Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Поздрав девојки :)

Како што гледам сите супер-купер сте! :D Се уклучив само да ве поздравам и да ве замолам да ми пишете некое добро филмче за гледање. Може романтична комедија, драма трилер освен хорор :P

Чекам да видам што ке ми препорачате.

Бацки &гушки ;)

2. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Петра, сликава си е таман, не се занесуј многу, да не се сликнам јас вака да видиш што е претечно тесто за мекици .. :) ... И зашо ми ставаш ѕвезди пред името? :) Ѕвезди на небото, јас сум само обично дете .... :).. Патем, абе кога настина? Прееска не ми звучеше така? Или пак јас дека бев во гужви па не приметив? Чувај се бре, колку пати да ти кажам, ич не ме слушаш :P ... Te гушкам ...
    Нестле душо, шо праеш, как си? Одамна не сум те читнала, освен што те подмачува книгата, другото се‘ е во ред? :)
    Ангел, ајде кажувај што е тоа што треба да ти се помогне, на располагање сум ти .. :)
    Таци и Ибанез, не бидете себични, и ние сакаме да шетаме .. :)

Абе што направивме со кафето? Ќе го пиеме или не? Видете колку е идилично сега за едно кафе и тоа на снегче, мф мф, мераци .. Јес да едвај се вози и ладничко е, но сепак ако се има желба, тоа не треба да не спречи .... Ајде, да излеземе од дома ... За греота јас, не излезената .. хехехехе ..

Поздрав до сите срца што чукаат како едно .. :) , Ве гушкам ...

И може да се надоврзам на Спарки за филмовите, и јас сакам некое добро ... Спаркс, еве ти од мене .. "Larry Crowne" ; "Life as we know it" ; "From prada to nada" ; "Morning glory" ... Овие ти се романтични комедии, може си ги гледала, јас скоро ги гледав, не се лоши, одмараат, а вчера го гледав "The rum diary" со Johnny Depp, онака ми беше, шо знам, може тебе ќе ти се допадне, јас Деп го сакам, па затоа го гледав ... Ајде и ти просветли ме со некое филмче што ти оставило впечаток ...

ibanez and SparkyAngel like this.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Еве ме и мене . Ве читам секој ден само ретко пишував затоа што и немам нешто конкретно да напишам . Овие денови ми се мн монотони така да најчесто ги поминувам пред ТВ . Се чувствувам добро иако анксот знае да ме боцне од време на време но сепак не се давам толку лесно . Терапијата тече одлично и секој ден се чувствувам се подобро и исполнета сум со позитивни чувства . Спокојна сум , а мојот спокој ви го посакувам и на сите вас :*

SparkyAngel likes this.
  4. SparkyAngel

Фала Сања сега ке ги видам трејлерите и ке одберам нешто.

Вчера симнав интересно филмче со мајка ми го гледав Whats is your number? интересна комедија.
    Не сум фан на Ана Франк.Ама мислам дека би ви се допаднал филмов, кој има време нека го изгледа и нека ми пише фидбек.:) Еве ви линк.

http://www.youtube.com/watch?v=j9stplJF1ek

SanjaBucka likes this.
  5. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Спаркиии ... комедии ...
    овој го гледав последен
    http://www.youtube.com/watch?v=FNppLrmdyug
    не е лош , комедиичка , онака за рилекс
    ги гледаш десперед хаусвајф? добри се и они ... а уствари сакаш серии или само муви? :D
    Д Менталист серија ... (трилер мистери)
    а бе мене комедиите со овој бившиот на Деми Мур , Ештонче (ова бившиот намерно го пишав, оти знам дека Деми Мур чита , а Ештон е сега со мене :$ ;) ) ми се најтоп , Ештон ај лав ју бејб :D
    и стварно денес претерав со пишување ... чаос лејдис
    Буце де не биди толку скромна

