Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. VeRyCa

VeRyCa Истакнат член

дали и какво искуство имате со Депрозел?

2. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

До кога ова ќе трае?Во последно време се ми се чини дека несто ке ми се случи имам неубави мисли,немам сила мислам дека секој момент ќе престанам да дишам а тоа ме прави нервозна и ме плаши.Усте полошо што денеска прочитав нешто и сега ми е страв да не ми се случи мене.Голем хипохондрик сум море најголем.Секој ден си се тешам ај од времето ама ова не врви.Немозам веќе ни да се жалам ми е незгодно само да кукам ги жалам тие околу мене ама ај со да прам казете .Многу е тешко,како ова можи да помини и дали некогаш ќе помини.

busavata likes this.
  3. busavata

busavata Истакнат член

Мора да помине.
    Овој период е најтежок, барем за мене, овој почеток на пролетта.
    30 пати во ден ми се менува расположението, а тоа уморува, многу уморува.
    Имав одличен почеток на денот, расположена, опуштена.... а вечерва се испотресов.
    Мислам дека на мојава околина и паѓа потешко отколку на мене, затоа што сакаат да ми помогнат.
    Работата е што што и да направат, да ми помогнат тие не можат.

Во вакви тешки денови, од искуство, ти советувам да се ушушкаш во некој најблизок (за мене се тоа мајка ми и дечко ми), да се натераш да мислиш на убавите спомени што ги имаш со нив.
    Мене тоа навистина ми помага.

Во секој случај, затвореноста во себе и осаменоста најмногу ќе ти одмогнат.

lavanda 07 likes this.
  4. busavata

busavata Истакнат член

Дефинитивно кафето ја зголемува анксиозноста, ама немаш потреба сосема да го откажеш.
    Сабајлечки поспаноста повеќе ќе те растревожи, него веќе пријателката тахикардија.
    Јас го намалив кафето, од 3-4 на ден, на 1-2 на ден, а верувај ми, на работа некогаш пиев и повеќе од тоа.
    Ама сега гледам некој сок да се напијам, чај, вода, што и да е, па дури и да се размрдам малце ,,да ми се придвижи крвта,,.

Слободно пиј си по едно кафе кога ти се пие, ако пиеш нес, прави го малце послабо него што си го правела.

Cleonika likes this.
  5. bubic.k

bubic.k Популарен член

Ќе Помине ! Мора да помине . Те гушкам

lavanda 07 and natemila like this.
  6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Да ви посакам убав ден :* image.jpg

deskarada, Umbrella22, iva78 and 4 others like this.
  7. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Многу ви благодарам за советите ама денеска ми е многу полошо и од вчера незнам што се случува со мене одвај и на работа седам,ми се лоши ми се врти и што уште не .сепак многу ми значи шо сте сомене.Ве гушкам.;(;(;( само ми се плачи ми смета во работата неможам да се сконцетрирам.

natemila likes this.
  8. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

И мене ми појдоа солзи на сред предавање, ама ете некако се соземав и издржав. Многу ми е тешко деновиве, не зборувам со никој, нервози, кавги ама тоа е. Мора да бидеме силни

natemila likes this.
  9. karpos 2015

karpos 2015 Активен член

Isto I jas, samo setam ne me drzi mesto !!!! Ama vikam aj ke promine !!!!

10. natemila

natemila Популарен член

Ај здраво и од мене, јас да ви кажам се фарбам црна со годиниии, и еве два дена ме мавна мисла да ја сменам бојата во нешто чоколадноо, и оптеретана сум со фризерки, една вика со деколорант не се оштетува, друга вика се оштетува ама како и да е мислите ми се окупирани со промени, па така да анксот го немаааааа. Ве гушкам сите и ако не сум во склоп со темава ако некоја имала вакво искуство со мењање боја со деколорант нека ме просветли со некое мислењеее :)

11. lejlla

lejlla Популарен член

Ајде феминки и јас да пишам, да ве поздравам и да се пофалам затоа што супер се осеќам :) и една убава мисла да споделам " Кога се гледаш во огледало и сакаш да го скршиш, не е огледалото тоа што треба да биде скршено, туку ти си тој, кој треба да се промени"

12. bile69

bile69 Активен член

• Zdravo dolgo nemamnemam piano.BeBev super veke cela godina pijam asentra od 50.I ssto zakluciv deka i pokraj toa sto pijam mene pak eve promenata na vremeto pak mi vlijae dosta loso se custvuvam ama moramora napret si velam ke pomine period e a bev mnogu dobro.Se borev 6 meseci da pocnat da deluvaat pocnaa da deluvaat se osekav dobro sega pak so istiot problem pisete koj go imma istiot problem poz.......

13. bile69

bile69 Активен член

Pisete kako se custvuvate

14. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Лошоооооооооо

15. mistrivce

mistrivce Истакнат член

VINCE!!!......crveno!!!.......24/7 x 1casa na den... (so rucekot)...:lol:...na prirodna baza .....:rofl:

16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Ах што ми требаше,што си бев арна...Синоќа се сретнав со бившиот,т.е не прифаќаше не за одговор за правење муабет.Беше пред зграда цело време дури се убедувавме.Излегов и зборувавме..После тоа се осеќав како да сум се вратила во минатото,дереализација,се прашувам дали сето тоа се случи пред година дена и дали е сеуште така.Како изгубена сум а и треба да ми дојди и не знам кај терам..Не можам да си се гледам во огледало буквално не знам која сум...:sweat::(

Cleonika and natemila like this.
  17. iva78

iva78 Активен член

Uf I jas sum zbunka kako site vas probvam da se smiram....bremenost ljuge imam a na eho je se vide mnogu rano bese.i jas sega filmovi vo glava kolku sakas vaka e taka e ...helppp

18. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Здраво феминки.
    Како сте?
    Одамна ме нема да пишам, но тоа не значи дека не Ве следам.
    Имав многу работа, периодов и затоа не пишував.
    Овие денови имам страшно стресни ситуации, се држев добро но денес пукнав, нешто ми лазат морници на задниот дел од главата, како да ме стега, ми се собира и како да ми се мати видот, ми се затнува десно уво, би сакал некој да ми одговори, дали ова се должи на стресниов период.
    Ке Ве молам пишете.
    Поздравче.
    Секогаш сум со Вас.;);)

Cleonika likes this.
  19. natemila

natemila Популарен член

Денеска ми е кршшшш, од сабајле паничен, и еве цел ден ме боцка срцето и раката ми трне и ми се кочии, а се напив и демитрин и пак истооо. Ама тоа е идеме напрет :)

elisabeta likes this.
  20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Јас цел ден сум со главоболки, трпки ама не се давам се спремав сега ќе излезам па шо ќе е нека е . Имајте убава вечер