Здраво феминки. Подолго време ме немаше да ви пишам ама тоа не значи и дека не ве следев. Како што можам да забележам многу се зголемил бројот на нови членови во темава што не ме радува, но тоа е што е, па со заеднички сили ке се потрудиме да надминеме колку толку..... Ееееее сега јас малку да ви се пофалам и да се оправдам зошто ме немаше толку време, имам прекрасна вест која мојот живот го смени и се надевам ке биде уште подобар.... бремена сум . Сега имам огрооомна причина да се борам и верувам дека ке успеам. Анксиозноста уште е присутна ама не многу, сеуште со одредена доза на страв одам на прегледи, ама кога ке си го видам моето мало срценце на ехото се ми поминува. Не можам да ви опишам колку многу сум срекна. Засега толку од мене се надевам дека ке можам почесто да ви пишувам. Поздравче до сите и бидете силни и упорни верувам дека ке успееме. *hug:
Da jas isto se cuvstvuvav.i sega dodusa ponekogas se cuvstvuvam taka no tie mislite koja sum jas...seuste gi imam.da se nadevame deka so tekot na vremeto ke isceznat
ole0204 знам низ што поминуваш исто и јас не ја знаев смислата на животот но се спасив од тоа,значи смислата на животот е самиод Бог сите тука на земјава сме да го славиме имато на Бог то значи да ја шириме љубовта добротата да живееме за љубовта значи запамти дека живееш за љубов ,почни да учиш од евангелието ке те изведе на прав пат не дозволувај животот да ти помине спиеќи ,ке се робудиш и ке се ослободиш од многу прашања кои ни ги наметнува самиот ѓавол поготово на нас анксиозните ,запознајго Бог живејго животот што тој ти го крои а не од лукавиот кој сака да не доведе на дното ,само оној кој сака може да се спаси преку Бог ништо со сила неможе
А пред некој ден помислив на тебе, прво честитки за бебетоооо, анксот ке го снема и ке бидеш супер Ке бидеш уште по срекна кога ке го земеш во рацее малото сонцеенцаа ПОззз и убава нок
E vaka feminki predhodno imav pisuvano za toa kako se plasam od avtopati deka od strav edvaj odlucuvam I do ohrid da se vozam zatoa sekogas sakam so avion zatoa sto so kola ili avtobus mislam deka nikkgas nema negde da stignam I toa mi se panicni mislii e problemot e se sto se plasam I od avionn za razlika od toa sto uzivav vo avion da se vozam, sakam da odam vo milano I si mislam stoo ako se sluci nekoja nesreka nedaj boze da se srusi avionot? Ste imale vakvi misli ? Da pomislite deka toa ke vi bide posledno patuvanje? Vakvite mislii me vrakaat od namerata mn sakam da odam a mi e strav da ne napravam pogresen cekor koj ke me cini zivot neli kako velat ako ne ti saka stomakot nemoj toa da go napravis uhh ve molam nekoj ako bil vo slicna situavija neka napise :/
Дечки во сабота конечно закажав да се видам со еден дечкоо. што викате да одам ? Ххаха и да си паничам
elisabeta toa e ona najmnogu sto go sakam,ne znaes kolku pati mojata molitva bila "gospodi te molam vdahnovi go svetiot duh vo mene" Mnogu posakuvam da sum dobra licnost,polna so ljubov i razbiranje za drugite i pred se da veruvam vo boga no nazalost mislam deka ne gi poseduvam tie osobini sto mnoooogu mi smeta bidejki toa e ona kon koe se stremam vo zivotot bidejki smetam deka toa e edinstvenata smisla na postoenjeto na covestvoto,no sto da pravam,TOA e nesto sto treba da ti dojde od vnatre i TOA ne e period,ne e promenlivo tuku ostanuva zasekogas kako taka da si roden,NELI SUM VO PRAVO????
пред некое време пишав и никој не ме рецна изгледа сум единствена со овие глупави мисли дека може да изгубам контрола и да повредам некој а сама живеам со мајка ми и уште кога ке слушнам на вести или на интернет тој вака направил тој така направил... одма паникимногу сум исплашена многуу
Ехх колку пати сум имала такви мисли , да многу се застрашувачки но не ти можат ништо.. Почни да одбегнуваш вести и црни хроники на интернет.. едноставно исфрлиги од животот и не им обраќај внимание.. јас веќе не гледам такви работи избегнувам и некој вознемирувачки филмови а хроники посебно ... пробај возджисе недела дена после тоа ќе се навикнеш и ќе ти биде мнооогу подобро .. Верувајми , сум била во состојба кога сум ги држела рацете прилепени една за друга препотувајќи се од своите мисли .. но одкога почнав да избегнувам такви ствари стварно сум поопуштена... Пуштиси некое новогодишно филмче,свариси чајче ... имаш подршка од мене , од сите .. извини во името на сите шо не сме ти возвратиле на мислењето... Те гушкам силно и што и да треба пиши
Иванааа колку време се мачиш со овие мисли и ништо не се случи нели? Па прифати ги и ке изчезнат. Нели најде работа ? Почна а одиш и беше добро? Акде пиши ни
ухх добро е се појавивте... ми олесна да подолго време ги имам мисливе а ми е појавија пред околу една година кога гледав на нет црна хроника и од тогаш избегнувам... знаете колку сакав хорор филмови а сеа немааа шанси ни да помислам.. да работев и ништо пак си останав дома... и откако останав дома мислам дека ми се појавија мисливе... замислете од чиста мира помислуваш како ке ја повредиш мајка ти бооог да чуваа... искрено се надевам ќе исчезнат а вас ве бакнувам и гушкам фала ви на поддршката и одвоеното време мноооогу. ми значи*l:
Да одиш и да блеснеш најмногу што можеш, до степен момаκот да го фати паниκа и да му се сплетκа јазиκот κо ќе те види... Глеаш на κρај испадне он збоρ да не може да κаже цел дејт, мх!
