Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. valeri31

valeri31 Активен член

Neznam kako se osekate vie jas vi posakuvam pozitivnost i dobro raspolozenie,jas deneska pominav niz poveke sostojbi,znaci od sabajle me pritiskase vo gradite gradnata koska i po malku osekav bolki vo grbot vo pleskite levo i desno porucek tolku se intenzira taa bolka vo grbot sto mi stvara uzasna nervoza se napiv ednl analgince ,masaza nema soprugot e na pat :)ova vreme ne odi vo prilog na anksioznite kako nas,vaka jas imam strav odnosno opsesij od merenje pritisok fakticki si go meram po cel den odkoga vo septemvri pri eden panicen napad pojdov kaj maticniot bev vo blizina koga mi se slosi i mi bese 150/100 od togas na dva pati se trgnav od aparatot no zavcera pak pocnav isto pri pregled maticniot mi izmeri 150/90 e sega koga mi go meri drugiot doktor zamenata mi e normalen 120/80 mozno e rece maticniot da e refleks na toa sto mi se sluci togas koga mi go merese pokacen i sega a treba da mi meri toj op pokacen ,drug da mi meri ok,doma normalen ,ima li nekon slicna opsesija ili slucka ?!?!

ovladuvaat vrtoglavicite vo ova vaka toplo promenlivo vreme mi rece i maticniot
    ,e sega jas i

2. valeri31

valeri31 Активен член

Kako ste? jas sakav da ve prasam dali nekoj kako mene ima opsesija da meri postojano pritisok,jas se macam od septemvri so ovaa opsesija otkako maticniot vo edna konfuzna i vozbudena sostojba mi izmeri 150/100 iako posle toa vodev dnwvnik i merev redovno bese ok,jas produziv da se opsednuvam,taman podzaboraviv u go trgnav aparatot pred nekoj den isto maticniot mi meri pritisok 150/100mi meri doktorkata po pola saat 120/80 e sega veke pak sw opsednav iako doma e normalen,dali ima nekoj kako mene opsednat so merenje pritisok ?!dobra i mirna nok na site :)

3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Девојки и јас се соочувам со сличен проблем :(
    По цело време, а особено во текот на ноќта мене ми се вртат само некои лоши мисли,само некои филмови си правам, што ќе правам јас кога ќе починат татко ми и мајка ми (кои се постари, а јас единка ), како ќе го надминам сето тоа :(, што ако јас никогаш не се омажам, што ќе правам сама во животов. Понекогаш посакувам да умрам ;(
    Неможам да заспијам до 4-5, а за станување 2-3 најрано и кога ќе станам сум преуморна, како воопшто цела ноќ да не сум спиела. Сонувам многу. Некогаш некои несватливи сонови, чудни, многу чудни, некогаш кошмари имам по цела ноќ :( .
    Многу сум нервозна, се ама баш се ме нервира, се карам со сите (најмногу со мајка ми и баба ми ) Во такви ситуации, најмногу ми е жал за мајка ми, кога ја гледам дека се нервира повеќе од мене, и ќе седне до мене и ќе ме теши ;( . Во тие моменти почнувам уште повеќе да плачам, што знам дека се нервира, што се би направила за јас да сум среќна :( .
    Излегувам со друштво што навистина знаат да ме насмеат, и да се смеам, ама во мене пак истото ми се случува. Тонам, Патам ...
    Татко ми пие малце повеќе алкохол, но не често . И кога ќе го видам поднапиен и јас толку, не можам повеќе да трпам, се затворам во соба и плачам ;( . А незнам причина зошто плачам , значи тој нит се развикал на некој, нит ништо , се си е во ред (само што малце повеќе зборува ]:) ) и кога ќе ме виде мене како плачам и јас ќе му кажам одоклу зошто , тогаш ќе почне да ми вика како тоа не е моја работа, како да си гледам јас за мене и ќе се вмеша и мајка ми и тогаш настанува хаос. Мислам дека додека татко ми не престане да пие алкохол, јас нема никогаш да се смирам..
    За ова имам само со мајка ми разговарано, но не знае многу да ми помогне, па сакав да слушнам и ваши совети

Се изнапишав реферати и подзабегав од темава, се извинувам :*:*

4. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Мила, мислам дека секој потајно стравува од ова - дека ќе остане сам. Целосно те разбирам бидејќи и јас сум една, немам браќа или сестри. Родителите ми се разведени, со машкиот родител ретко контактирам(по своја желба) а ја имам само мајка ми. И секојдневно му благодарам на Бога за безусловната љубов и внимание кои ги добивам од неа и се молам да биде дел од мојот живот уште долго. Но, понекогаш во животот има и помалку убави моменти и треба да го прифатиме тоа.
    Не знам колку години имаш, претпоставувам дека си млада. Пробај да уживаш во животот, не е лесно доколку имаш анксиозност, но не останувај на статус кво. Верувам дека ќе си најдеш човек кој ќе ти биде поддршка во животот, за сè има време. Баш кога најмалку очекуваш, среќичката ќе ти тропне на вратата.
    Колку време се чувствуваш вака? Што мисли мајка ти за идејата да посетиш психолог? Ете така, да си направите еден разговор, може ќе посочи некои работи кои ти се пред очи а ти не можеш да ги согледаш - колку е убав животот. Пробај, може ќе ти биде подобро.

5. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Имам 21 год. Вака се чувствувам месец-два, и предходно сум имала денови што сум се чувствувала вака, но брзо поминувало. Сега незнам што ми стана :(
    За психолог и мајка ми ми вика да одам, да поразговарам, но незнам, на моменти имам толку многу сила , што сум сигурна дека се сама ќе решам, дека нема потреба од психолог :( .
    Фала ти тебе мила за одоговорот, навистина колку-толку ми помогна .

:inlove:

monka_bonbonka likes this.
  6. lina.ina

lina.ina Активен член

Valeri 32 cekam da mi kazes za od sk toj li bese taa nz so pomagala so bioenergija ako sakas pisi inaku so toj od pp se slusnav nz so da praj kaj da odam mi zdosadi si rekov uste na kineski tretman ili so bioenergija da se proba sto mislite ?pozz i ubava vecer :*

7. doki55

doki55 Истакнат член

Lina.ina jas licno ne veruvam vo taa bioenergija no ako mislis psihicki deka ke te smiri a toa e samo sugestiha probaj pa ke kazes Inaku dodeka sme depresivni i bez zivotna energiha vo sebe ke se cuvstvuvame site taka glupavo i izgubeno No sekoj se nadeva ajde ke pomine i se ke bide vo red

8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Denes cel den sum po gosti a od utre pak so vezbi prodolzuvam nemie bas kako sto treba depresii me fajkaat ama pak ja vikam anksioznosta na dvoboj ne se predavam:punch:

lejlla likes this.
  9. natemila

natemila Популарен член

Јас сум цел ден супер, ама сега ко ме здрма некој напад од нигде ниаде. Ххаха мавнав еден дијазепам и сега ке гледам тв :)

10. dzuls

dzuls Истакнат член

Zenski da ve prasam. Sabajlevo mi se desi nesto sto ne mozam da si go objasnam, bev na seminar I dodeka zboruvase profesorot jas osetiv kako nesto da me strese od zemja slicno na zemjotres prviot pat osetiv gleam nikoj ne reagira I posle pet sekundi istoto me strese edno 3 sekundi pak nikoj ne izreagiral od 40 luge vnatre
    samo jas li osetiv si rekov aj da ne panicam cekav da se zavrsi I
    koleskite gi prasuvam mi rekoa deka
    nisto ne se desi I mene mi teknaa posto dobra bev dve nedeli ova da ne mi e nekoj nov simptom ili nesto zdravstveno vi se ima li deseno nesto slicno?

11. natemila

natemila Популарен член

Не се секирај сигурно е од анксов. И јас бев добра, и прееска одеднаш. кога рече ми се тресат нозете,не можев да стојам и одам. Одвај незнам ни сама како ја избањав малата, се напив еден дијазепам и дури сега малце се смирив.

12. dzuls

dzuls Истакнат член

Kako samo taka odednas od nigde napaga Nate poslediot period si super I jas sabajleto super bev od so bev preokupirana nemav vreme za losa misla nitu mi bese loso odednas Samo kako da me strese zemjotres I ocekuvav nekoj da reagira nz vakvo nes prv pat mi e

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Не плашисе мене така ме тресе како земјотрес и со години ми се случува од анк. е како под нозе осеќаш да те тресе

14. Inhume

Inhume Популарен член

Оф колку само сакам да се ослободам од таа анксиозност. Седам и оддеднаш почнувам одвнатре да се тресам и да ме фаќа паника, го слушам срцето колку забрзано ми чука, пулсот се побрзо и побрзо , се гушам едвај и плунката ја голтам. Многу лошо чуство, многу :(
    Ги мразам вртоглавиците и гадењето што го чуствувам, колку повеќе мислам толку повеќе се плашам. Само сакам да легнам да ги затворам очите и да заспијам за да не го чуствувам ова. Многу ми е тешко, полудувам.

15. 30041990

30041990 Активен член

Ja denovite custvuvam kako nekoja zasamatenost i kako da nemam ramnoteza priodenje i koga stoam kako nesto da me butka da me ljulja a i osetiv koga sum mn napnata i nervozna me pritiska onaka pomalku odozgore na glava na sred ili me pece me zeze bev pred pms a vcera dobiv dali vi s eima desavano i na vas taka

16. dzuls

dzuls Истакнат член

[QUObased "elisabeta, post: 2234982, member: 59235"]Не плашисе мене така ме тресе како земјотрес и со години ми се случува од анк. е како под нозе осеќаш да те тресе[/QUOTE]

Da pod noze bas onaka kako zemjotres da pomina tolku realno duri osetiv kako od stolceto da se pomrdnav si mislev tolku li drugite ne osetija...

17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Da pod noze bas onaka kako zemjotres da pomina tolku realno duri osetiv kako od stolceto da se pomrdnav si mislev tolku li drugite ne osetija...[/QUOTE]
    Срцка куќата ми се превртувала по неколку минути и зидовите ми се нишале и чекав да паднат на мене...помина........

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Денес да се пофалам рано станав:) ,и незнам точно како се чувстуввам ,некако како д ане сум тука ,ама знам дека ке помине и пак ке се почни со нормалниот животец.

Zafirovski likes this.
  19. natemila

natemila Популарен член

И јас сум иста, како да не сум тука. Ама се надевам дека ке помине :)

elisabeta likes this.
  20. lejlla

lejlla Популарен член

Se ke pomini, nekni tolku mi bese tesko sto ne mozev da zboruvam, ama pa zatoa denes sum si SUPER :D

elisabeta likes this.