здраво јас сум нова на форумов и исто како сите вас патам од аксиозност, мене денски не ми е ништо немам никакви симптоми супер ми е мене нападите ми се случваат само навечер пр. ке заспијам и се разбудувам тогаш почувам да се препотувам да ме боли глава да ми лупа срцето на лекар сега за сега ми дадоа да пијам демитрин по пола само вечер и витамин Б6.На многу сајтови читав дека во тој момент крвниот притисок се покачува,а јас кога го мерам ми е низок јас до душа имам и низок притисок знае да се симне и до 60 со 40.Сакав да ве прашам дли и кај вас притисокот пага или се качува поздрав до сите
Асентрата почнува да делува после недела-две зависно до организмот... Јас пијам сеуште асентра и верувај дека месец два три од кога ќе почниш ќе ти биди најдобро до сега но за потоа треба и ти самата да си упорна бидеќи со текот на времето организмот се навикнува и нема да ти прават некоја разлика...
Jasminka masko sum inaku posto gledam zboruvas u zenski rod nema veze , sum piel caj od kantarion ali ne e toa toa mislam za mene nema nekoj znacaen efekt[/quote] jas se izvinuvam...na caevite im e potrebno podolgo vreme da deluvaat probaj pak pij redovno i samiot kazuvas deka apcinjata se na baza na kantarion i mislam podobro caj nego apce neli?jas vo posledno vreme gi zapostaviv caevite mi dojde malku poarno i se bataliv no nervozata nikako ne me napusta plus sega i detetomi e nesto nastinato i toa tesko mi paga samo privikuvam doma se kontroliram kolku mozam maz mi znae da me nervira i za inaet me provocira no ne im podlegnuvam na provociite kako nekogas koga ke svatam deka mozeme da se iskarame se trgam nastrana,koga mozam izleguvam ne sija cukam glavata kako nekogas a za da se smenam skros potrebno e vreme,eve eden mesec otkako prekinav so lekovite kako da mi se vratija simtomite no sega uspevam kolku tolku da se kontroliram i sama da se lecam tesko e no uspevam nekako...[/quote] A sto lekovi imas pieno , jas mnogu se mislev za risperidonot ama nikako da go pijam i ne sakam sakam bez hemija i eve se drzam nekako iznenaden sum od sam sebe ali si imam epizodi koa mi e loso
jas piev seroxsat od 10 mg tri meseci i na svoja raka gi prekinav so zeroxsatot na pocetokot piev demetrin eden mesec pododna go zameniv so lorsilan i tretiot mesec sedativite gi piev po potreba...seroxsatot voopsto ne mi deluvase celo vreme bev zasemetena,nezainteresirana noze i race potkinati nemav ramnoteza i zatoa resiv da gi prekinam pominav niz pekol strasni nesakani dejstva no izdrzav pominaa posle tri nedeli,se smeniv i jas malku poinaku razmisluvam no ne e toa sto treba da bide no se trudam ine se otkazuvam na lekovi ne sakam da pomislam ne sakam da gi pijam toa bese i uste edna pricina sto gi ostaviv i mislam dobro napraviv...poz
i jas mislam deka mnogu dobro si napravila, jas mnogu raboti procitav i forumi za rispiridonot mi bese strav da go pijam kakvi nesakani dejstva imase i toa e toa, sea sum sam na sebe so poddrska od najbliskite mora neka da se ide napred anks. ne moze da te ubie toa e najbitno so vikaat ali ti mislis deka nema da te ubie ama sepak e taa tuka ja cuvstvuvas , treba skroz da s trgne od zivotot za da pocuvstuvavs nekoe olesnuvanje , pozdrav se nadevam deka si pomagame so muabetive na sekoj tuka mu pozeluvam se najdobro ke izdrzime !! pozdrav
ne e lesno da se boris so ovaa bolest mene plus me fakaat depresii no podobra sum posle lekovite mozebi mi pomognaa mozebi sama si pomagam ne znam...ne znam dali imas semejstvo-deca za niv vredi da se boris jas imam tri godisno dete zdravje planiram uste edno za brzo vreme isto i toa e pricinata sto gi prekinav apcinjata,sepak zivotot e ubav ima ubavi raboti sto ne opkruzuvaat treba da znaeme da gi gledame i da im se raduvame....poz
24 godini imam masko sum imam devojka super mi e se ne znam zosto stanav anksiozen i na momenti i jas depresiven i mislam deka treba da sme srekjni sto uspevame da prepoznaeme simptomi na aksioznost i deka taka sme posilni i deka ke uspeeme ja iskreno nikogas mislamd eka nema da se napijam tableta protiv anks. ke uspeam site ke uspeat samo treba mnogu sila , pozdrav i sekoe dobro se citame na forum kako sme po nekoe vreme
Малку направив пауза на форумов ама еве пак осетив потреба да пишам на темава...некако пак се осекам лошо срцето ми прерипува многу често амааа многу пушам цигари знам дека не треба ама ете...не сакам никаде да одам и веке немам ни друштво а кога сум во друштво сите ги смеам до несвест а јас самата лошо си се осекам...по цели вечери не спијам а заспивам во 7-8 сабајле...а ако не сум спиена па толку лошо се осекам и баш тоа сакав да прашам дали има некој кој поради неспиење осека немир вртоглавица и како срцето да ке му излета од гради или само мене ми е така...ако има некој таков нека пише барем ке ми олесни малку...поз до сите