SparkyAngel likes this.
  6. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Пепс, не сум воопшто скромна, само реална :) .... Инаку овој Bridemades мене ич не ми фати око, само една сцена ми беше интересна, кога извршија нужда во хотелот, аххахахааха, мрдната работа брееј :D ....
    Абе ајде стварно некое добро филмче препорачајте? Или пак серија ... ама онаква, да те остави без здив, некоја како Prison break, серииште, Венворт Милер, мажиште, никогаш не би му простила :) ... Гледајте го овој што наскоро ќе почне да се емитува на Сител ТВ, Lipstick jungle, интересна серија ... И Drop dead diva е мнооооогу јака серија ... ама како што ми е Grey's Anatomy ... уфффф, едвај чекам да излезе 13тата еп. од 8ма сезона ... се преродувам на серијава ...
    Поздрав и до тие што не ни пишуваат на темава, ама не читаат, па препорачајте добар филм ... :)

Ајде поздравинела ....

SparkyAngel likes this.
  7. rakce69

rakce69 Истакнат член

Еве ме и мене на темава, на која никогаш не помислив дека ке пишувам за тоа дека јас го имам истиот проблем, но се случи и такво нешто.
    Веке одреден период неможам да разберам што ми се случува, но сега е барем лесно, сите симптоми ги набројав на гугл и излезе ова, па прво се сетив на вас.
    "Изгубив" човек кој премногу го сакав пред скоро време, повеќе не разговараме, не можеме да бидеме заедно итн. Меѓу сите тие случувања со него, полагав испити на факултет, нервози и стрес цело време. Ми се случуваше кога ке се подиспразни читалната да почнам да плачам врз книгата се молев само да заврши периодот и да си бидам јас - јас.
    Но ете што се случи, испитите успешно ги поминав, човекот неможам да го вратам и почна се ова... Прво неспиење ноќе, заспивам во 8-9 саат сабајле. Вистинска насмевка на лицево повеќе нема, бегам од луѓе, страв ми е дека секој на каков било начин може да ме повреди. Со телото не ми е ништо во ред, се нешто ме боли, срцево мислам дека ке ми излета, немам апетит, несакам никаде да одам, само дома да сум во мојата соба. Живеам мислејќи дека собава ми ја чуваат војници и никој ништо неможе да направи без моја дозвола. Излегувам со сила, ама не е тоа тоа.
    Запознав едно момче пред скоро време, премногу е фин и супер, само стравот си го прави своето, едвај му дозволувам да ми се приближи до срцево.
    премногу разочарувања во последно време од многу луѓе, сега имам страв од се и сешто. Постојано мислам дека некој сака да ми наштети премногу, сака да ме уништи, да ме гледа како страдам, да ми го расипе животот. Секој ден ко да чекам такво нешто да ми се случи и живеам во страв.
    Каде ми е мирот, кој го имав до пред скоро. Бев тотално безгрижна, излегував, се забавував, постојано со луѓе бев... сега ми сметаат сите, бегам од гужви, се плашам од момчиња.
    Вчера излегов после долго време, ме фати страшна паника, како да сакаат да ме повредат така ги гледав луѓето, излетав надвор демек на цигара, неможев да се соберам... Момчиња ми зборуваат, јас одговарам но ко да не сум јас, ко да разговара некој друг место мене... бегав од сите.
    До некаде можеби е и депресија, бидејќи јас сакам само да бидам сама.
    незнам колку добро ја опишав ситуацијата во која се наоѓам, но се надевам дека некој ке ми помогне, барем ке ме посоветува...
    МНогу сум тажна, плачам постојано, ве молам за помош! :( :( :(

8. SparkyAngel

хахаха и ја сум addicted по сериите исто како вас!

Се чека 13ти за Очајни домакинки, ма да не ми се допага како се одвиваат последниве епизоди. :( После си пратам госип грл, 90210, 2 and a half man, Pretty littel liars, хмммм мислам дека не заборавив некоја. Чат пат и си гледам од реалните шоуа на MTV, интересни ми се за тепање време.

