Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Ana196

Ana196 Истакнат член

Isto I jas ne si sama nese sekiraj.

2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Lele kako prenesena se osekjam , kako da ne sum jas vo telovo moe .. care lugje ?

Mimaxs likes this.
  3. smatka

smatka Истакнат член

Ооо белким иначее незнам .....

4. Се зачленив

Се зачленив Нов член

Истиот бев и јас, имав анксиозност и цело време црни мисли имав, малце да ме заболи било шо, одма си викав рак имам а у... Подобро беше да ти речев, имам анкс., пошто веќе 2 месеци немам никаков напад добиено, никогаш не сум примал лекарства, не ти препорачвам и тебе, се е до психата, немој да се спушташ на ниво твојот мозок да се обидваш да го лечиш со лекарства, понижувачки е (барем за мене). Анкзиозност имам (имав?!, не знам ни како да се изразам, пошто не знам дали сум ја баталил) добро, имав 1 година, на почетокот не знаев за што се работи и си мислев дека готов сум, нападите ми беа многу силни, бидејќи не знаев како да се справам со истите и не знаев дека се работи за анкс., па си мислев дека добивам срцев удар или нешто страшно). Па по некое време сфатив за што се работи, од кога сфатив, само сменив мисла, не ни ги откажав цигарите и по 2-3 шолји чај од камилица си пиев и секој ден по 2 чаши цеден сок од портокал, ова со чајот и портокалот го праев чисто заради плацибо ефект, а иначе - се е до психата и до вашите мисли, сменете ги, работете на самодовербата и се ќе биде океј, бидете физички поактивни, шетајте, разменувајте идеи, размислувајте за иднината, вежбајте, станувајте рано на утро, немојте апчиња, тоа е мој совет. Само уште еден симптом на анкс. имам, не можам да ја голтам храната, некако ми е изреметен механизмот за голтање, тешко голтам, значи немам никакви болки во грлото, само едноставно тешко ја голтам храната, дали некој има сличен симптом на овој?

5. smatka

smatka Истакнат член

Te razbiram ubavo jas veke 4 godini ja imam gore dolu, ama ne pijam lekarstva na ppcetok prvite meseci samo sega samo B6 , i konzumiram odbrana hrana ne vnesuvam mrsni raboti blago vo golma kolichina alkohol voopsto, vezbam na fitnes ama ima denovi kako ovie koi mi traat dolgo me pecka rlo sega denovivve i nesto kako da me boli pod podmisnica i vednas rak , znam deka koga boli ne e strasno , odma film lifni zlezdi prosireni i znam deka ima nekoe vospalenie , katastrofa , ko nekoja zestina ko d ami gori teloto i grloto i me fakaat paniki od to :( , inace imav i jas period so takov problem ama uste na pocetokot, nmeozev lesno da si goltnam mislev deka ke se zadavm od hranata

Ana196 likes this.
  6. pajton

pajton Истакнат член

7. smatka

smatka Истакнат член

8. pajton

pajton Истакнат член

Uste ova ne sme probale :)

9. veren

veren Истакнат член

маслото од канабис може да помогне во намалување на стрес , подобар сон и да имате мирен дух , има позитивно влијание кај луѓето кои што имаат проблеми со панични напади и анкс , секој што има желба нека проба сепак е природно и поздраво од хелекс и слични сра*а :)

Cleonika and bubic.k like this.
  10. pajton

pajton Истакнат член

Uste go nema vo optekite a pisa od denes

11. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Леле исто. Значи, се осеќам како да не сум јас, како да сум се изгубила во некој невидлив простор. За никаде сум цела недела, не знам дали на ова има крај. ;(

12. alehandro

alehandro Истакнат член

Imam prasanje ne za mene za devojkami,vaka dali pred menstruacija i kolku dena pred vi e poloso.taa ima panicni napadi i gad i pet sest dena ima poizrazeni simtomi strav misli neubo vo glavata stravot bas i e najizrazen .pisete kakvo vi e na vas vo tie denovi.sorry za latinica nabrzina od mob pisuvam

13. Ana196

Ana196 Истакнат член

se
    Pred menstruacija voznemirenosta e pogolema.Ohrabruvaja I pobarajte strucna pomos

14. alehandro

alehandro Истакнат член

Da ,da pie heleks kazav ima dijagnoza generalizirana anksioznost so panicni napadi.ama pred menstruacija mn i e poloso stravot i napnatosta i se mn po izrazeni.dali i kaj vas stravot e pojak togas ?

15. Ana196

Ana196 Истакнат член

Da sekogas e pogolem votoj period

16. leoo111

leoo111 Активен член

Dali na nekoj mu se slucil da ima grcevi vo muskulite posebno na levata raka nadkoleno ,po edna cela nedela nadopolneta so golema doza anoksiznost?

17. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Mene 80% mi e podobro mozebi i premtivte ne sum ni pisal ne sum ni ve sledil mnogu na forumov eve 10dena. Fala bogu i se nadevam da be se povtori nikogas veke

silvija88 likes this.
  18. Matea94

Matea94 Истакнат член

Цело време како главата да ми тежи како да ме претиска нешто незнам дечки што ми се случува. Како во секој момент да чекам да се онесвестам многу гадно чувсто незнам што да правам ве молам кажете ми

19. Bellamy

Bellamy Активен член

Ова ПМС е најлоша работа што постои.И знам дека е до ПМС и дека ќе ми помине за некој ден и џабе.Не можам на себе да си дојдам.

Scorpio87 and MiloMalo like this.
  20. Ana196

Ana196 Истакнат член

Jas denes imam cuvstvo kako damise zaglavilo apce vo grloto.Vise ima sluceno to a?