Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. be.positive

be.positive Истакнат член

Луѓе, јас мислам дека хелексот успива зависно од дозата. Значи јас кога пиев ми се спиеше и никако не се будев во текот на ноќта. Инаку занемари ги симптомите, чувствата, ти ползи или не и терај си со обрските. Мислам дека само така најбргу ќе ја истераш од себе анксиозноста. Поздрав

2. pili

pili Активен член

Dali zuenjeto I pritisok vo usi se isto simptomi na anksioznost I, panika

3. alehandro

alehandro Истакнат член

од кога го намалив серохсатот сум мн подобар,ама синокоа ми се случи нешто чудно.сум заспал пред ТВ и некаде кај 1 станав за во соба да легнам.и таман легнав бев како пола заспан почна како снагав да ми се здрвува искрено незнам дали во сон или јаве заспи разбудисе правев како кошмари ,знаете она кога сте заспани а не сте така еден саат и потоа сум се успал и сега сабајлево се мислам што беше тоа.а јас како голем аналититичар за се се факам.пишете.поздрав

4. deskarada

deskarada Форумски идол

Уште од сега ме фајќа паника, тешко дишам, и само ми се вртат црни мисли, а вечер сум на свадба, не ми се оди заради глупава анксиозност, не знам како ќе ја поминам вечерта, како ќе издржам, маки :@

5. bubic.k

bubic.k Популарен член

пробај да се смириш,ако има потреба написе едно апче пред да одиш и верувај дека нежа да се случи ништо.. ќе си поминеш најубаво ! :* :*

deskarada likes this.
  6. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Не знам дали прашањето е за тука, ама не знаев каде да го сместам. Ми иде вчера дечко ми на гости и ми кажува дека ноќта се разбудил наеднаш (како некој да го дигнал) и пред него имало невеста и му се смеела. Јас прво се изнасмејав, мислев се шали со мене, ама кога го видов дека и тој е исплашен, ми се стемни. Вчера и денес цел ден ме фаќа паника, се нервирам. Ноќеска кога си легнав, а ептен ми се спиеше, наеднаш почна да ми станува топло, да се потам, а пулсот гарант ми беше над 150, пошто срцето си го осеќав низ целото тело.Цела ноќ буквално го поминав со едно око отворено. Сум читала по страни дека на луѓе им испаѓале вакви работи, ама од близок не бев слушнала. Цел ден црни мисли ми се мотаат низ главата. Инаку сестра ми е трудна, уште малце ќе влезе во 9ти месец и ми е страв за неа. Во соновите верувам, бидејќи 1 месец пред да почине татко ми, скоро секоја ноќ сонував како тој умира и пак оживува или како станува од ковчегот. Не знам како да се справам со ова, не знам со кого муабет да направам, пошто сите луда ќе ме направат. :worried:

7. pili

pili Активен член

Kolku lorsilan od 1 mg smeam da ispijam za 24 casa ako znae nekoj ve molam pisite

8. Viki693

Viki693 Популарен член

види во упатството најдобро ти пишува мислам дека може 2*1 до 3*1 максимум под услов да не пиеш и некои други слични, и немојте лорсилан, кој ти го препиша???? тој е многу ефективен но се пие на кратко време (15-тина дена) или евентуално по потреба, во ситуации кога анкс. е многу на високо ниво да може пациентот да се смири, инаку тој ствара голема зависност за кратко време и треба да се избегнува....

дали пиеш АД???

9. pili

pili Активен член

Jas piev I do 5,pa go namaliv do 2 a veke go pijam 3godini I mi go prepisa psihijatar no ovie denovi anksioznosta mi e pojacana I sum vo panika bidejki treba da patuvam zatoa za vreme na patuvanje bi sakala da zemam poveke,drugi tableti ne pijam nitu antidepresivi

10. Viki693

Viki693 Популарен член

Pili bash me cudi koj psihijatar ti gi prepisal?????? Lorsilanot se dava dokolku drugite poslabi lekovi nemaat efekt, a i ne sekoi na sekoj isto mu deluvaat.....mislam deka treba da pobarash i drugo mislenje....namaluvaj go poleka lorsilanot...i dokolku ne piesh drugi lekovi.....pij redovno caevi, od kamilica, lipa....kantarion.....i morash da pobarash drug psihijatar malku so psihoterapija da te nauci kako da se spravish i da ja prifatish anksioznosta, koga ke se naucish na toa taa poleka i ke si zamine....