Петра си го ставив следно филмче ми е ова твоево што го имаш постирано. Таман ке ми дојде периодов имам време на претек,за релаксирање! Me gustaa!

И јасссс сум фан на Ештон срцкааа бе! Колку само најубав ми беше во "Кillers" ама во 2 ипол мажи ми е пропаднат, како да не зборуваме за истиот човек...:/

Би ви ја препорачала и 90210 да почнете да ја гледате, ама незнам дали ке ви се допадне. Првите сезони некако ми се too high school drama. Ама глумците се :inlove: поготово Лиам хихих кој ја прати серијата знае што зборам хихи

9. SparkyAngel

Ракче69, немој да се секираш ништо не ти е.

Промените што ги чувствуваш кај тебе се резултат на претпен стрес. Како што и сама пиша си "загубила" блиска личност, си имала испити на факс во исти период. Анкс кај нас се задржува, колку што ние ке и дозволиме.

Наместо да седиш дома и да размислуваш, излегувај почесто надвор во гужва. Немој да избегнуваш луге!Запомни дека ова е моментална состојба, која брзо ке ја надминеш.
    Бидејки во споротивно стравот се повеке ке ти се зголемува. Кога ке излезеш од дома во ташната со тебе носи си благо и пиј многу течности.Исто така отвори неколку страници понапред на темава има линкови постирано во врска со анксиозноста, како да ја надминеш и мн лични искуства.

Доколку имаш слободно време би ти препорачала да се запишеш на пилатес или на некој спорт, мене тоа највеке ми помага. Низ забава ја исфрлаш напнатоста.

поздрав и добра ноќ! :)

Akana likes this.
  10. rakce69

rakce69 Истакнат член

Ти благодарам Ангел, ми препорачаа и медитација, многу можела да ми помогне, па ке отидам деновиве...
    Се надевам и искрено сакам што побрзо да ми помине, ме гуши како да дишам постојано чад, е баш така се осеќам...

11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

White oleander само шо го изгледав и е предобар филм.
    А ако сакате добра комедија The hangover двата дела се незаменливи, или 27 dresses, а ако сакате добар трилер The Game со Мајкл Даглас, и секако најдобриот филм на сите времиња Memoirs of a geisha!

Буце фала на прашање, освен книгата шо ме мачи, немири некои ме пратат луѓе, несоница ме дави невидено значи, рамења врат се ме боли, само се преметкам, не ми се сите овци на број, не сум баш ок, ама ретко кој ќе забележи, кога сум со луѓе па и дечко ми, не можат да забележат дека не е се ок, ама ние сме си тука, најдобро се размираме, период е, јасно, ама грд е и го мразам, фуј!!
    Нека си оде!!
    Ќе дојде и сонце, секогаш идело.. :)

SanjaBucka and SparkyAngel like this.
  12. SparkyAngel

Да имам прочитано дека јогата помага. Едно време сакав на тоа да се запишам, ама немав друштво и време. А сама кај ке одам, и на крај се откажав. Издржи уште малку зимава да помине. На пролет друга приказна. Aко имаш куче ќе можеш да го шеташ низ парк, кеј, по улички шеткајте заедно. Ќе се релаксирате и успат ке запознаеш нови луге. :)

PetraPanka3 likes this.
  13. PetraPanka3

Хај Ракче , по постот ќе да си за тука , не ти е згрешена темата , јас на секој нов шо дојде му пишувам 3 работи , прво добредојде , второ да го прочита цел форум и трето книгата паник авеј
    а 4 го замолувам да не си оди од форумот и да дели искуство .
    Многу дојдоа , многу заминаа , и понекогаш енергијата што ја имаме посветено со совет и слично мака ми е што така пропадне , се надевам дека ќе си редовна , а кога ќе бидеш отсутна оправдание од матичен :P
    џст кидинг ... но убаво е да се дружиме ! па сега ти како сакаш !

