Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Fossil

Fossil Активен член

Jas momentalno pijam multibionta 3 pati na den ama nikako da mi pomaga.ti sto pies kakvi tableti?

2. eleni27

eleni27 Популарен член

За анксиозноста не пијам ништо, само Б6, а за апетитот сега пијам олиговит, имам пиено центрум, витрум, свашта, ама никако не се поправам ;)

3. Fossil

Fossil Активен член

I jas sum piel centrum, na pocetokot malku mi se podobri apetitot posle, nisto.Mozes so anksiozata da "prezivees" samo so b6?Dali ti e tesko, dali imas cesti napadi na panika?

4. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Mozes i toa kako, se e do mislata! :)

5. Fossil

Fossil Активен член

Veruvajte mi deka ne sum mozel dosega, nikako, cela se tresaam , se potam odam non stop vo wc, se gusam.Ili kje povrakjam i posle mi doaga da placam.Kazete mi vaze iskustvo togas kako go nadminevte seto toa?

6. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Дали одиш на психолог или психијатар??Дали имаш некоја книга како panic away или Linden Method ?
    Јас мислам дека имаш развиено погрешен филм во твојата глава за сето ова,секако ако дијагнозирано ти е анкс..

7. eleni27

eleni27 Популарен член

Тешко е многу, но јас навистина се трудам, пред недела дена колабирав од сето тоа, но ете постојано се трудам да бидам окупирана со нешто, зашто ако лежам или седам и не правам ништо само барам на себе симптоми на некоја болест.
    Многу ми е тешко, но ќе продолжам да се борам и верувам дека ќе успеам :rock:

biggirlsdontcry likes this.
  8. Fossil

Fossil Активен член

Mnogu mi e milo za tebe sto imas tolku optimizam deka kje go nadmines.Jas nekoj den zaboravam i deka sum bolna koga sum dobro, no nekoi denonovi mi se nepodneslivi.a najloso mi e koga ne mozam cel den da jadam i mi doaga samo da povratim.toa e najloso.Pozz ;)

9. Fossil

Fossil Активен член

Da odam na psihijatar zemam i terapija diazepam i persen i vitamini no nikako da mi pomagat.Doktorot vika deka ne saka da odi si anti depresivi zasto posle potesko kje mi bide.Kniga ne sum cital samo toa sto kje najdam vo internet toa za mojata diagnoza F41.2.

10. eleni27

eleni27 Популарен член

Mене скоро секое сабајле ми е така. Јас секое сабајле имам нагон за повраќање ;(
    Денес се роси оптимизмот во мене, па ќе видиме до кај ќе дотерам вака.
    Поздрав

11. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Добро ке ми каже ли некој дека е излезел од оваа состојба, како што читам се навагам нешто ке излезеш , ама нема да излезеш. Па добро што е овоа чудо... ке ми каже ли некој дали е излезел од оваа, оти јас нонстоп читам и пребарувам на интернет дали има нешто што ке ми направи да сум истата јас.. Едни велат антидепресиви ке те вратат во нормала, други викат ке пиеш после кога ке ги оставеш пак ке ти еисто како на почеток пак ке ти се вратат мислите дури и полошо можело да биде.. Дај ако знае некој што еизлезел од овоа нека каже... Па смачено ми е еден ти вели вака, еден ти вели друго.. нз што да правам??? :( :(

12. Fossil

Fossil Активен член

I mene sabajle mi e mnogu potesko i navecer koga treba da spijam.Se nadevam deka ostega pa natamu kje se podobri situacijata i za tebe i za mene.Mnogu mie polesno koga zboruvam so nekoj sto minuva nis seto ova, iako e nepoznat otkolku so nekoj od semejstvoto.Tie nikako ne go razbirat toa deka tie simptomi ne mi se svesni ne mozam jas da gi kontroliram.

pozdrav ;)

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

mnogu lujge imaat izlezeno od ovaa sostojba kako sto se starite forumki otprvin ako go imas citano forumov

14. Fossil

Fossil Активен член

Jas se boram 2 godini so ova prokleta bolest, i nikako da i dojde krajot.Sekogas koga kje pomine edna nedela vikam zavrsi vekje, pak so predmenstrualniot sindrom kje se pojavat i ovie simptomi.Jas nikogas ne sum upotrebil antidepresivi, i psihijatar mi kaza deka tie pravat zavisnot.Ama gledam deka ne mozam da go pobedam, i jas cekam da mi kaze nekoj deka ja pobedil ova situacija kako nasata i toa kako uspeal vo toa.

Pozdrav ;)

15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Мене ми се случуваше ова. И сеуште ми се случува. :worried:
    Мислам дека има некој до мене. Па како сенки да се појавуваат. Пробувам да се смирам, но по неколку часа пак истото. Понекогаш од страв спијам со сестрами. Се покрирав преку глава. :|
    Еднаш кога моите сестри беа во друг град, ја во собата требаше да спијам сама. Вечерта никако неможев да заспијам па почнав да плачам. Отидов кај мајками и татко ми, и татко ми спиеше во нашата соба.
    Па моите ме прашуваа од што ми е страв, ќе најдеме решение. А јас стварно незнам од што ми е страв. :sweat:. Стварно барам спас од ова. Оние што успеале да се извлечат од ова нека споделуваат мислења. Барем нас плашливите да не утешат некако. :)

16. taci1

taci1 Истакнат член

здраво фосил.Читам дека 2 год. посетуваш психијатар, а плус имаш и дојагноза на која и треба малку поинаква терапија.на тебе ти треба AD а не само деметрини дијазепам.Jас ти советувам потхитно да се посоветуваш и со друг психијатар, ако е потребно да ти даде антидепресиви. Eве накратко че ти ја казам и мојата дијагноза ..анксиозно депресивно,исто како твоето.И јас бев многу ослабната заради неманјето апетит и стеганјето во зелудникот, ама сега со земањето на AD ЕЛИЦЕА апетит за мерак и се поправив некое килце....затоа мој совет ПОТХИТНО СЕ ПОСОВЕТУВАЈ СО ДРУГ ПСИХИЈАТАР додека е по навреме..поздрав и се убаво...

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Kako na teloto sto mu treba hrana taka i na nasata psiha i treba hrana zatoa da ja hranime so pozitivni misli

deskarada likes this.
  18. Leona40

Leona40 Истакнат член

Аааа добро а да ми каже некој како јас да ослабам зошто пред да биде ситуацијава со анкциозноста јас имав 47 кила сега после некое време јас имам 70 и се осеќам цело време подуена тешко ми е неможам многу да се движам зошто целата се задишувам држев диета некое време ама пак си останав ваква ослабев само 4 кила не беше баш ефикасна.Ама сепак мислам дека сум надуена така се осекам и има денови кога стомакот едноставно исчезнува,го снемува.Можеби хормоните ми подивеле навистина незнам сто е работата со мене.Во секој случај не се чувствувам убаво. :worried:

19. Fossil

Fossil Активен член

Zdravo,

Pa so doktorot mnogu dobro se razbiram, ama toj ne mi dava antidepresivi zasto sum mazena vika da ne zatrudnam i togas nemozam da gi upotrebuvam.Zatoa, vika kje odam so poslaba terapija, ama gledam jas ne uspevam nikako.A najloso mi e problemot so zeludnikot zatoa ne mozam nikako da jadam.nemam sila za nisto.dobro sto ti e sega podobro.Kje go prasam psihijatarot uste ednas.

Pozz :(

20. elisabeta

elisabeta Популарен член