозност може да е ова.
Mislite deka nema nisto loso mene me plasat od doma so tie sueveria deka ako ti igralo nesto/treperelo deka nekomu nesto loso ke mu se slucelo. Ama vo toj slucaj jas mislam deka nema da ti treperi sve tuku 1 samo ili maks 2 raboti. Duri so izvinuvanje i kaj zadnikot imam osekjam treperenje.
Да, може да е од анксиозноста, и затоа што си ги прекинала зепирата на своја рака ако си ги прекинала лошо си направила, сега ти се враќаат симптомите а може и нови да ти се појават. Напиј се хелекс според дозата што ти ја дале пред 4м, или консултирај се со психијатарот што да превземеш, и оди и на невролог кажи се што ти се случува, направи и ЕЕГ на глава ако треба.
За што ги молиш? За искачање? За шетање? Не моли никого, оди и сама прошетај ако треба, немаш братучедка или комшика, чисто на пијачка или кафе да отидеш? Вози точак, ролери.. и сама ако треба, читај книга, слушај ја Ана Бучевиќ мн помага и е мн позитивна. Се можеш не се секирај, ќе бидеш добра, денов е таков.