БУЦО СОРИ, АМА НА СИТЕ МОИ ФИЛМОВИ ИМ НАОЃАШ МААНИ :( :D :*
    ЛЕГЕНДА СИ ЗНАЕШ ЛИ ??

СПАРКИ , М,М,М,М,М :D

SanjaBucka and SparkyAngel like this.
  14. SparkyAngel

Фала Анушка. Ги имам сите гледано! :) Ама Хенговер ми е толку м н добар што и 132567829пати да го гледам пак ке се смеам како првиот пат! хахаха
    Рано е за несоница, не се секирај сигурно до кај 3 ке ти дојде дремка. Опасно е ако неможеш да заспиеш после 3 хахах шала :)
    Ајде добра ноќ ;)

anuskaNESTLE likes this.
  15. SparkyAngel

ПЕТРАААААА Што ми правиш вака? хахахах кажи колку е само најубав!! Муви најт ја направивме темава! :D

485 and PetraPanka3 like this.
  16. PetraPanka3

Ова рамења , врат да не е од многу секс? :D
    Ало , нестле - 20 степени , зимо , грипови , настинки како шиптарчиња на бит пазар :)
    а бе немаме албанче другарче ?
    Да период . Комедиите ти се на место , мајкл јес, ама ова со гејшава нели е превише досаден филм |(

Чаос Чоколадце

17. 485

485 Истакнат член

Se mislev so da pisam posto nema nisto smeneto kaj mene ali od koga go vidov Ashtonnn mmmmmmmm :devil: :D leleleleleleel kako leci anks i depresija onnnn! so sertifikat e !! ahhhh :inlove: :inlove: :inlove: bas bi sakala da mi bide yoga instruktor :D

18. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Пепито, кое е ова име бе Ештон??? :D Кое е ова име?!?!?! :D А бе сум ти одела за филмови контра, сеа ќе видите и за глумциве, ахахахахахаха .. Мене не ми е ништо посебно типот, ама затоа Венворт Милер ми е, ајааааааа и секако The one and only Josep Guardiola, the Barcelona coach, уфффф ... Какво типчиште е тој ... а не Ештон, мh Ештон .. аххахахахахахахахха, кога му го изговарам името се смеам, ахахахахахахахха .... Но да не заборавам, секој со својот вкус .. ехехе ..

