Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Viki693

Viki693 Популарен член

Vesne jas ne ti vikam da im pleskash vo lice, zosto taka koj e custvitelen potoa se oseka uste polosho, tuka taka vo sebe da si p....:) da ti olesni i da ne se opteretuvash...Imav takov slucaj i jas pred mnogu godini i piev po 2 bedoksina koga trebashe da se sretneme kaj zaednicki bliski..ama posle 3-4 god. vezba veke ne me voznemiruvashe nejzinoto prisustvo :) ja ignorirav i koga sedevme na ista masa, kako da ne postoi...:)

dunja and vesnaplazma like this.
  2. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Imam sekako postapeno i dobra, losa,i na ignor ama imas pravo na kraj jas zavrsuvav so diazepam zatoa sto se obvinuvav,odnosno ;doticnata;ke kazese nesto pred nekoja komsivka na pr.i jas se osekav vinovna.No pocnav da svakam deka taa e vir voda i kolku poveke capam jas sum izvodeneta.

3. slimy

slimy Популарен член

Здраво,

Како сте девојки изгубивте, ве нема од вчера?Изгледа сте подобро, се надевам дека така е.
    Јас не сум никако вчера цела вечер бев за никаде нон стоп имав напади од анкс, нон стоп плачев, ништо не можам да јадам повраќав и цело тело ми трепери се гушам.Пиев три пати на ден диазепам 2мг заедно со бедоксин ама не помага никако.И чај од кантарион ама веќе не знам што да направам, да се ослободам од ова чуство ;( ;(

Lale3 likes this.
  4. Lale3

Lale3 Истакнат член

zdravo silmy istoto mi e i na mene sekoj den toa pa toa me gusi li me gusi zaludno e sto ke pravime ?kako ti e gusenjeto ?

5. slimy

slimy Популарен член

Абе што да кажам катастрофа сум , цело тело ме боли нема сила за ништо не можам ниту да дишам ништо.Се уморив веќе со ова борба залудно е нема спас од ова.Прво се гушам во градите грлото ме стега па после ме стега желудникот и почнува да ме боли и повраќам , ништо не можам ниту да јадам.Исцрпена сум многу, немам сила веќе за ништо ;( ;(

6. Viki693

Viki693 Популарен член

Slimy i Lale dali piete nesto AD? , ako ste dovolno hrabri i ste odlucile da se borite po priroden pat, togash potrudete se da ne mislite na anks. tuku zanimavajte se so nesto drugo kolku i da vi e teshko probajte da gi otrgnete mislite i samite da se ubedite deka ne vi e nishto ...i mnogu mnogu fizicka aktivnost..ako drugo ne peshacenje i toa brzo odenje..da izleze od vas negativnata energija...eden od cekorite za nadminuvanje na ank. e da ne se samosozaluvate..tuku da ste aktivni vo nesto sto ke ve ispolni..Vi posakuvam prijaten ne ank. den ...

Lale3 likes this.
  7. Lale3

Lale3 Истакнат член

znaci viki toa i kazuvav i na slimy poveke od mene ako ima nekoj da se zanimava jas so moite tri kerki po doma ti kazuvam kolku i da ne mislis toa i ponatamu prodolzuva i se poveke i poveke te gusi znaci nevidena rabota ama toa e ke se tera nekako inace pijam diazepam bidejki dojam pa ke vidime ponatamu :)

8. Viki693

Viki693 Популарен член

9. persula

persula Активен член

Mene me interesira dali nekoja so anksioznost zabremenila dosega ,daj pesete zosto so ovaj problem se macime mnogu na forumov?pozdrav

