Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. lina.ina

lina.ina Активен член

leleeee denes t.s vecerva izlegov da setnam od desnata strana nesto me bockase i prethodnite denovi ama ne cesto..i vi vikam izlegov sednavme pa prosetavme po butici ubo se ..me bockase ama si vikam taka nesto mu kazvam na decko mi..pa tojmi vika da ne ti e slepo crevo menee ko me fatija paniki srceto tehikardija nozete preseceni ne pojdov brza pomos da se pregledam a od tamu me upatija na hirurgija doktorot mi vide mi vika nemas nisto ne planiram da te operiram znaci zamislete od bodezite si pomisliv slepo crevo mi e i paniki odma..ima li kraj ova ? gospod da ni e na pomos ..nz ostaj so primam terapija i na seansi odam ko da mi bese ok ama nekogas ne se izdrzva a vervajte kolku mnogu se trudam da mi pomini i ke mi pomini ke setam neka cuka srceto nozete neka se preseceni i red drugi siptomi..ama ete vecerva toa mi se dese ama pak sum hrabra isamouverena deka eden den ke pomiini ..ubava vecer na site ne se davajte :)

simona26 likes this.
  2. bile69

bile69 Активен член

Dobar den kako ste deneska jas ne bas dobro nervozno so glupi misli

3. simona26

simona26 Истакнат член

Исто и јас Биле, од сабајле размислувам за некои работи што се вели на длабоко и на широко, па си велам каков човек ке бидам после неколку години, ке излезам ли од оваа состојба во која се наоѓам, ќе успеам ли да имам деца и како ќе ги гледам и воспитувам со овие слаби нерви, абе си го оптеретувам мозокот со се и сешто ццц а и времево е ептен жешко, па и да сакаш со нешто да се зафатиш, да ги оттргнеш мислите или да отидеш некаде не бива. :@ А и плус во циклус сум. Абе се се собрало.......

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

I jas istoto si go mislam u pm

5. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Chitav, anksot se pojavuva kaj lugje koi imaat pretrpeno nekoj stres koj go vlechat so niv so godini. Dali sekoja od vas, mili moi ja znae prichinata poradi koja e padnata vo ovaa situacija? I da! Anksot sekogash gi napagja pozitivnite i veselite lugje, pred se onie koi sonuvaat !!! Ve sakam i gushkam... i ushte neshto... devojcheto koe pisha deka se plashi od samoubistvo da znae deka.chim se plashi od toa, nema shansi da go napravi toa, zoshto vsushnost se plashi.

6. Snowwhite990

Snowwhite990 Нов член

И јас мислам дека тоа е најдоброто решение. Имам пробано и со игнорирање на тие мисли, „ветувања“ и по некое време ќе ги заборавам. Се е во ред доколку не им обрнам внимание. Вчера зборував со една личност кој ми објасни дека нема потреба да се секирам за тие работи. Мислите доаќаат и си одат и не зависат секогаш од нас. Па така, на оние кои не вознемируваат не мора воопшто да им обрнуваме внимание.

7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Дечко ми веќе сериозно размилува за брак а мене коса ми се ежи.Го сакам најмнпгу на свет ама преплашена сум во врска за бракот.Како ќе се навикнам да живеам таму,што ќе правам,како ќе останам бремена,како ќе раѓам па како деца ќе гледам,немам нерви итн.Милион прашања.Потоа си викам ако секој мислеше толку никој немаше да го превземи овај чекор.А јас не сум како нив,посебен случај.Тешко се навикнувам на промени.Незз како ќе се изборам со ова,аа веќе работам на себе со позитивни мисли.

8. ivka-slivka

Srcka jas isto kako tebe razmisluvav, mene maz mi me pobara pred 2 godini bash koga neznaev shto mi se sluchuva. Na 22 juni godinava ja pravevme svadbata a tolku se plashev kako kje izdrzam guzva, pa crkva, pa matichno, vecherta restoran... trudna 7 nakaj 8mi mesec i ako mi veruvash, beshe PREKRASNO SE! Od toj den se opraviv prilichno, sega pak sum down poshto se plasham kako kje projde poragjajot i neli,'dali ke me fati panika, srce i red dr raboti. Opushti se, momentot koga kje imash vechno vetuvanje od sakaniot ke ti go smeni zivotot veruvaj mi.

chocolade and mal.ecka like this.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Веќе за стравовите за венчавка да не почнувам да пишувам,затоа што сум фобична од попови,гужви,нене не почнуван да пишувам за тоа.Јас дури несакам ни венчавка,ама дечко ми нема да остави така,знам.Ех само какви мисли имам.А навечер кога си легнувам си викам ајде што ќе издржам јас.Приврзана сум и дома со мојата фамилија,неможам да не си дојдам дома,да не си легнам на мојот кревет,ќе ми треба мнпгу време да се навикнам на оваа тема.Ама еден ден ќе замижам и ќе кажам ДА :D