3 god. lorsilan e dosta dolg period????? sega morash poleka no so lekarska kontrola da go isfrlash.....doktorot najdobro ke ti kaze kako i sto...

pili likes this.
  11. indijana29

indijana29 Истакнат член

пили вака...ајде стигни до мкд...но ти препорачувам да не го пиеш лорселамот..мн време е тоа и се чудам како не ти го смениле до сега..мислам не се чудам и мене така ми направија...мн лошо поминав со него..тој е мн јак премногу..помага ама 3 год премногу..имам искуство со него...кога сменив др се чудеа...значи луге против лорселамот сум...од искуство ви кажувам...15 дена и ништо повеке...прејак лек е... тој прави мн зависност....мораш да го смениш..сите праваат ама си има шема... и не се врзуваме за еден...

pili likes this.
  12. minaninana

minaninana Активен член

Пили прочитај ја паник авеј ако ништо друго ќе ти помогне да разбереше дека стравот кој го чувствуваш е нереален и дека секој мисла што ти се врти низ главата нема да се оствари , меѓу другото има и поглавје страв од авион мислам дека малку од малку ќе ти го олесни патувањето.
    Сега за мене да прашам пијам серокасат години после намалувањето сите симтоми се вратија па пак ми ја зголемија дозата е сега работата е што сватив дека дел од симмтомите никогаш уставри не ги снемало ама тогаш тоа не му го препишував на анксот мислев дека ми е навистина лошо па прашањето е :
    Неделава имам закажано на психијатар да барам ли промена на терапијата или ...?
    поздрав

13. pili

pili Активен член

Minaninana kade mozam da ja najdam taa kniga

14. lina.ina

lina.ina Активен член

Znaci po muabetite svativ deka siptomite po namaluvanje na dozata se vrakaat i toa so pogolem intezitet ..dali nekoj koga gi namalil t.s gi otkazal lekarstvata bil ok i dali nemal poveke siptomi dali se otarasal od sostojbata ili povremeno se vraka pak i pak..heleksot kolku vreme treba da go pies za da ne stanes zavisen vikaat deka i od nego se stanva zavisen ..pozz ubav den :*

15. minaninana

minaninana Активен член

16. elisabeta

elisabeta Популарен член

lina.ina јас една година пиев терапиаја Асентра кога ја прекинав не ми беше баш сјајно се трпеше некако ,но после седум месеци ми се врати со голем интензитет и плус депресија неможев да функционирам нормално.
    пили книгата јас ке ти ја пратам пишими имеи во ЛП.

17. Viki693

Viki693 Популарен член

Kaj site e razlicno, se vraka ako ne e izlecena sostojbata, dokolku se nadmine sostojbata covek stanuva duri pocvrst, namaluvanjeto mora da odi postepeno dodeka da se dojde do 0 apcinja, i posle toa eden period 1-2 meseci pijte na prirodna baza valerijana sirup i caevi i nea postepeno ja namaluvate do 0 -isprobano...

a da nema zavisnost od bendozijati obicno lekarite gi menuvaat na 2-3 meseca no mora so dogovor so lekarot...

18. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Здраво феминки . Јас решив да преземам нешто со аксиозноста на маж ми бидејќи тој си тера по негово. Сакам да му закажам средба со психолог. Се рапрашав кај нас нема некој добар психолог,па ме интересира дали имате да ми препорачате добар психолог во Скопје. Колку средби отприлика треба да има и колку ќе кошта :D поздрав

19. pili

pili Активен член

Ja dobiv knigata I veke pocnav da ja citam se nadevam deka ke mi pomogne barem za ovoj let

minaninana likes this.
  20. persula

persula Активен член

Zdravo dali vi se javuvaat od anksot kako tahikardii i aritmii na srceto i dali e toa opasno,mene na periodi go osekam kako da me bockkaat igli okolu srceto,pa nekogas osekam kako preripnuvanja na srceto i mn mi e srav ,dali nekoj gi i ima ovie simptomi i dali pravel eho na srce ,zosto mene mi e strav da odam .Ve molam za sovet.pozdrav do site