Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. deskarada

deskarada Форумски идол

Не одам на психијатар, бев пред 2год, и кажав тогаш као што, и одма ми пиша апчина Хелекс, не ни позборува со мене, не ни ми даде некој совет...не ги зедов јас тие апчина, не планирав да ги пијам. Понекогаш пијам само Б6, друго ништо....верувам во себе се надевам дека некогаш ќе бидам подобра :)

2. deskarada

deskarada Форумски идол

Да не сме на истата свадба :lol:

be.positive likes this.
  3. lejlla

lejlla Популарен член

И мене еве неколку дена градите ме стегаат, ме боцкаат, не можам дури и да се издишам, но јас тоа го прифаќам, знам што е и не паничам воопшто, знам дека за брзо ќе помине. Само прифатиги симптомите затоа што знаеш дека и ти се од анксиозноста, а срцето фалс Богу дека е во ред! ;) поздравче

4. Megannn

Megannn Истакнат член

Анксиозноста ми се појави пред 7месеци.
    Дотогаш бев едно многу позитивно девојче постојано со друштво, со желба за излегување,шетање,журкање..
    И наеднаш цел живот ми се промени.
    Кога и да излезам надвор имам вртоглавици,главоболки,незнам кај се наоѓам, мислам дека во секој момент ќе се срушам на земја.. Често помислувам и на најлошото, само мала вртоглавица да имам јас си измислувам болести и мислам дека нема лек и дека уште сега ќе си заминам |( Најсигурна сум дома, ретко излегувам, а со тоа уште повеќе си ја влошувам ситуацијата :(
    Јас стварно незнам како да си помогнам!

Деновиве чувствувам пецкање и тапа болка во пределот на срцето, како нешто да ме притиска, навечер дури и неможам да спијам на лева страна.. Дали е ова некој симптом од глупиот анкс ?

5. doki55

doki55 Истакнат член

Сите кој сакаат да ја прочитат книгата panic away може на гоогалот да ја побарат вака panic+away+-+prevod+(pasword+panicaway613 и кога ке ви побара шифра впишете panicaway613 Се надевам ке ви успее Прочитајте ја супер книга Поздрав Заборавив да ви казам дека кога при пребарување ке ви се појават резултатите одете на вториот избран резултат каде сто писува http://www.alternativa-forum.com и на средината на страницата напишано од КОЈОТ043 има знак za programot Adobe Reader i nazivot na knigata Kliknete i ke se otvori

mal.ecka likes this.
  6. doki55

doki55 Истакнат член

Blagica наједноставно нека пие Магнезиум директ подолго време Бучењето ке исчезне Но подолго време Поздрав

7. natemila

natemila Популарен член

Имаше еден период кога и мене ми се тресее рацете, и не да беше видливоо :D хаха сите леле што ти се тресат вака рацете, а мене тоа ми создаваше уште поголема паника. Денес страшно ме боли глава и имам вртоглавица, а треба и да добијам. Се надевам дека наскоро сите ке бидеме добро :*

8. anichka94

anichka94 Популарен член

Дали некогаш ви се случило како да чувствувате низ телото рацете да ви поминува некоја струја...онака интензивно како некој нерв да ви шета по телото.?

9. lejlla

lejlla Популарен член

Ако не сакаш лекарства и психијатри и имаш такви панични напади на секаде и често, побараш некој добар психолог за да си поразговараш. Позз

deskarada likes this.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

doki55-Фала ти за инструкциите,ја сметнав и јас книгата па ајде да читаме :D

doki55 likes this.
  11. be.positive

be.positive Истакнат член

Хахаха, ако сте на иста свадба убаво да си поминете. Па тешете се ако треба :lol:

deskarada and ivka-slivka like this.
  12. anichka94

anichka94 Популарен член

Јас така бев на свадба ова лето во друг град,во едни планини испикано местово...
    Леле си реков овде ништо не ме спасува.
    На почетокот ме фати голема паника,ама потоа алкохолот си го направи своето.
    Се изнаиграв и супер си поминав.

13. pili

pili Активен член

zdravo na site ve molam za pomos ako nekoj imal isti problem kako mojot.Veke podolgo vreme patam od anksioznost i panicni napadi,odam na psihijater i pijam tableti lorsilan.Poslenive dve godini mi e podobro upeav i lorsilanot da go namalam od 5mg na 1mg dnevno,mojot problem e sto pred 4 meseci zaminav vo stranstvo i sega za nekolku dena treba da si se vratam vo Makedonija no pred dve nedeli mi se vratija istite simptomi imam vrtoglavica mislam deka sekoj moment ke se onesvestam po celi denovi samo si placam celata se tresam od vnatre glavata me stega nesmeam nikade da izlezam mislam deka ke padnam.I sto e mi e najtesko samo na toa mislam kako ke izdram na avion sto ako me fati panika sto ako mi se slosi neznam sto da pravam ve molam ako nekoj imal nesto vakvo neka mi pise blagodaram :(

14. doki55

doki55 Истакнат член

Pili ако е за утеха знај дека од тоа никако нема да умрес Сите симптоми се команда на умот а ти покушај да мислиш на убави работи кој те направиле срекна во животот а најповеке заинати се со мислата дека можеш и за инает на анксот ке успееш да леташ со авион и многу други работи да правиш Немој да се плашиш тоа е состојба на умот кој го контролира телото Затоа сконцентрирај се на убави нешта Поздрав

guzi and pili like this.
  15. pili

pili Активен член

doki55 ti blagodaram mnogu za utehata,toa i pravam probuvam da mislam na ubavi nesta ama nemozam site misli mi se nakloneti na loso i nikako nemozam da prestanam da mislam na toj let so avion neznam stvarno neznam mislam deka ke poludam

16. doki55

doki55 Истакнат член

Pili мислата е утепувачка работа Но замисли во авионот летаат и мали деца бебинја и кој уште не и речи си зар нивните животи се помалку вредни од мојот Влкучи ја сета енергија за опстанок и постепено истерај го стравот зошто тој е причина за сета промена и психичка и физичка Мисли дека на некој му е пострашно и секој успева да опстане на свој начин Со инает можеш да се спротиставиш и едноставно речи дека мораш да леташ како што мораш да дишеш Биди храбра и дружи се со весели и позитивни луге кој ке ти внесат сила и самодоверба Поздрав

17. Oli24

Oli24 Истакнат член

Dali se ova simptomi na anksioznost i panicni napadi
    -strav i bes prosledeni so vikanje i ligavenje
    -nesonica i strav da se zaspie
    -gubenje na interes za raboti koi porano ve interesirale
    -gubenje interes za licna higiena
    -mrzovolnost

18. doki55

doki55 Истакнат член

Poveke bi rekla deka e period na klimaks

19. lejlla