Ивана ај процитај го ова http://psihologija.com.mk/opsesivno...tvo-i-vistinata-za-nego-koja-kje-ve-iznenadi/ и после пиши важи. И ке видиш дека и луѓето без анкс некогаш имаат такви мисли, но на нив им се смешни. Добра нок
Со здравје да си го носиш бебушот и верувам дека анкс ќе исчезне со тек на време...пишувајни како ќе бидеш,јас се плашам да останам бремена со анкс а ти ќе ми бидеш поддршка
ајде малечка нема страв дај боже ти да бидеш следна ... @simona26 честитки од се срце .. @natemila овој пат има да излезеш и А да речиш., нема веќе бегање .. шо знаеш можеби баш во него ти се криела среќата ... ајде храбро
Да така е ,јас откако го примив светиот дух како преродена сум нов живот убави мисли све е поинаку филозовските прашања се решени
Здраво девојки, јас сум нова на форумот и токму поради тоа многу размисував дали да пишам , сепак како што можете да видите конечно решив да го направам тој чекор. Поминувам низ многу тежок период еден вид транзиција во мојот живот истражував многу за мојата состојба и моите чувства кои последната година драстично се променија. Од весела и позитивна девојка се претворив во личност која ни самата не можам да ја препознаам. Сепак се трудев да се изборам со чувството на тага и депресивност се до последните 3 месеци каде тоа станува се поинтензивно , во последно време чувствувам голем страв за мене за моите блиски, не сакам да излегувам да се дружам (тоа го забележаа и моите пријатели) буквално од личност која беше силна и борбена се претворив во некоја која не сака да живее, не сака да стани од кревет ни да комуницира со некој, имав цели а сега ги запоставив истите, низ глава ми се вртат триста сценарија со негативна конотација, отсутна сум, незаинтересирана и сл. Неколку пати им сугерирав на моите родители за мојата состојба но досега не сум била на лекар за мојот проблем. Прочитав многу добри совети токму овде и забележав дека не сум единствена која поминува низ ова па би сакала доколку некоја од вас има малку слободно време да ми даде некој совет , би ви била премногу благодарна затоа што сметам дека ова не би го разбрал секој, освен некој што не поминал низ истото. Добра ви ноќ и благодарам од напред.
Највеке можеме сами да си помогнеме, мораш да се трудиш да го правиш тоа што те исполнувало и претходно, Гледаш дека овде сме сите со иста мака, се бодриме си помагаме, бидејки единствено само овде ме разбираат. Страв ми беше да ја носам малата на вакцина, со бодрење овде јас успеав, кога не ми се станува стануваа затоа што си викам морам и можам, на почетокот ја носев малата со страв во школо, сега одвај чекам да се раздени, денеска кога се вракав од училиште се осетив некако многу слободна, се смеев сама по улица и бев адпволна, без срам дали некој ке ме види и дали ке помисли нешто за мене. Утре закажав средба со еден дечко, после цела година сама без никој, се чуствува вознемирено, возбудено, испаничено ама ке одам. Земи пиј и некој витамини, земи пивски квасец, магнезиум, или Б6, вежбај дома било што и ке видиш дека ке биде поддобро.
zdravo,zdravo,i jas sum nova ,vcera se zaclenav i nekako do vcera bev kako zatvorena vo sebesi ama da ti kazam sto napraviv.pogore vo tekstot imam napisano deka cuvam vo sebe za da ne go nerviram mazot mi za da ne ja sekiram majka mi i.t.n. a isto i jas na majka mi i imav sugerirano za mojata sostojba no bidejki jas ne mu pridadov znacenje na toa koga i go kazav pa ocigledno i taa ne mu pridade.sinoka se slusnav so majka mi i padnavme na muabet i eden muabet vodese kon drug i resiv da i ja objasnam serioznosta na mojot problem i taa kako i sekoja majka bi odela na krajot na svetot za svoeto dete,resi da prezeme vo svoi race nesto sto jas znam deka treba da go prezemam no nemam nitu sila nitu volja sto e sosema karakteristicno za nasata sostojba(tolku si potonata sto nemas sila da se boris i mora nekoj da ti podade raka za da zastanis na cvrsti noze i potoa i samiot si sposoben da prodolzis da cekoris hrabro)prvo ke mi recese:moras sama da gi smenis mislite,ne smees taka da razmisluvas ,nikoj drug ne mozi da ti pomogni poveke a jas i REKOV:ako nekoj te giba na otvorena rana mnooogu te boli a ako e ranata barem zasusena ne mora da e izgubena ne te boli,mora prvo da ja zarasnam ranata za da mozam posle da ja draznam a za toa mi treba nekoj da mi podade raka, Zatoa ako smetas deka majka ti ili tatko ti ili bilo koj drug ke ti podade raka otvori mu se. inaku majka mi da recam mi najde lek na prirodna baza sto bi mi pomognal,megutoa sakam prvo jas da go primenam pa potoa bi vi go kazala vas,najverojatno e nesto za zajaknuvanje na nervite i ako ne nesto drugo sega zasega mi dade barem nadez, se nadevam deka ke ti koristi mojot sovet,pozz