Мене ми се случува ако ме сепнат во сон или нагло се разбудам после да се осеќам неубаво и да ги осеќам тие глупави симптоми ете вчера ми се случи така и тоа не класични вртоглавици туку некое неодредено чудно чуство каоо некоја грозница цел оргнизам растресен и милслам во еден момент ќе се онесвестам ама на кратко и поминува а растрепереносто си пордолжува узас
Направив пауза на темава, ама еве да си кажам дека одлично се чувствувам веќе четири месеци.Одам на аеробик, се трудам да сум зафатена и сега пијам само депрозел по едно насабајле.Поздрав
Девојјккиии сакав да ве прашам нешто од искуство ако знае некој,јас веке 3 недели сум под терапија елицеа од 10мг,хелекс 0,5 мг и неурофорте витамините.Незнам дали е краток периодот за да ми делуваат ама јас од како еднаш бев на разговор со психијатар се осекам многу по ок и психички се осекам добро одкако почнав со апчињата,но два три дена ги прекинав хелексот со намера ај доста ми се да не се трујам само со апчиња,но вчера вечерта бев на кафе со друштво и се ми беше во ред се забавувавме,смеевме и наеднаш мене кога почна да ме стега нешто од нозе па нагоре,како да ме притиска некој во врат ужасно чуство седејки неможев да станам мислев дека ке паднам траеше 5 минути тоа како напад да го кажам и реков ај готово кога по 5 мин пак ме фати лелел коа ме фати страв ај шо не бев сама беше во ред али незнам самата помисла ме скина се осекав како да ке умрам си дојдов дома тресејки се се напив хелекс и прерастрвожена бев неможев да заспијам од што може да ми се случи тоа многу ми е страв за неколку дена сум на втор разговоро кај психијатарот но сакам и некое искуство од вас Ч)
Zdravo... Ajde i jas da napisam zbor dva za mene, odamna ne sum pisala poshto mi beshe dobro i super se osekjav se dodeka ne ostanav doma. Sega ne odam na rabota i povtorno sedam doma i anksioznosta pak mi se vrati. Sabajlevo stanav se bese ok piev kafe se bese vo red, zedov da gi mijam sadovite i odma kako da me zdrma nesto i povtorno gadenje vrtoglavici loshi misli da mi se mota niz glava lele pak li sto e ova ke se onesvestam li i red drugi stvari i odma si svariv caj i toa dve sholji ednata kantarion caj a drugata valerijana i eve sega sedam i pocnav da pisuvam na forumov. I imam primeteno stom me fati aksivo odma se pushtam tuka i dovolno e da procitam toa shto ste go napishale i odma mi pominuva i se osekjam poslobodna dali nekoj od vas ima oseteno vakvo nesto. Veke mi e preku glava od ovaa cuma taka da ja narecam od nea nemozam mirno da ziveam nemozam da se resam za vtoro detence sto mnogu sakam da imam vtoro dete a inaku imam 5 godisto since. Kako da go nadmineme ova cudo i dali nekoj go ima nadminato neka mi pise pozz do site.
jas iako sum nov na forumov tuka koga ke sednam i procitam ili pisam nesto imam nekoe olesnuvanje , ostaj gi caevite moja preporaka toa e placebo efekt caj kako caj nema nekoja golema uloga , trgni si gi mislite na strana okupiraj go mozokot so interesni raboti so znam citaj kniga , zanimavaj se so sinceto rece deka imas 5 godisno since mora da se nasocat mislite kon ubavi raboti , pozdrav se nadevam deka ke bides Ok
fala ti za sovetot ama jas mnogu panicam znaci pogolema panicarka od mene nema ......za se nesto mislam deka mi e iako znam deka sum anksiozna i bev na lekar se se ispitav i znam deka ne sum bolna jas prodolzuvam da mislam na toa.ke se poglednam vo ogledalo i si vikam leleee kolku sum bleda so nema vrska i si vikam lele sto mi e i odma kako nekoj nemir da pocnuva da mi seta po teloto i odma gubam apetit i racete i nozete kako da mi premalaksuvaat kako sto vikaat nozete gi osekam kako gumeni.i mnogu mi e krivo sto nikogas ne sum bila plasliva za nisto ne sum se plasela sega i sinceto da zakasla jas vikam lele zasto kasla sto mu e znaci popanicarka od mene neznam i dali postoi,a sto se odnesuva do caevite edinstveni se samo tie sto me smiruvaat,i nezz zasto izvesen period se e ok super sum i eden den toa gadno cuvstvo pak se vrakja
Ova kako jas da sum go pisuvala.Pogolema panicarka i plaslivka nema so ogledaloto vrace lele kolku sum bleda pa odma tahikardii omalaksuvam noze gumeni........od tolku mnogu raboti se plasev vo zivotov i poinaku gledav ama sega koga sum 8 mesec bremena gorda sum na toa sto go prebrodiv i svativ kolku ustvari sum hrabra.Sega mi ostana uste eden strav da prebrodam -stravot od poroduvanje
leleeee daj eve koj saka neka me add na fb pa nie anksioznite da si popravime muabet kostadinka bravo bash mi e milo sto si tolku hrabra i sto si 8 mesec bas se raduvam za tebe eve link od mojot fb pozzz https://www.facebook.com/aneta.kostovska.1