10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Луѓе насмевнетемусе на ѓаволот во лице и речетему дека залудно се труди и си губи време на крајот сепак јас сум победник,кажувајтего ова зашто све што излегва од вашата уста има големо значење за оваа состојба.
    Persula секако дека има луѓе со оваа сотојба што имаат родено деца ,во тој момент повејке мислиш на детето што е во тебе ,и за тоа најповејке што го сакаме тоа е детето за него све ке избркам од мене па и оваа анксиозност која си заминува од мене ,па мора да го приfати поразот не се давам јас така лесно не го најдов овај живот на улица за анксиозноста да го земи туку така

vesnaplazma likes this.
  11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Здраво девојки ве читам редовно па еве и да ви пишам.За тие кои си ја имаат анксиозноста не земаат ад еве да ви кажам јас ги пиев 4 години и сега ништо не пијам освен лексилиум по потреба.Се чуствувам одлично.За персула и бременост и јас сум во таа каша не велам дека нема да се вратам на ад бидејќи знам дека ова поминува и се враќа,види на српски форуми хрватски ќе видиш колку има кои родиле а цело време биле на ад и тоа здрави прави деца.Ве поздравувам и бидете ми сите добро.

dunja and Lale3 like this.
  12. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Па има и неко АД кои се даваат во бременост...Секако доколку имаат повеќе корист отколку штета врз здравјето на мајката...

Lale3 likes this.
  13. taci1

taci1 Истакнат член

zdravo, ..ve citam podolg period , no nemam pisuvano odaamnaa ,inaku ako gi procitate postovite ke vidite deka jas sum od anksi feminkite so stas tuka |( ... e pa feminki, jas ja isterav bremenosta so anks, i pred da ostanam , imav anksioznost,ama posle so tekot na bremenosta se podnaamali , inaku ponekogas mi davaa diazepam, ama retko, inaku sega cerkami e golema, ima skoro 11 god. a jas sum anksioznaaaa...hm mnoguu god :?: .Sega sum na AD nekolku god, ama ok, e kako e bilo sega e bolje ;) pozzz i borete se :*

Lale3 likes this.
  14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Како ми сте девојки?! Јас од сабајле се разбудив со вртоглавици и со андреналин како да се имам напиено 4 кафиња...Значи ова времето веќе аман!!! Вчера шетав по куси ракави надвор лето беше,денес зима :@

15. gagic

gagic Истакнат член

od vremevo e glej kakvo e :worried:

16. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Navistina vremevo ne turi,ovie temperaturni razliki se sok za organizmot.Imav citano ili slusnato deka vo prolet i esen anksioznite luge najloso se osekaat zaradi preminot od edno vo drugo godisno vreme.Asega bidejki klimava se smeni postojano e esen i prolet pa zatoa i nie gi osekame tie promeni i takvo ni e i raspolozenieto.

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

знаам...Ама не изеде веќе... :sweat:
    И колку си бев арна последниве неколку дена :@

18. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

dali sum aksiozna ?na momenti mislam deka ne sum a posle nekoe vreme koga ke me fati taa trema toa bienje i gotovo znam deka sum i se taka mi se slucuva mn se nerviram si davam sama nadez se trudam ama ne mozam celosno da ja otrgnam od mene pa i ovaa vreme vrnezlivo samo sedi doma i misli na gluposti nerviraj se za djabe amam veke od tie negativni misli. :(

19. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

ne od site ne od sekoj od odredeni licnosti me faka kako trema i panika duri i na telefon so niv ne mozam da razgovaram mi se trese glasot i sigurno i primetuvaat deka mi e taka potoa koga ke zavrsi razgovorot se nerviram sto mislat za mene i se obvinuvam samata zosto sum takva sto mislat tie za mene bliski mi se oni(dali vi se ima sluceno ova)??,ne znam zosto ama porano ne bev takva sega se osekam deka se poveke se zatvaram vo sebe i nekako me plasi toa.

20. candygirl

candygirl Истакнат член

сега немам паники ниоту гушење сега имам само страв од се и сешто неможам нормално да функционирам од страв девојки дали и вие имате ваков проблеб и дали е ова непријтно чуство дел од болеста (ја така ја викам)