Ракче, во последно време само наидувам на вакви искази од страна на девојчиња... Зашто плачете по изгубените момчиња?? Нема други или нешто друго е работата?? Душо, тој човек чим заминал од твојот живот, не бил доволно вреден да биде дел од истиот, дел од тебе, остави, заборави на тоа и сеќавај се на убавите моменти само. Љубовта како што може да те угнети, ништо друго, мислам дека сите чувства ти се парализирани, како билка се чувствуваш на моменти, и оп ете ти, симптоми на анкс. Многу стресно си го доживеала тоа и уште го доживуваш. И самата велиш: ‘‘Бев тотално безгрижна, излегував, се забавував, постојано со луѓе бев...‘‘ ... Не гледам причина да не биде повторно така, немаш потреба да се плашиш од момчиња, од луѓе, излегувај, клин со клин се избива. Се затварате во сосптвениот круг, ставате оклоп врз вас и не дозволувате да ве допре доброто, сами си нанесувате болка со анализирањето и преполни сте со негативна енергија, за која воопшто нема потреба. Разбирам јас да ти биде мачно и се‘ , но не и да се затвориш, никој не го заслужува тоа за да го направиш за него, особено не личност која ако се запрашаш дали поминува низ истото како тебе, ќе дојдеш до многу јасен и едноставен одговор, НЕ! Ракче, отворија таа соба од 4 ѕида, тргни ги тие штитови, што ќе ти се сега, не ти требаат, битката се бие во тебе .. Колку и да мислиш дека некој ќе ти наштети, се лажеш. Никој и ништо не може да ти наштети ако ти НЕ ДОЗВОЛИШ!!! Дозволи му на новото момче да ја извади тагата од тебе, макар и да го искористиш, секој еден на некој начин користи друг за да дојде до посакуваното, не е тоа злонамерна корист. Дури и да знаеш дека нештата нема да се испостават како што сакаш и дека повторно ужасно ќе болат, ако, остави ги, верувај ми дека само ќе зајакнеш и ќе станеш многу подобра личност. Сакав и јас еднаш, знам како е, но додека сакав, ми беше возвратено она многуто, но никаде го немаше тоа малку и едноставно што го барав јас, ако ме сфаќаш што сакам да ти кажам... Сега истата личност моли да се вратам во неговиот живот, но кога не ме ценела доволно тогаш и не знаела да ги исполни моите мали нешта, зашто сега би се сменила и би го сторила истото таа личност?! Тоа беше првото прашање што си го поставив пред да превземам било каков чекор.. Минатото остави го таму, живеј во сегашноста, за иднината размислувај кога ќе биде сегашност. И плачи ако ти се плаче, камо јас да можам да плачам кога ми се плаче, солзи не излегуваат од што сум станата гипс.. Ќе се олесниш... Еве, читај не, тука сме сите заедно, сите сме едно, многу сме посилни така, сите овие луѓе имаат силна желба да си помогнат и да помогнат некому, ајде со нас на тој воз :) ...
    Патем гледаш, ме кара оваа Петра, ни еден нејзин филм не ми се допаѓал, ахахахаххахаха, па што да правам кога и се тиња сите филмови, :PPPPPP, хахаххахахахахаха
    Еве едно песниче , колку да те поздравам, а сите заедно со тебе ..
    http://www.youtube.com/watch?v=8ORsu6biK9E
    .... такве више не постоје .. маче .. или се ретки .. а тој твојот дефинитивно не бил за тебе ...

Јаооо постов, Нестле пак ќе вика, ахахахаххахахаха ..
    Поздрав луѓенца, насмевнете се, надвор се‘ е бело .. да шмркнеме малку :)

rakce69, ibanez, Akana and 2 others like this.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Сањичка вовед во анатомијата и јас го сакам и смеа и плач се во едно ама супер е филмот а исто така и брака и сестри ми се свига омилен ми е ептен ме опушта само периодов малце ке застанам почнувам сериозно ама најсериозно да учам :D , инаку сањичка фала за понудата за помош за семинарските морам да признаам многу ме мрзи да ги правам кога немам фајде со ги правам ништо повеке научено само губење време барем да научев нешто освен што давам по 1000 денара од семинарска ]:) , а морам да признаам дека и дечко ми доста многу ми помага околу нив :$ , срам да ми е :emo: , инаку како сте дечки ...ракче немој да се секираш за машки ако е вредел тој ке е бил со тебе немој нечии грешки да плакаш за некој што не те заслужува, јас каков коњ имав на времето ехеејј 8) кога го откачив и другарките и мојте дома ми кажаа уште еднаш ако ме видат со него ке јадам котек хихихих а јас едвај 3 месеци го издржав ама конците ми ги скина за тие 3 месеца, ама не се замарав кога го откачив лјубовта доага кога најмалку ја очекуваш е затоа сега ми е најубаво и највлјубено :inlove: , излегувај,шетај, и без нервози :!: :!: , се ке си дојде на свое место ...епа дечки ја одам да се фатам за книгата доста мие за денес одмор поздравче до сите и имајте убав ден и пазете како одите на снегот оти јас пак си го растратив газот во сред град :swear: ај ништо ми ..е не излавам веке па до тука нека е :lol:

rakce69, SanjaBucka and taci1 like this.
  20. PetraPanka3

Буцарко извини али очигледно се заљубуеш у погрешни типови како и твоите погрешни филмови ,
    Милер бил геј , Пеп бил нарко :D :D
    Филмовите ми биле тиња ејјјјјјј , слушнавте ли тињаа , хахахахахах :D :*

ibanez, SanjaBucka and taci1 like this.