10. natemila

natemila Популарен член

Oд сабајле и јас станав нервозна, прво бившиот сопруг не ми ја пусти елиментацијата,му ја блокирале извршители сметката, после моево немирно дете ме скрена. Јас се тресам, таа мамао дај млеко, мамо дај да јадам, ко за уште поголем стрес нејзинио татко и купи огромен базен и ми го тупна до горе со вода во двор, а јас се морам сама да правам. Дете ко дете запна да се бања, не можам да и речам јас неможам да те пазам има веке 6 години и почна веке да ми ја приметува мојава состојба. Па влеза јас очите отворени и со страв ја пазам а таа енергија невидена скока рипа и се живо по ред. Утре ке и купам мускули па барем нема толку да се тресам. А за мислите да не правиме муабет сега од 1 е Прваче, треба во школо да ја носам, па родителски па триста чуда, господ нека ми е на помош. Ама тоа е. ivka-slivka за порагајот воппшто нека не те плашииии, опуштисе скорсс, во докторски раце си, хаха а и да си немала никогаш проблем со анкс и паники таму ке имаш како и секоја жена. Немаше жена што не паничеше кога стигнувавме на ред за на бокс. Ја тогаш немав анкс не ни знаев што е ова, па имав тахикардија, па како ке биде што ке биде, и кога ме праша докторот како се викам и презивам јас му реков не знам, од кога ке се породам ке ти кажам. Докторот рече ова е нормална појава, ама не може ништо да ти биде бидејки сме тука еден куп доктори. Кога ке ти го дадат бебето во рацее, верувај ми дека на се ке заборавиш. :*

11. indijana29

indijana29 Истакнат член

Да ве прашам..Во моментот ја имам вртоглавицата..ако можете побрзо да ми одговорите...KAKVI VRTOGLAVICI IMATE???Jас матни..не ми се врти собата туку матно ми е во мозокот нз како да ви објаснам...немам рамнотежа и внатрешно матење во главата...ни игноил не ми помага..лелелле што ми е :(

12. ivka-slivka

Bash takvi vrtoglavici imav i jas, pred da pochnam so pomislata deka srceto ne mi e ok. Ke pomine, ne misli odma ke pomine.

13. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се трудам..И со вртоглавици се бањав..ете се борам не паничам..ама ова толку да ти е матно во мозокот..си викаш од каде произлегува..да не е случајно нешто друго..крвна слика добра ми е..сепак ти благодарам... :* :*

14. ivka-slivka

I da ja snimash glavata, i se da ispitash ti tvrdam deka bash se ke bide super. Tie vrtoglavici gi osekav 6 meseci sekojdnevno. Duri na rabota sednuvav na pod od shto mi beshe tolku matno vo glavata. Ke projde, samo trudi se da ne mislish na toa :*

dunja likes this.
  15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Вчера му го расипав роденденот на дечко ми :( многу ми е криво зошто заради оваа состојба имам упропастено и пропуштено многу нешта и ги имам растажено и разочарано луѓето кои ми значат ...

16. 30041990

30041990 Активен член

Zdravo ja sum nova na forumov ve citam redovno i jas sum anksiozna.Gi imam istite simptomi kako i vie
    strav,panika brzo cukanje na srceto,prepotuvanje i red dr raboti i losi sonovi pred menstruacija.Pa sakav da ve prasam dali vi se ima desavano i na vas da sonuvate losi sonovi pred da legnete na toa sto mislite da go sonuvate ili da mislite deka ste go sonuvale da vi se pojavuvaat razni sliki koga ke zatvorite oci losi misli .znaci vo posleden period jas se so toa boram niz se pominav i sega od period na period se macam so sonista :sweat:

17. natemila

natemila Популарен член

Уф аман денеска сум ко заспана, знаци јас ако почнам да се смирувам, мора да ми се случи стрес и јас пак да сум за никаде. Вчера викам ај да одам баба и дедо да ги видам, дедо ми му се слоши само што не умре, одма со брза помош во болница и мене толку ми требашеее. И денеска сумм утепанаа :(

18. bubic.k

bubic.k Популарен член

И мене тоа ми се случуваше неможев да спијам се будев неможејќи воЗдух да земам а потоа неможев никако да Заспијам и така будна до сабјле . Сега да не се заречам ама добро апијам , пијам хелекс од 0,25 пред спиење и маточина . Ќе помине и тој дел верувај . Само храбро :D
    НАТЕ тоа само животот не тестира колку сме издржливи . Дедовците и бабите се слабост на сите нас . Баба ми почина пред три месеци ама џабе јас сеуште неможам да фо прифатам тоа и уштеповеќе ми влијае на состојбава. Ајде биди среќна што дедо ти е жив и те молам подарини една голема насмевка :)

natemila likes this.
  19. natemila

natemila Популарен член

Хаха преживеа :D вечер ке одам да го видам. Иначе сабајле си купив и чај од Валеријана па да види ме дали ке делува нешто :) А од вечер ке почнам и да скокам на јаже хаха, малце да бидам активна, се улежав се ме боли. И ако после ова немам подобрување ке си одам на психијатар :D

bubic.k likes this.
  20. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Aj da ckrapnam i jas malce :) toa so vrtoglavicite i jas go imam kako matno vo glavata mi e ne tipicni vrtoglavici ama si pivnuvam po edno heleksce i pominuva.E sega imam problem so prepotuvanjevo non stop se prepotuvam sto mislite od anksot e ili mozi nesto drugo da e??? Pozdravce do site i brojov na postovi,mislenja da stagnira rekord imame so nasava tema.i da se izvinam od mobilen pisuvam